Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Δυνατό ξεκίνημα με αισιοδοξία. Έναρξη προετοιμασίας με αγιασμό στο γήπεδο του Σβορώνου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε την προετοιμασία της η ομάδα των Πιερίδων Μουσών.

Νοσοκομείο νοσηλείας κρουσμάτων Covid-19 το Νοσοκομείο Κατερίνης

Στα νοσοκομεία που θα υποδέχονται κρούσματα του κορονοϊού ανήκει πλέον με απόφαση του Υπουργείου Υγείας το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης - Κάτι λείπει...

Η αλήθεια είναι ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, το τελευταίο χρόνο έχουν γίνει τόσα πράγματα όσα δεν έγιναν εδώ και πολλά χρόνια.


ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης συμμετέχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες στη Βηρυτό μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου.

Ψήφισμα της Ν.Ε. ΤΕΕ Πιερίας για την απώλεια του Δημήτριου Φώτα

Την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, μετά την είδηση του θανάτου του συναδέλφου Πολιτικού Μηχανικού Δημητρίου Φώτα συνεδρίασαν εκτάκτως από κοινού η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Πιερίας και το Δ.Σ. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν.Πιερίας και αποφάσισαν τα παρακάτω:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκε κλοπή 28.000 ευρώ μέσα από αυτοκίνητο που έγινε πριν από ένα μήνα σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της διάρρηξης αυτοκινήτου και της κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού που έγινε πριν από ένα μήνα σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας.

Όλυμπος, στις κορυφές μικρή & μεγάλη τούμπα βίντεο από τον Γιάννη Γραμματικόπουλο

Αττίκ, 73 χρόνια από την αυτοκτονία του διαχρονικού συνθέτη. Ζητάτε να σας πω, Ενορχήστρωση - Ερμηνεία στο πιάνο Άκης Παρισιάδης (Κατερίνη) (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αττίκ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες των αρχών του 20 αιώνα και κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Αν και έμεινε στη συνείδηση του κοινού ως εκπρόσωπος του λεγόμενου "Ελαφρού τραγουδιού" έχει συνθέσει πολλά είδη μουσικής, ειδικά κατά την παραμονή του στο Παρίσι μέχρι το 1926, οπότε και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Άγιος Δημήτριος ο Μοναχός από τη Σαμαρίνα της Πίνδου

Στύλος και εδραίωμα των σκλαβωμένων Ελλήνων ο μοναχός Δημήτριος, γεννήθηκε στη Σαμαρίνα της Πίνδου στα τέλη του 18ου μ.Χ. αιώνα. Έγινε μοναχός στο μοναστήρι της Πατρίδας του, όπου με προσευχή και νηστεία εξάγνισε το σώμα και την ψυχή του.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1487 - Η πολιορκία της Μάλαγα ολοκληρώνεται με την κατάληψη της πόλης από τις δυνάμεις της Καστίλης και της Αραγωνίας.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Καλός καιρός με φυσιολογικές θερμοκρασίες προβλέπεται σήμερα για την Κατερίνη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 18 Αυγούστου 2020