Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτικής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

Η ετήσια εκδήλωση της ΝΔ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ


Δελτίο Τύπου της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Με μοναδικό απόντα τον τιμωρημένο Δημητρίου Δημήτρη , θα ταξιδέψει η ΠΥΔΝΑ το πρωϊ της Κυριακής για την Αγχίαλο του Βόλου όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΠΥΡΑΣΣΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μας δουλεύουν όλοι κανονικά


Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Βαρέθηκα να ακούω τη λέξη «πρέπει». Με πιάνει αλλεργία όταν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις, αντί να κάνουν κάτι και να δώσουν λύση στα προβλήματα, κάνουν μόνο διαπιστώσεις.  Για παράδειγμα:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ


Είναι η στιγμή να περάσουμε από τα συνθήματα του Χθες, στην εποχή της παραγωγής ιδεών για το Αύριο"
Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο Βασίλη Γεωργιάδη που μετά την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων, των οργανώσεων και των μελών μας πανελλαδικά αναδείχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Να σταματήσουμε το πραξικόπημα –συλλογικές συμβάσεις εργασίας τώρα
Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις κατάφεραν να μετατρέψουν την κρίση σε μια ευκαιρία για να υλοποιήσουν τα πιο επιθετικά τους σχέδια. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια γενικευμένη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Μία διαδικασία αναδιανομής πλούτου και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου και εναντίων του κόσμου της μισθωτής εργασίας και του καθημερινού μόχθου.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


 Για την εύρυθμη λειτουργία του φετινού 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου,  το διοικητικό συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση επιτροπών υποστήριξης τόσο της προετοιμασίας, όσο και των εκδηλώσεων  του κορυφαίου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας.
Οι επιτροπές θα συγκροτηθούν με την εποπτεία και επιλογή των συντονιστών-μελών της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και θα αποτελούνται από μέλη και φίλους του Οργανισμού. Η επιλογή θα υλοποιηθεί από την εθελοντική διάθεση των ενδιαφερομένων, που μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με τους συντονιστές.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΞΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Το Μουσικό Σύνολο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και οι Μελωδοί της Παράδοσης παρουσιάζουν Νίκο Ξυδάκη στην Αστική Σχολή Κατερίνης την Τετάρτη 2/3 στις 8:00 μ.μ.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Καραμούζας
Σχόλια: Μαργαρίτα Αμανατίδου

Είσοδος ελεύθερη.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Πρέπει άμεσα να εκπονηθεί τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό στον Ν. Πιερίας

Να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τους θεσμικούς φορείς,  με επικεφαλής τους βουλευτές και τους 3 δήμους του νομού, με στόχο την εκπόνηση τοπικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης.
                         
Διαπιστώνοντας την παντελή έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και τις ορατές πλέον επιπτώσεις του σε τοπικό επίπεδο (βλέπε ΣΕΑ Σκοτίνας), και ανησυχώντας για όσα συμβαίνουν γύρω μας, πήραμε την πρωτοβουλία και καλέσαμε σε συνάντηση τους θεσμικούς φορείς του νομού Πιερίας, με στόχο την εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου άμεσης δράσης και αντιμετώπισης του προβλήματος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης στην οποία, δυστυχώς, δεν συμμετείχε κανείς από τους θεσμικούς φορείς. Προφανώς οι ανησυχίες μας είναι αδικαιολόγητες!

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ


         Σε συνέλευση που πραγματοποιήσαμε, το απόγευμα της Παρασκευής στο μπλόκο της Νίκαιας και μετά την ενημέρωση για τ' αποτελέσματα της συνάντησης με τη κυβέρνηση που μας έγινε από την αντιπροσωπεία μας η οποία συμμετείχε, αποφασίσαμε, στο πλαίσιο του αγώνα που συνεχίζεται με πολλές και διάφορες μορφές πάλης,  την πραγματοποίηση αγωνιστικής συγκέντρωσης στο χώρο του Μνημείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στις 12:30  το μεσημέρι.

Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2016