Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ

ΚΛΗΡΩΣΗ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ
 Καλούνται όλα τα σωματεία της Γ’  ερασιτεχνικής κατηγορίας την Πέμπτη 22-09-2016 και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ένωσης όπου θα γίνει συνάντηση και η κλήρωση για το πρωτάθλημα περιόδου 2016-2017.
          Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 22-9-2016 ώρα 2:00 μ.μ.

Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου

-Σ’ΕΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ- ΣΤΙΧΟΙ,ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ


Βροχή στο δρόμο, φώτα σβηστά,
Μάτια κλαμένα ,στα σκοτεινά.
Τρέχω στους δρόμους, τρελά οδηγώ,
Τσιγάρα ανάβω, το γκάζι πατώ.

Ε.Π.Σ. Πιερίας ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 15-09-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους Δασιόπουλο Ηρακλή Πρόεδρο, Λέφας Γρηγόριος Αναπληρωτή Πρόεδρο και Καραμπούλας Χρήστος μέλος, με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν την 17 & 18-09-2016.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 8, 9 και

14-09-2016 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Στις συνεδριάσεις που υλοποιήθηκαν στις 8, 9 και 14 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις και οι συμπληρώσεις του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα σχολεία γενικής παιδείας. Επίσης υλοποιήθηκε ένα μέρος αιτημάτων απόσπασης, όπου ήταν δυνατόν. 

Δελτίο Τύπου, Θέμα : Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης μέχρι 5 Οκτωβρίου από τους υποψήφιους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών.

Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016 να υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, εφόσον δεν έχουν ακόμα υποβάλλει.

Δελτίο Τύπου: Διεθνείς Μαθητικοί Αγώνες Δράματος «Ολύμπια Εν Δίω»

Στην Πιερία των Εννέα Μουσών και του Ορφέα, θα χτυπά από το Σάββατο (και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου) η καρδιά της μαθητικής δημιουργίας.

Η πρώτη χρονικά, εκδήλωση του θεσμού για φέτος, είναι ο Ορφικός Δόλιχος Δρόμος, στον οποίον έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες δρομείς. Αφετηρία του αγώνα είναι οι Πηγές του Ορφέα στις 6 το απόγευμα. 


Οι δρομείς, αφού διανύσουν μια απόσταση 6 χιλιομέτρων, θα τερματήσουν στο αρχαίο θέατρο Δίου, όπου θα δαφνοστεφανωθούν και θα λάβουν ως ενθύμιο τον «Εριούνιο Λίθο» (φυλαχτό) του Ορφέα, κατά την αρχαιότητα.


Ανοιχτή γενική συνέλευση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης ΔΕΥΤΕΡΑ 19.09.2016 ΕΚΑΒΗ (πάνω αίθουσα) ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ - 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 

Προχωράμε ακούγοντας. Δεν κάνουμε δημοσκόπηση, δεν αναζητούμε τη δημοφιλέστερη απάντηση, αλλά επιζητούμε θέσεις, προτάσεις, ιδέες, απόψεις κι αγωνίες.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τα χέρια με την κοινωνία για να βγει ο τόπος από την κρίση και την επιτροπεία, αλλά και για να οικοδομήσουμε μια ισχυρή δημοκρατία με δικαιώματα για όλους και όλες.

«Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, υπενθυμίζει στους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής αμέσως μετά τον τρυγητό, σύμφωνα με τον Καν (ΕΚ) 436/2009.

Η υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής γίνεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, www.minagric.gr, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων». Η υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2016, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Δελτίο Τύπου: Εύα Καϊλή: Η Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα

Στρασβούργο , 15 Σεπτεμβρίου 2016

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» - Γραπτή Δήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών για το σεβασμό των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων στη Τουρκία.

Σε μια περίοδο που η Τουρκία πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι της, η ίδια έχει εγκαταλείψει σε πολλά επίπεδα τις δεσμεύσεις για μια προοδευτική πορεία προσέγγισης της ΕΕ, είναι απαραίτητο να γίνονται συγκεκριμένες θαρραλέες κινήσεις που θα μας διαβεβαιώσουν όσον αφορά τις πραγματικές της προθέσεις για το μέλλον.

Το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παυλίδης την Δευτέρα στην Κατερίνη


Δήμος Κατερίνης: Γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού

"Μια ανάμνηση" τιτλοφορείται η γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 15 και αύριο Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Αίθουσα Α’ Ορόφου).

Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές, εθελοντές, παιδιά, γονείς δίνουν ραντεβού για ένα φλας μπακ στις όμορφες και δημιουργικές στιγμές, που βίωσαν μέσα από τις δράσεις του προγράμματος, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στην έννοια της εξερεύνησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ. Πρόσβαση των Ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Με το Ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους. 

Τι δικαιούμαι σαν ανασφάλιστος; 

Συνελήφθη 53χρονος στην Πιερία για καλλιέργεια κάνναβης

Καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του 21 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρων

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 53χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Πιερίας, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (14-09-2016) το πρωί, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς ο 53χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή συνολικά 21 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


«ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ 
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ »

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος και το Π.Δ. 304/2001 «οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος θέλοντας να τιμήσει και να επιβραβεύσει τους επιτυχόντες μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας θα πραγματοποιήσει επίκαιρη εόρτια εκδήλωση, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ευχαριστήρια δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και στη συνέχεια δεξίωση προς τιμήν των νέων.

Το Γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης προσκαλεί όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.