Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ



Σημαντική διάκριση επιδόθηκε στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διάκριση δόθηκε στα πλαίσια πανηγυρικής εκδήλωσης για τη βράβευση δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

«Παιδαγωγικό ποίημα – Ο δρόμος προς τη ζωή» Από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας, σήμερα το απόγευμα στην «ΕΚΑΒΗ».(φωτογραφίες-βίντεο)


«Παιδαγωγικό ποίημα – Ο δρόμος προς τη ζωή» Από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας, σήμερα το απόγευμα στην «ΕΚΑΒΗ».


Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας πρόβαλε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση στην «Εκάβη» την κινηματογραφική ταινία των Μ. Μαγιέβσκαγια & Α. Μασλιουκόβ «Παιδαγωγικό ποίημα – Ο δρόμος προς τη ζωή», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Α. Μακάρενκο.

«Το θαυμάσιο και εκπληκτικό πετυχημένο παιδαγωγικό αυτό πείραμα έχει παγκόσμια σημασία» (Μαξίμ Γκόρκι).


«Το βιβλίο αυτό δεν έχει προηγούμενο. Είναι ένας νέος τύπος βιβλίου. Τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει την ακτινοβολία του ή να φράξει το μέλλον του» (Λουί Αραγκόν).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΕΣΤΩΡ



2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο με δύο υπέροχες εκδηλώσεις!
Σάββατο 4 Απριλίου στις 12 π.μ. : ''Το κόκκινο κουτί'', εκδόσεις Ψυχογιός της Γλυκερία Γκρέκου .
Κυριακή 5 Απριλίου στις 12 π.μ.: ''Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς'', εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη της Εύας Κασιάρου.







Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.



Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης σε έκτακτη Γεν.Συνέλευση με αποκλειστικά θέματα:
Α. Την χωροταξική κατανομή των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.
Β. Την συμμετοχή της Ένωσης στην υπό δημιουργία Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Απάντηση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά από ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου για το Συμπαραστάτη του Δημότη



«Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, με θέμα «Λειτουργία του θεσμού του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης καθιερώθηκε με τον Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α’), ως νέος θεσμός εσωτερικής διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ, με στόχο την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Κατερίνη, 1 Απριλίου 2015    


Δελτίο τύπου


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Κοινή συναυλία με τη συμμετοχή της Γ' Γυμνασίου από το Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης και της τάξης κρουστών και άλλων μουσικών συνόλων από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 6:30 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης η Ένωση Γονέων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αναδιοργάνωση των ορίων φοίτησης στα σχολεία.
Προβλέπεται να είναι μια πολύ «ενδιαφέρουσα συνεδρίαση» για ένα «καυτό» θέμα και καλά είναι όσοι και όσες από εσάς έχετε παιδιά στο Δημοτικό ή και σε Γυμνάσια και Λύκεια, να πάτε για να ενημερωθείτε ή και να κάνετε τις δικές σας προτάσεις.
Καλά είναι όταν παίρνονται αποφάσεις για εμάς να είμαστε παρών και όχι να γκρινιάζουμε αργότερα αριστερά και δεξιά..
 

Ψήφισμα Συμπαράστασης ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ



Το Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας συμπαραστέκεται στον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Χίου Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου και στέλεχος του ΚΚΕ,  Δημοτικό Σύμβουλο.

Ο Μάρκος Σκούφαλος, δικάζεται ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη στοιχειοθετημένη ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Ο  συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ..

Έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΑΚΕ Πιερίας.



Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατερίνη  1/4/2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Συναδέλφισσες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ ΠΕ Πιερίας καλεί την Πέμπτη 2/4/2015 και ώρα 19:00 στα  Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Πιερίας σε έκτακτη γενική συνέλευση όλα τα μέλη του, για ενημέρωση σχετικά με  τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και για τις θέσεις της παράταξης. 


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
           Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλης Λάμπρου                           Χρήστος Χάϊδας

«ΜΝΗΜΕΣ ΛΑΖΑΙΩΝ 2015»



Οι «ΜΝΗΜΕΣ ΛΑΖΑΙΩΝ 2015»
είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση είκοσι (20) χρόνων
κυκλοφορίας της εφημερίδας "Τα δέοντα απ' τη Μηλιά",
σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Ι. Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2014, Ημέρα Μνήμης & Τιμής προς τους προγόνους μας Μηλιώτες, κλπ. αγωνιστές της μάχης της Μηλιάς, με επικεφαλής μέλη της οικογένειας των Λαζαίων (2 Απρ. 1822).
09.00΄π.μ.: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Κάτω Μηλιάς.
Εκκλησιασμός επισήμων και λαού.

Ξεκίνησε το φετινό πασχαλινό bazaar της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης


Παρουσίαση του βιβλίου "Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού" από τον Π.Σ. Σύλλογο Π.Σουμελά Κατερίνης (Με αναφορά στον πολύ σημαντικό συντοπίτη μας, δημοσιογράφου-συγγραφέα Σάββα Κανταρτζή)



 Ανάμεσα στους εκατοντάδες τίτλους βιβλίων που συνωστίζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης μας, θα βρούμε πολλά των οποίων η θεματική αφορά τα τελευταία χρόνια της παρουσίας των Ελλήνων στη γη του Πόντου. Μέσα από τις χιλιάδες σελίδες τους ανασταίνονται εικόνες νοσταλγικές, μνήμες εφιαλτικές, τραγούδια χαράς και κραυγές ανείπωτης θλίψης. Συγγραφείς που θέλουν να εκφράσουν, να διασώσουν, να περιγράψουν, να αναλύσουν, να καταγράψουν ή να καταγγείλουν.   Το «προσφυγικό στοιχείο» στο σύνολό του, λειτουργώντας αντανακλαστικά, επιδίδεται  χρόνια τώρα, σε μια προσπάθεια να αποθησαυρίσει ότι έχει σχέση με τις ιστορίες των προγόνων και τους τόπους προέλευσής τους.

ΔΟΕ: Να μην εφαρμοστεί το ΕΥΖΗΝ! (Παρόλα αυτά πολλά σχολεία πραγματοποιούν το ΕΥΖΗΝ..)



Κύριε Υπουργέ


(Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη)  


 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοινώσεις του στις 29/3/2013 και στις 4/3/2014 είχε εκφράσει έντονο προβληματισμό σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  Τον προβληματισμό και τα ερωτήματα που θέταμε, σε σχετική  προσφυγή που καταθέσαμε ενώπιών της, υιοθέτησε, σε μεγάλο βαθμό, η  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με απόφασή της στις 2/10/2014. Με την απόφαση αυτή καλούσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών που έκαναν σαφές ότι η εφαρμογή του προγράμματος δεν μπορεί να έχει γενικευμένο και υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Προσφυγή της Δ.Ο.Ε. στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς



Μετά την έκδοση της, από 26 Νοεμβρίου 2014, απόφασης του Γ Τμήματος του Δ.Ε.Ε. στις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις C-22/13, C-61/13 έως C-63/13 και C-418/13 για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το Δ.Σ.  της  Δ.Ο.Ε. στην προσπάθεια του να συμβάλλει στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποφάσισε να..

Ευχές για Καλό Πάσχα! Από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας.


Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω..καθαριότητας.

Σήμερα το πρωί στις 8:30 με 9:00 σε έναν από τους ποιο κεντρικούς δρόμους της πόλης μας δημιουργήθηκε κυκλοφορικό κομφούζιο λόγω της..προσπάθειας της υδροφόρας του Δήμου Κατερίνης να πλύνει τους δρόμους.
Καταρχήν το πλύσιμο των δρόμων της πόλης είναι μια θετική ενέργεια από τον Δήμο και μπράβο στα παιδιά της καθαριότητας για το έργο που προσφέρουν.

Αλλά 8:30 το πρωί την ώρα που..


ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ



Θέμα: Λυκειακές επιτροπές

Εδώ και πολλά χρόνια γινόμαστε αποδέκτες των δίκαιων διαμαρτυριών των συναδέλφων, σε σχέση με την έλλειψη ισότιμης συμμετοχής τους στις επιτροπές των εξεταστικών και βαθμολογικών Κέντρων των πανελληνίων εξετάσεων την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου.
Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο, ιδιαίτερα την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, να αρθεί η κατηγοριοποίηση τους και να εφαρμοστεί ένα δίκαιο σύστημα εναλλαγής σ’ αυτές τις επιτροπές.
Οι επιτροπές των πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο, ώστε σταδιακά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να εμπλακούν στη διαδικασία αυτή, με τρόπο που να μην δημιουργεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Ζητάμε από τον προϊστάμενο Δ/θμιας Εκπαίδευσης, να πάρει τις σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος

Ανακοίνωση εκλογών Φιλοτελικής Ένωσης Πιερίας



Η Φιλοτελική Ένωση Πιερίας, αποτελούμενη από 25 μέλη και 22 ιδρυτικά μέλη, που συγκρότησαν το καταστατικό της, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καλέσει όλους όσους ασχολούνται με τον φιλοτελισμό και είναι συλλέκτες στην Πιερία και σε όλη την επικράτεια, σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνεχίζεται και σήμερα 1/4/2015 η έκθεση βιβλίου στο 15ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης βιβλίου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: 

Καλημέρα