Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

MIKΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


Τα βήματά μας, κουρασμένα, σ’ένα δρόμο περπατάνε,
Μια πασαρέλα συνειδήσεων, όλοι μας, περνάμε.

Σε μια γωνιά του δρόμου, ντροπαλός, ακουμπισμένος,
Μια σκιά, με μια κιθάρα, μες στον κόσμο του, χαμένος.

Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Πιερίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ;;; Η καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει άμεσο αντίκτυπο και στην Εκπαίδευση. Η απαγόρευση μόνιμων διορισμών και η χρόνια εκμετάλλευση των αναπληρωτών συναδέλφων μας ως τραγικές συνέπειες των μνημονίων, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά:

Τα τελευταία νέα των τμημάτων Υποδομής του Πιερικού Αρχέλαου

Φιλικούς αγώνες έδωσαν το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, τα τμήματα της Ακαδημίας του Πιερικού Αρχέλαου των γεννηθέντων το 2005, 2008 και 2009 με τα αντίστοιχα του Κεραυνού Λάρισας.

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πιερίας για το σκοπιανό

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια μεθοδευμένη προσπάθεια διεθνών παραγόντων, ώστε να δεχτεί η Ελλάδα να ονομαστεί η Π.Γ.Δ.Μ. με ένα διεθνές όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» με προσδιορισμούς ή παράγωγα. 

Οι επιπτώσεις της ανεργίας και του δημογραφικού προβλήματος στο ασφαλιστικό.

Οι επιπτώσεις της ανεργίας και του δημογραφικού προβλήματος στο ασφαλιστικό.
*Άρθρο της Μαρίας Μίχου.

Tο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις τις επόμενες δεκαετίες. Το 2050 οι Έλληνες θα είμαστε 9 εκατ. περίπου. Ένας δε στους τρεις θα είναι 65 ετών και άνω. O πληθυσμός στη χώρα μας μειώνεται και γερνάει.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης "κλείνει" τα φώτα στο... cine ECOCITY

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης συστρατεύεται μαζί με το FREE MOBILITY & το ECOMOBILITY, μέσω της κινηματογραφικής τέχνης, παρουσιάζοντας, σε πρώτη προβολή, -ξαφνιάζοντας και συγκινώντας παράλληλα-, το 25λεπτο street documentary short film,

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αξιότιμες κυρίες/οι, Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες που θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Μαρτίου 2018 και της υπερκάλυψης του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων (20 άτομα), σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί νέο Τμήμα το Σάββατο 31/03 και Κυριακή 01/04 κατά τις ώρες 15:00-21:00.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Τα πανέμορφα χιονισμένα Πιέρια όρη-Φώτο Γιάννης Γραμματικόπουλος


Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο... Φώτης Κουβέλης!

Δήλωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Κυρίες και Κύριοι, Θέλω να σας ανακοινώσω τις περιορισμένες αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός:

Οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ στο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ κοριτσιών

Για άλλη μια χρονιά το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης με την ποιοτική ομάδα που διαθέτει κατακτά το κύπελλο στον τελικό του βόλεϊ κοριτσιών! Στον τελικό αγώνα αντιμετώπισε την ομάδα βόλεϊ του 1ου ΓΕΛ την οποία και κέρδισε μετά από έναν πολύ ωραίο αγώνα με 2-0 σετ με σχετική άνεση.

Τo «almira-MAN» τίμησε τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς αγώνα Τριάθλου «almira-MAN» θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προς το θεσμό επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα μεταβεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού , προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 140 χρόνων από την επανάσταση του Κολινδρού.

Xρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην 8η Επαρχιακή Οδό Λεπτοκαρύα - όρια Π.Ε. Πιερίας (Λεπτοκαρύα – Καρυά).

Η Υ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενημερώνει τους οδηγούς που κάνουν χρήση την 8η Επαρχιακή Οδό, Λεπτοκαρύα - όρια Π.Ε. Πιερίας (Λεπτοκαρύα – Καρυά), είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων τους, από το 14ο χιλιόμετρο έως το 17ο, καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ωρου και μέχρι νεοτέρας ενημέρωσης.

Διαλευκάνθηκε η υπόθεση παραποίησης ανάρτησης της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ». Δημόσια συγνώμη από τους υπαίτιους.

Μέσα σε δυο ημέρες από την στιγμή που άγνωστοι παραποίησαν ανάρτηση μας που αφορούσε το κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω του χιονιού, η υπόθεση διαλευκάνθηκε προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΚΥΡΩΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας, ανακοινώνεται ότι κυρώθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, (ΦΕΚ 20/Δ/2018), ο δασικός χάρτης της Π.Ε. Πιερίας, εκτός των Τοπικών Κοινοτήτων Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης, Αγαθούπολης, Μακρυγιάλου & Μεθώνης, του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, οι οποίοι είναι ήδη μερικώς κυρωμένοι με τα ΦΕΚ (105/Δ/14), (101/Δ/14), (107/Δ/14) & (106/Δ/14) αντίστοιχα. 

ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Από 1 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου 2018 - ΑΠΟ ΣΟΥΦΛΙ ΕΩΣ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΩΣ ΧΙΟ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού για την κατάργηση της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό

Προς: Πρόεδρο Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς
Κ. Χατζηνικολάου Γεώργιο
Γενική Δ/ντρια Τράπεζας Πειραιώς Β. Ελλάδος
κ. Σέκερη Μαυρομιχάλη Αναστασία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

Αναβάλλεται η εκδήλωση της Κυριακής 4 Μαρτίου με την Φεβρονία Δημούση λόγω οικογενειακού πένθους

Η Οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Κυριακή 4 Μαρτίου που θα γινόταν στο γυμναστήριο Colosseum με τη Φεβρονία Δημούση με θέμα: "Τεχνικές Ευεξίας: Συνειδητή Αναπνοή, Κίνηση, Χαλάρωση, Θεραπεία" αναβάλλεται λόγω οικογενειακού πένθους.

Ψήφισμα για 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Πιερίας συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα μαθητών-καθηγητών και γονέων του 3ου Γυμνασίου - 3ου Λυκείου για ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίου στο σχολικό τους συγκρότημα. 

28-02-2018 Κατάσταση οδικού δικτύου 08.00

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: 

Το πρόβλημα είναι «η τσάντα στο σχολείο» ή το περιεχόμενο της τσάντας;


Του Δημήτρη Νατσιού.

Χαράς ευαγγέλια. Βρέθηκε το φάρμακο, η συνταγή για την ανάταξη της ημιθανούς Παιδείας μας. Ρίγη συγκινήσεως και χαρά ανεκλάλητος επικρατεί στο λαό. Ουρανομήκεις ζητωκραυγές ηχούν απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας-δεν μπορώ να τιθασεύσω τον ενθουσιασμό μου-σκιρτά και αγάλλεται η φύσις.

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01 ΜΑΡ 2018 ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ 09:00 ΕΩΣ 13:00

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία.Τετάρτη σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2018

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία.Τετάρτη σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2018