Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μαθήματα ρομποτικής μέσα από παιχνίδι.

Μαθήματα ρομποτικής μέσα από παιχνίδι.
Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών όπως και πέρσι έτσι και φέτος διοργανώνει μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τα παιδιά τα οποία θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα αποκτήσουν μια εξοικείωση με την ρομποτική και θα μάθουν να προγραμματίζουν και να δημιουργούν το δικό τους ρομπότ.

Το περιβάλλον στο οποίο θα εκπαιδευτούν είναι αυτό της LEGO Mindstorm EV3.

Με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν θα είναι ένα βήμα μπροστά σε περίπτωση δημιουργίας ομάδας ρομποτικής στο σχολείο τους με σκοπό την συμμετοχή τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο.

ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)


Παρακολουθήστε ένα εντυπωσιακό χορευτικό από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στην φετινή γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς στο θεατράκι του πάρκου Κατερίνης:

Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης μουσικοχορευτική εκδήλωση με τον τίτλο «Τραγουδάμε και χορεύουμε στον ρυθμό της αγάπης».


Η παραδοσιακή ορχήστρα, η χορωδία και το χορευτικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης θα μας ταξιδέψουν με όχημα την αγάπη από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και τη Θράκη ως την Ήπειρο και τα νησιά .


ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 21:00, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, για να παρακολουθήσετε την μουσικοχορευτική παράσταση της Θρακικής Εστίας Κατερίνης:

"Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ".

Η Μπάμπω, ο Μπέης, η Περπερούνα, ο Τρύγος και η Καμήλα, αναβιώνουν με χορό και τραγούδι, υπό τον ήχο θρακιώτικης παραδοσιακής ορχήστρας.

Σας περιμένουμε!!!!

Η γυναικεία ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ρίχνεται αύριο στη μάχη των μπαράζ για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία!


Οι γυναίκες του Πιερικού Αρχέλαου αφού στέφθηκαν πρωταθλήτριες Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχουν στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία στον Όμιλο του Βορρά που θα πραγματοποιηθεί στις 22-26 Ιουνίου στο κλειστό ΔΑΚ Επταπυργίου.

«Συλλυπητήριο»

«Συλλυπητήριο»
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, πληροφορούμενο τον θάνατο του Ευάγγελου Λιμπανοβνού που διετέλεσε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής και Διοικητικός παράγοντας του Ατρομήτου Κατερίνης, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης                             Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το ξαθέρι»

Στις 12 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το ξαθέρι» εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Tο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και έγινε η κατανομή των αξιωμάτων και των εφοριών ως εξής:

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΟΥ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας ανακοινώνει την απόφασή της να προσλάβει μηχανογράφο με τα ακόλουθα προσόντα :

1. Ακαδημαϊκή κατάρτιση σε θέματα πληροφορικής, επιπέδου Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.
2. Τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια εργασιακή εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών

Στο δρόμο για την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας

Εν' όψει της 1ης Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας θα βρεθεί στην Κατερίνη, την Τετάρτη 22/6, ο π. Κοινοβουλετικός Εκπρόσωπος της ΛΑΕ και υπεύθυνος Αγροτικού, Θανάσης Πετράκος. 

Θα συναντηθεί με αγροτικούς φορείς και στις 8μμ θα μιλήσει στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για την συγκρότηση της ΛΑΕ και το εναλλακτικό πρόγραμμα.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας συγχαίρει τον συντοπίτη μας και Νομικό Σύμβουλο της Τράπεζας, Στέφανο Λ. Κοκτσίδη, για την επάξια επιτυχία του στο Δικαστικό Σώμα με κατεύθυνση στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Δελτίο τύπου του Ξενοδοχειακού Ομίλου Mediterranean



Στον ιστό η Γαλάζια Σημαία στην Ακτή Καλλιθέα του Mediterranean Village Hotel & Spa. Για ακόμη μία χρονιά η Ακτή Καλλιθέα / Mediterranean Village στις βραβευμένες, με Γαλάζια Σημαία, ακτές.
Μετά από την ανακοίνωση των γαλάζιων σημαιών για το 2016 η Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες, η οποία βραβεύθηκε φέτος με 430 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.

Αναστέλλεται η λειτουργία του 14ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης.

Αναστέλλεται για ένα χρόνο η λειτουργία του 14ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την στέγαση του, μιας και ο παρών χώρος κρίθηκε ακατάλληλος για την φιλοξενία των νηπίων της περιοχής.

Δείτε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας:


Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ): Χρώματα, χοροί και μουσικές σμίγουν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης


Tο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης, μία μεγάλη γιορτή του αυθεντικού λαϊκού πολιτισμού, η οποία χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και προώθησης της φιλίας των λαών διοργανώνει το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 21:00, στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ - Μαζί… με ψυχή! (Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος)

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται και αυτό το καλοκαίρι με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει… με τη φιλική συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ!

«Ψυχή και Σώμα», ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος, ανταμώνουν με σπουδαίους συνθέτες, συνομιλούν με την ελληνική μουσική παράδοση με τρόπο μοναδικό και παντρεύουν μουσικές του κόσμου από έρωτα και όχι από προξενιό.

Μια μοναδική ροή ρεπερτορίου και μια ομάδα 7 εξαιρετικών μουσικών συνθέτουν μια από τις πιο δεμένες μουσικές ομάδες της χώρας μας ικανή να μας εκπλήξει, να χαϊδέψει τα αυτιά μας και να ξεσηκώσει τις ψυχές μας!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ…


Το κουβάρι των αναμνήσεων της σαράντα επτά χρόνων διαδρομής του χορευτικού της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, ξετυλίχθηκε στη βραδιά της παρουσίασης του λευκώματος «ΕΣΤΙΑΚΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ 4» -(Πολιτιστικά ταξίδια του χορευτικού Ε.Π.Μ. Κατερίνης σε Ευρώπη-Αμερική-Ασία), που επιμελήθηκε, συγκέντρωσε και κατέγραψε το περιεχόμενο του μετά από τριών χρόνων έρευνα, ο επίτιμος πρόεδρος της Εστίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016


Οι μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας για το σχολικό έτος 2015-2016 είναι οι εξής:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης για τους τελειόφοιτους μαθητές του Γυμνασίου μας στις 16-06-2016 στην ΕΛΙΑ. Τους μαθητές, Τσινίκου Χριστίνα και Κορομήλη Γιάννη για τις δημιουργίες τους, τους καθηγητές-τριες, τους γονείς. Ιδιαιτέρες ευχαριστίες στην ΟΕ ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ κ. ΚΟΡΟΜΗΛΗ Ι., ΚΟΡΟΜΗΛΗ Μ. για την ευγενική δωρεάν δημιουργία και προσφορά του αναμνηστικού δίπτυχου που δόθηκε στους μαθητές.
Με θερμές ευχαριστίες,
Η Διευθύντρια. Ελένη Σαμαρά

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 21 Ιουνίου 2016


Πυρκαγιά πριν από λίγο στην ταβέρνα Φάρος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης