Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ προτείνει...



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΟ    ΚΑΛΕΣΜΑ

  Η Επιτροπή Ακτινιδιοπαραγωγών Ν. Πιερίας καλεί τους παραγωγούς ακτινιδίου του νομού  σε συνάντηση
τη Δευτέρα 22-6-2015 στις 8.00 μ.μ.
στο καφέ (NODO) ΝΟΝΤΟ Τ. Τερζοπούλου 146
Στη συνάντηση θα συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον του ακτινιδίου στο νομό μας καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ.
Αποφασίζουμε  για την παραγωγή μας, σχεδιάζουμε το μέλλον μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974879630

Ορίστηκε ο πρόεδρος και ο νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3. O "δικός μας" Χρήστος Γιαννούλης θα είναι προσωρινός συντονιστής ειδήσεων....



Ορίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. τα δύο από τα συνολικά τρία μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3.

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής τοποθετήθηκε ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος και Γενικός Διευθυντής ο κ. Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ. Όπως σημειώνεται, η θητεία της Επιτροπής έχει διάρκεια ενός έτους και το τρίτο μέλος της θα αναδειχθεί μετά από καθολική ψηφοφορία των εργαζομένων της ΕΡΤ3, βάσει των προβλεπομένων εκ του νόμου.

Παράλληλα, ορίστηκαν ως προσωρινοί συντονιστές της ΕΡΤ3 ο Χρήστος Γιαννούλης (Ειδήσεις), η Κυριακή Μάλαμα (Πρόγραμμα) και ο Γιάννης Τσολακίδης (ραδιόφωνο).


Απο εκεί και πέρα, να σημειωθεί πως το Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε στη σημερινή του συνεδρίαση σύστησε Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΡΤ, η οποία απαρτίζεται από τους δημοσιογράφους Χρήστο Πασαλάρη, Νίκο Τσαγκρή, Γιώργο Βότση, Ιάσωνα Μοσχοβίτη και Βασίλη Νικολόπουλο. Έργο της Επιτροπής είναι, όπως αναφέρεται, η αμισθί παροχή αρωγής στη διοίκηση της εταιρείας σε θέματα τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας για τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία Ειδήσεων.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 90-88 (Βίντεο)

Με ουράνια ψυχή και τιτάνια προσπάθεια, οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχέλαου έκαμψαν την σθεναρή αντίσταση του φαβορί και γηπεδούχου Προμηθέα, στο κλειστό της Πάτρας και μπήκαν με το δεξί στη πρεμιέρα του 42ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων.
Αφιερώνουμε όλη αυτή την προσπάθεια και την επιτυχία στον ΑΞΕΧΑΣΤΟ Τάκη Σφήκα που είμαστε σίγουροι ότι θα μας καμαρώνει από εκεί ψηλά…


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τελικά σε όσους ήθελαν να εκδηλώσουν την στήριξη τους στην κυβέρνηση και στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για μια έντιμη λύση με τους δανειστές, να συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Ελάχιστος ο κόσμος σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Κάποια στιγμή που άρχισε να μαζεύεται κόσμος, αγρίεψε ο καιρός και μια δυνατή μπόρα τους έδιωξε.
Παρόλα αυτά αρκετοί έμειναν γύρω από την πλατεία και κάτω από μπαλκόνια δηλώντας έτσι την στήριξη τους στην διαπραγματευτική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είδαμε την Δημοτική Σύμβουλο, Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, τον Αντώνη Μάντζιο, τον Κώστα Μανιάτη, και πολλούς άλλους όπως τον Αστέριο Καστόρη, Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νομού Πιερίας που μας μίλησε για την σημερινή συγκέντρωση.

Ο Αρίστος Δοξιάδης στο ''Νέστωρ''!

 
Οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο Νέστωρ σας προσκαλούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. σε μια συνάντηση με τον διακεκριμένο κοινωνιολόγο- οικονομολόγο Αρίστο Δοξιάδη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου ''Το αόρατο ρήγμα''.
Τον συγγραφέα παρουσιάζει ο Θεόδωρος Τόνας, δικηγόρος.

Προλογίζει ο Γιάννης Καραφουλίδης, Διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής.

Αγωνιστικό πρόγραμμα τελικής φάσης UEFA U-19 Championship Greece 2015


Ενημερωτική συνάντηση κοινωνικών φορέων στο πλαίσιο υλοποίησης του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Πολλή δουλειά αναμένεται να έχει ο Δήμος Κατερίνης και ιδιαίτερα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, κ. Παπαζιώγας Νικόλαος σε μια προσπάθεια συντονισμού του προγράμματος Επισιτιστικής συνδρομής με όλους τους φορείς, αλλά κυρίως με την υλοποίηση του.
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» του εύχεται καλή επιτυχία, όπως και σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται, γιατί είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Απλά να σημειώσουμε ότι οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους μόνο ηλεκτρονικά από 1 έως 31 Ιουλίου, και για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ.


ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ OPTIMIST 11ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 Αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Optimist εντεκάχρονων «Ρέστεια 2015», που διοργανώνει από 17 ως 20 Ιουνίου στη Παλαιά Φώκαια η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Δήμο Σαρωνικού και την υποστήριξη των Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Π.Φώκαιας «οΠυθέας», Ναυτικού Ομίλου Λαγονησίου και Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Αναβύσσου και Π.Φώκαιας.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετέχει με τους νεαρούς φερέλπιδες ιστιοπλόους Σιδηροπούλου Λουκία και Κολοσέντα Αρείωνα ,οι οποίοι είχαν κατακτήσει την πρόκρισή τους νωρίτερα την Άνοιξη, παίρνοντας καλές θέσεις στην κατάταξη στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας. Τους αθλητές συνοδεύει ο προπονητής ιστιοπλοΐας Νίκος Σταυρίδης.

Οι αγώνες που αναμένεται να συγκεντρώσουν γύρω στις 200 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνουν την πρώτη μέρα(Τετάρτη) την καταμέτρηση των σκαφών και  σφράγισμα των ιστίων, τις δυο επόμενες ημέρες θα γίνουν προκριματικές ιστιοδρομίες για να χωριστούν οι συμμετέχοντες αθλητές σε στόλους, ανάλογα με τη δυναμικότητά τους, ενώ την τελευταία ημέρα (Σάββατο 20/6) θα πραγματοποιηθούν οι ιστιοδρομίες του τελικού.
 Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης εύχεται καλή επιτυχία  και ούριους ανέμους στους αθλητές του.
Ο Έφορος Δ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


     Την Πέμπτη 18-06-2015 και ώρα 13:00 στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου που σήμερα στεγάζονται οι κοινοτικές Δομές Ψυχικής Υγείας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση –barbeque, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Νοσηλευτή.

       
                                                                              Ο Διοικητής


                                                                                 Αστέριος Φαρμάκης       

Όταν σε προδίδουν τα πρότυπα. Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη


«Δεν έχω πλέον από πού να πιαστώ».
«Δεν εμπιστεύομαι πια κανέναν».
«Αφού χάλασες κι εσύ δεν έχω άλλα στηρίγματα».
«Βασίστηκα σε αρχές που κατέρρευσαν και βρίσκομαι σε αδιέξοδο».

Στην καθημερινότητα μας έχουμε πλείστα ανάλογα παραδείγματα ανθρώπων που προδόθηκαν και απογοητεύτηκαν από πρόσωπα και θεσμούς που πρέσβευαν αξίες και ιδανικά.
Στην Ελλάδα της ηθικής και συνάμα της οικονομικής κρίσης ο όρος προδοσία χαρακτηρίζει κάθε μικρή και μεγάλη βαθμίδα του δημόσιου βίου. Σαν να έχει καταβάλλει μια βαριά ίωση ολόκληρη την κοινωνία που φαντάζει αδύναμη κι αναίσθητη να αντισταθεί και να κρατήσει τις ισορροπίες.
Τόση, μα τόση άρρωστη και μιαρή πραγματικότητα δεν φανταζόμουν ποτέ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Βετεράνων Στίβου Ν.Πιερίας

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Πιερίας, στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Βετεράνων, το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης. Ειδικότερα:

-        Πούλιος Γεώργιος - 2ος Σφαίρα
-        Κούρτης Επαμεινώνδας - 2ος Σφύρα & 3ος Δισκοβολία
-        Γερομιχαλός Ευάγγελος - 3ος 1500m
-        Ιορδανίδης Αχιλλέας - 2ος Σφαίρα
-        Σιδηρόπουλος Ιωάννης - 3ος Σφαίρα
-        Σιδηρόπουλος Χρήστος - 1ος Σφύρα
-        Παυλίδης Θεόδωρος –  2ος Σφύρα
-        Μόσχος Χάρης – 1ος Σφύρα
-        Κουδούνη Τριανταφυλλιά – 2η Σφαίρα
-        Νικολαίδου – 1η Ακοντισμός


Παράλληλα, το Δ.Σ. του ΣΕΒΑΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια για την συμβολή τους στην άρτια διεξαγωγή του πρωταθλήματος τους:


-        ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης
-        ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας –Ημαθίας
-        Σύλλογο Κριτών Στίβου
-        Διασωστική Ομάδα Πιερίας




Τοποθέτηση μηχανικού και ενίσχυση της Κτηματικής Υπηρεσίας του νομού Πιερίας ζητά ο Χάρης Τζαμακλής


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής με ερώτηση που συνέταξε και κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών και την οποία συνυπογράφουν 12 ακόμη βουλευτές ζητά  την τοποθέτηση μηχανικού στην Κτηματική Υπηρεσία του νομού Πιερίας, η οποία από το  2012 έχει μηδενική τεχνική υποστήριξη.
Παρά την προφανή αναγκαιότητα, στην Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας καμία από τις δύο οργανικές θέσεις τεχνικών, μια ΠΕ και μια ΤΕ, δεν είναι καλυμμένη, γεγονός που συνεπάγεται: Α. αφόρητη ταλαιπωρία για τον πολίτη, αλλά και απώλεια εισοδημάτων για τον ίδιο, αφού μπορεί να αναμένει έως και ένα μήνα ή και περισσότερο για τη θεώρηση των τοπογραφικών διαγραμμάτων του προκειμένου να εκδώσει μια άδεια εντός της περιουσίας του και Β. απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, όταν το κάθε ευρώ στα δημόσια έσοδα είναι πολύτιμο .

ΔΟΕ: Σκόπιμη παραπληροφόρηση για τις μετατάξεις


Για  σκόπιμη παραπληροφόρηση για τη θέση που πήρε στο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων   κάνει λόγο με ανακοίνωση η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), την οποία αποδίδει σε    διάφορους κύκλους και  επισημαίνει τα εξής:

7o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ – ΔΕΥΤΕΡΑ 15/06/2015)


Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με απόλυτη επιτυχία τουρνουά σκάκι μεταξύ των μαθητών του σχολείου.
Στο τουρνουά πήραν μέρος 14 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου (Νήπια – ΣΤ’ Δημοτικού) που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.
Στον πρώτο γύρο η κλήρωση έγινε με βάση την ηλικία των σκακιστών ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους τους μαθητές και υψηλότερο επίπεδο στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν.
Οι μάχες που δόθηκαν σε όλες τις παρτίδες για την πρόκριση - με κίνητρο μία θέση στην τριάδα στην τελική κατάταξη για την κατάκτηση ενός εκ των τριών μεταλλίων που απονεμήθηκαν - ήταν σκληρές με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.

Δανεικός με 4 εκατομμύρια λίρες ο Ρανταμέλ Φαλκάο από την Μονακό στην Τσέλσι για ένα χρόνο!


Πέθανε ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ

Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που ανατράπηκε δύο φορές από το στρατό όσο ήταν στην προεδρία, πέθανε στο νοσοκομείο 91 ετών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.


Ο Ντεμιρέλ, που ήταν πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επτά φορές από την δεκαετία του '60 έως τη δεκαετία του '90 και πρόεδρος από το 1993 έως το 2000, πέθανε νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο στην Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah και άλλα μέσα.

Καλημέρα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 σήμερα.