Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σπύρος Κανταρτζής: Μοίρα μου-Τα πάθη, Τραγούδι: Δημοσθένης Τσάμης




Πιερικός – Αναγέννηση Καρδίτσας: Η προϊστορία…(photos)



Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις…29 φορές συναντήθηκαν την τελευταία 2οετία Αναγέννηση Καρδίτσας και Πιερικός με την αυριανή (28/3) αναμέτρηση στην Κατερίνη να αποτελεί την 30ή συνάντηση των δύο ομάδων τα τελευταία 20 χρόνια!

Πρόκειται, ίσως, για ένα “κλασικό” ζευγάρι στην κατηγορία της Β’ Εθνικής και όχι μόνο, αφού η μοίρα έφερε τις δύο ομάδες, σε αρκετές σεζόν να συναντιούνται στην ίδια κατηγορία, έχοντας υποβιβαστεί αμφότερες!

Προμηθέας Πάτρας – Πιερικός Αρχέλαος | Β΄Εθνική Κατηγορία



Ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 29 Μαρτίου τον Προμηθέα Πατρών.Πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της ομάδας μέχρι τώρα καθώς ο Προμηθέας είναι πρώτος στη βαθμολογία(ισοβαθμία με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων) και αήττητος στην έδρα του.Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Κατερίνη ο Πιερικός Αρχέλαος είχε ηττηθεί με 58-75.

 O Προμηθέας Πατρών έχει ένα πλήρες ρόστερ που στηρίζεται επιθετικά στους έμπειρους Νίκο Πέττα(σούτιγκ γκάρντ  1,90),Βλάντιμιρ Πέτροβιτς(φόργουωρντ 1,99) και στον θεαματικό σέντερ Δημήτρη Κατιάκο(2,ο6).

Ο αρχηγός του Πιερικού Αρχέλαου Γιώργος Ασημάκης δήλωσε σχετικά:

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Ανοιχτή Επιστολή – Κάλεσμα



Αγαπητοί Πιεριείς, συμπολίτες μου.
Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 15:00 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης γήπεδο ΠΙΕΡΙΚΟΥ δίνουμε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, συνάντηση με την ιστορία μας που έχει γράψει η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ για την πόλη μας.
Ένας σύλλογος, μια ομάδα, μια ιστορία, μια πόλη…
Φίλαθλοι, οπαδοί, πολίτες, φίλοι..

Το Βιβλιοπωλείο "1900" στηρίζει την ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ-Τα έσοδα από τις πωλήσεις λαμπάδων διατίθενται αποκλειστικά στην Μέριμνα!


Μπράβο παιδιά, τα συγχαρητήρια μας.

Οι εφημερίδες της Κατερίνης, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 ( τις χρωστάμε από το πρωί..)






Αλήθεια και Ψέμα του Γιάννη Τσαπουρνιώτη



Πολλές στιγμές στην καθημερινότητα μας τυγχάνει να συλλαμβάνουμε τον εαυτό μας να ψεύδεται, συνειδητά ή ασυνείδητα. Ένα ψεματάκι μικρό ή μεγάλο συνοδεύει την ζωή μας και τείνει συχνά να υπερβεί επικίνδυνα την αλήθεια.
Στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε ως άνθρωποι και ως Έλληνες, αναζητούμε την αλήθεια για να εντοπίσουμε τα λάθη μας, να διδαχτούμε απ’ αυτά, να αποφύγουμε την επανάληψη τους, να ακολουθήσουμε τη σωστή πορεία. Όμως στην εποχή της διαφθοράς και της διαπλοκής το ψέμα συντηρείται και καλλιεργείται σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτελεί και τρόπο ζωής ακόμη.

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην «Ώρα της γης 2015»



Ο Δήμος Κατερίνης, στηρίζοντας την παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα, συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία η «Ώρα της Γης», μια δράση της WWF. Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, από τις 20:30 εως τις 21:30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα στα εξής σημεία:


• Δημαρχείο Κατερίνης
• Πλατεία Ηρώων
• Πλατεία Καταφυγιωτών

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, καλεί τους Δημότες της πόλης να σβήσουν, εθελοντικά, τα φώτα του δικού τους σπιτιού για μια ώρα το Σάββατο 28 Μαρτίου, στηρίζοντας αυτή την παγκόσμια συμβολική προσπάθεια, δυναμώνοντας το μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή.

Πανελλαδική συνάντηση των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων



Εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί, πολίτες και πολιτικοί συζητούν για τις συμβάσεις παραχώρησης, την κατάργηση των νόμων Ρέππα-Βορίδη και τις νέες μορφές αγώνα κατά των διοδίων το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 10:00 π.μ. στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, Μεσογείων 156, στην Αθήνα.

Στην ημερίδα θα συζητηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας οδών, το κοινωνικό αγαθό της ελεύθερης μετακίνησης, η ανθρωπιστική κρίση, τα πρόστιμα και οι διώξεις.

Την ημερίδα οργανώνουν:
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης:Ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων από 1 Απριλίου 2015 έως 31 Οκτωβρίου 2015



ΔΕΥΤΕΡΑ 09:00-14:30 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 09:00-14:00 18:00-21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 09:00-14:30 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 09:00-14:00 18:00-21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00-14:00 18:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00-14:30 ΚΛΕΙΣΤΑ

«Παιδαγωγικό ποίημα – Ο δρόμος προς τη ζωή» Από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας.



Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας σας προσκαλεί σε εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 1 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην «Εκάβη» (πάνω αίθουσα). Θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία των Μ. Μαγιέβσκαγια & Α. Μασλιουκόβ «Παιδαγωγικό ποίημα – Ο δρόμος προς τη ζωή», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Α. Μακάρενκο.
Είσοδος Ελεύθερη


«Το θαυμάσιο και εκπληκτικά πετυχημένο παιδαγωγικό
αυτό πείραμα έχει παγκόσμιο σημασία.»
Μαξίμ Γκόρκι
«Το βιβλίο αυτό δεν έχει προηγούμενο. Είναι ένας νέος τύπος βιβλίου.
Τίποτε δεν μπορεί να σκιάσει την ακτινοβολία του ή να φράξει το μέλλον του.»
Λουί Αραγκόν

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-03-2015 ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ , Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ << ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ>>


Φεστιβάλ Ολύμπου και Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ



Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των εποικοδομητικών επαφών με φορείς της Πιερίας, η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστο συναντήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου. Παρόντες ο Αντιπρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Πλάτωνας Τασχουνίδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάϊδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης.

Στην Λαμία το τουρνουά για την Volleyleague 27 έως 29 Μαρτίου



Οι δευτεραθλητές των τριών ομίλων της Α2 κατηγορίας Ανδρών στο Volley, ΟΠ Ρεθύμνου, Πανερυθραϊκός και ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου, θα βρίσκονται από σήμερα 27 ως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στη Λαμία και θα αγωνιστούν στο Χαλκιοπούλειο στάδιο με έναν νικητή που θα συναντήσει τους πρωταθλητές των ομίλων.
Ο νικητής του τουρνουά θα αντιμετωπίσει στις 3-5 Απριλίου τα Χανιά, την Παναχαϊκή και τον Ηρακλή και δύο από αυτούς θα εξασφαλίσουν τις θέσεις τους στα σαλόνια της Volleyleague.
Το πρόγραμμα των αγώνων είναι:
Παρασκευή 27/3/2015
21.30: ΟΠ Ρεθύμνου – ΑΣ Πανερυθραϊκός
Σάββατο 28/3/2015
21.30: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – ΟΠ Ρεθύμνου
Κυριακή 29/3/2015
19.30: ΑΣ Πανερυθραϊκός – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

Ανακοινώσεις ΕΠΣ Πιερίας.



1. Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι οι αγώνες για το πρωτάθλημα υποδομής της 28 & 29-03-2015 αναβάλλονται λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Σήμερα η Αλκυόνη Παπαδάκη στο Βιβλιοπωλείο Νέστωρ.


Νομικό σύμβουλο αποκτά η ΕΛΜΕ Πιερίας.



Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, ικανοποιώντας το αίτημα πολλών συναδέλφων, ανακοινώνει την έναρξη μιας δοκιμαστικής περιόδου συνεργασίας με το δικηγόρο Γιώργο Νατσιό, ο οποίος θα είναι εφεξής ο νομικός σύμβουλος της Ε.Λ.Μ.Ε.
Με αυτή την ιδιότητα θα μπορεί να προβαίνει σε νομικές ενέργειες εκ μέρους της Ε.Λ.Μ.Ε., όποτε απαιτείται ή ακόμη και να υποστηρίζει το έργο των αιρετών εκπροσώπων μας στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ή ακόμη και όταν κάποιος συνάδελφος χρειαστεί νομική υποστήριξη.
Η επικοινωνία με το δικηγόρο θα γίνεται μόνο μέσω της Ε.Λ.Μ.Ε. και θα αφορά μόνο τα μέλη του σωματείου.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Βαρδακώστας Γεώργιος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, με τη συμμετοχή της ηθοποιού Φιλαρέτης Κομνηνού, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεχωριστή μουσικοποιητική βραδιά.



Με την παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου καθώς και άλλων Ιερωμένων από την Ιερά Μητρόπολη, του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, του Αναπληρωτή Δημάρχου και

2η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
γιατί πονάνε, όπως κι εμείς
γιατί αισθάνονται, όπως κι εμείς
γιατί σκέφτονται, όπως κι εμείς
γιατί μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη με εμάς
γιατί τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία.

Πρόγραμμα της Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας για ΟΛΑ τα ζώα στη Θεσσαλονίκη:

Αλχαζίδης Αναστάσιος: Οι αυτοκινητιστές απαντούν στην δήμαρχο Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου!



Ακόμα μία φορά βλέπουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό να λειτουργεί σε όλο του το μεγαλείο και μάλιστα με αιρετούς εκλεγμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση ! ! !
Πρόταση "φωτιά" εισηγείται η δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου, για την επιβολή ειδικού τέλους διέλευσης στα βαρέα οχήματα που αποφεύγουν τα διόδια μέσα από το παλαιό Εθνικό Δίκτυο.
Ο οδικός άξονας λόγω του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας έχει υποστεί πλέον σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοι των χωριών από τους οποίους διέρχεται η παλιά Εθνική, απαιτούν από την πολιτεία την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία τους και απειλούν με νέες κινητοποιήσεις.