Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ. ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


Μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις της ποδοσφαιρική ομάδας του Πιερικού, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε σήμερα το απόγευμα στην Κατερίνη.

Την παρουσίαση είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Ελίνα Διαμαντοπούλου, που με την παρουσία της πρόσθεσε ομορφιά και χάρη σε μια αποκλειστικά ποδοσφαιρική εκδήλωση.

Ενημερωτικά έντυπα μοιράστηκαν στους εκπρόσωπους του τύπου με όλες τις πληροφορίες για την ομάδα του Πιερικού.

Όλη η παρουσίαση ήταν άψογα διοργανωμένη έως την παραμικρή λεπτομέρεια, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο οργανωτικό κομμάτι, και της νέας φιλοσοφίας που διακρίνει και θέλει να περάσει η διοίκηση της ομάδας, και να πούμε την αλήθεια, μας άρεσε!

Οι Βιγλάτορες προσέφεραν και συνεπικουρούν !! Του Ευάγγελου Αθανασιάδη, Συνταγματάρχη ε.α.



          Στην Αρχαία Προϊστορική και Ιστορική περίοδο, σε πολλά παράκτια αλλά και νησιωτικά υψώματα της Ελλάδος, είχαν κτιστεί πύργοι, από τους οποίους ήταν ορατά, ένα μεγάλο τμήμα του ορίζοντα. Στη Βυζαντινή περίοδο, πολλοί από τους παλαιούς πύργους, είχαν επισκευασθεί, νέοι είχαν οικοδομηθεί και πήραν την ονομασία, «βίγλες». Το έργο των αρχαίων φρυκτώρων, ανέλαβαν οι βιγλάτορες. Αυτοί, είχαν ηλικία 17-50 χρονών και ήταν εκπαιδευμένοι στη χρήση των όπλων. Υπεύθυνοι για τη φρούρηση και την ασφάλεια των συνόρων, από κάθε επιδρομέα. Ως υπερασπιστές και εξαιτίας της αποστολής των, δεν ΕΠΑΙΤΟΥΣΑΝ την προσοχή και τη φροντίδα της πολιτείας. Τα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ και τα ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ, ως αντίτιμο για την υποθήκη του αίματος και της ζωής των.

Ευχαριστήριο της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

Η ΤΕ Πιερίας χαιρετίζει τους χιλιάδες ψηφοφόρους της Πιερίας που, παρά το σκηνικό πόλωσης, τη δημιουργία αναχωμάτων και το συνολικότερο αποπροσανατολισμό, συστρατεύθηκαν με το ΚΚΕ.
Χαιρετίζουμε όσους με την ψήφο τους επικρότησαν ότι το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο 7μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κόντρα στο ρεύμα των προσδοκιών και ψεύτικων ελπίδων που καλλιέργησε η κυβερνητική εναλλαγή τον περασμένο Γενάρη, αποκάλυψε ότι στο έδαφος της καπιταλιστικής κυριαρχίας και των διεθνών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί αντικειμενικά να υπάρξει διαχείριση και διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού.

ΔΤ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Στις 16-22 Σεπτεμβρίου 2015 έλαβε χώρα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Έτσι, 1830 πόλεις γιόρτασαν με πλήθος εκδηλώσεων για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις σύγχρονες πόλεις. Το φετινό μήνυμα πανευρωπαϊκά ήταν «Επιλέγω, Αλλάζω, Συνδυάζω» και στόχευε στην προώθηση της συνδυαστικής χρήσης των μέσων μεταφοράς, αλλά και των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη. Στην πόλη μας, ελλείψει ενδιαφέροντος από το Δήμο, για 6η συνεχή χρονιά ανέλαβε να συμμετέχει – άτυπα δυστυχώς, καθώς επισήμως συμμετέχουν μόνο Οργανισμοί Τοπικών Αυτοδιοικήσεων – η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Ανοίγει της πύλες της η 7η ΕΒΕΠ - Κεντρικής Μακεδονίας, η μεγάλη γιορτή του επιχειρείν


•        Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30/9, στον οικισμό Ανδρομάχης
•        Λειτουργεί σε νέα χωροταξική δομή

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 1-10-2015 από τις  9.00  έως  13.00  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο θα γίνει η αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του συλλόγου. Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του συλλόγου γιατί οι  ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΧΛΙΤΖΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ                                                             

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη στο Δήμο Δέλτα


          Πρόγραμμα πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις υλοποιεί ο Δήμος Δέλτα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες, εστιάζοντας στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας,  65 ετών και άνω, υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Παιδείας του Δήμου Δέλτα.

Μ. Φωτόπουλος: "Συνεργασία ναι, τετελεσμένα όχι"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/9/2015
Μ. Φωτόπουλος: "Συνεργασία ναι, τετελεσμένα όχι"

          Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για την εγκατάσταση αποτεφρωτηρίου και του εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων στο Δήμο Δέλτα, ο Δήμαρχος Μ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 “Χαίρομαι γιατί ο Γ. Μπουτάρης έκανε χθες ένα βήμα πίσω και μίλησε για συνεργασία στο θέμα του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. Αυτό ζητήσαμε κι εμείς. Συνεργασία. Στο Δήμο Δέλτα, δεν δεχόμαστε πια τετελεσμένα.

Επίσκεψη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, την Πρόεδρο του Ελληνικού  Ορειβατικού  Συλλόγου  Λιτοχώρου, κ. Έλλη Τζιούκα και τον υπεύθυνο σχολών Ορειβασίας και Αναρρίχησης του Ε.Ο.Σ. Λιτόχωρου, κ. Μπάμπη Μαρινίδη.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ


Από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 26-9-2015 και ώρα 12:00 λήγει η ημερομηνία δήλωσης για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα υποδομής.
Επίσης καλούνται τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα υποδομής την Τρίτη 30-9-2015 και ώρα 19:30 σε σύσκεψη στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσσο.
         

Από  την Τεχνική Επιτροπή

ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου άρχισε τη λειτουργία του, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα, τελέστηκε ο αγιασμός έναρξης των μαθημάτων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, με την παρουσία πολλών καθηγητών και μαθητών.
Τα μαθήματα εφέτος θα διεξαχθούν σε 4 χώρους: στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος», στο 4ο Λύκειο, στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη και στο Πνευματικό Κέντρο «Κιβωτός» της Ενορίας Αγίας Άννας.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…..ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΔΡΟΜΟΣ



 Το εκλογικό αποτέλεσμα συνολικά, αποτυπώνει μεταξύ άλλων και το επίπεδο της ταξικής πάλης στην χώρα μας. Οι ψηφοφόροι παγιδευμένοι στην μέγγενη του <<μικρότερου κακού>>, αυταπατών και ψεύτικων διλημμάτων, όπως <<μνημόνιο - αντιμνημόνιο>>, <<ευρώ η δραχμή>>, <<παλιό  - νέο>>, ψήφισαν την εφαρμογή και προώθηση των μέτρων των μνημονίων, μέτρα λαιμητόμοι για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
 Ο κόσμος - ψηφοφόροι, σε μια λογική <<δεύτερης ευκαιρίας>>, έβγαλε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πίστεψε τα ψέματα του, για ήπια εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων, για το παράλληλο πρόγραμμα, που θα μαλακώσει κάπως την σκληρότητα των μέτρων, για τα περιβόητα ισοδύναμα. Από κάθε άποψη τα ψέματα και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ, κυριάρχησαν και έδωσαν στην νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας πως κατά τη νέα Πολιτιστική Περίοδο 2015-2016 θα λειτουργήσουν 3 χορευτικά τμήματα (παιδικό - εφηβικό - ενηλίκων).

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - “Διασώστης Υγρού Στοιχείου”.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα και οι εξετάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος “ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ”, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Πανελλαδικά στην Κατερίνη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από τη σχετική έγκριση του Τομεάρχη της Κεντρικής Διοίκησης κ. Μακρή Ιωάννη.

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Μαζεύω καπάκια-Μοιράζω χαμόγελα


Συνεχίζεται η εκστρατεία για μια καθαρή, ζεστή κουβέρτα!

Η κρίση τους δεν μας άφησε πολλά! Κάποιοι συμπολίτες μας στερούνται μάλιστα ακόμη και τα στοιχειώδη. Κι όμως! Ακόμη και σε αυτή την κατάσταση, οι περισσότεροι από εμάς, θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι από αυτό που τους περισσεύει.
Σταθείτε μπροστά σε μία από τις ντουλάπες του σπιτιού σας και ψάξτε μια καθαρή, ζεστή κουβέρτα.

 

Κατερίνα Νικολαΐδου «Σειρά έχει το Ολυμπιακό μετάλλιο»


Ήταν να μην μπει σε κωπηλατικό σκάφος… Είναι αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά… Η Κατερίνα Νικολαΐδου το 2007 έκανε σαν δώρο γενεθλίων στον πατέρα της την πρώτη της βόλτα με κουπί και το 2015 χάρισε σε όλη την Ελλάδα ένα ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

συνέντευξη Σεβαστή Βρακατσέλη
vrakatseli@sportsfeed.gr

Στη Γαλλία εκπλήρωσε και το πρώτο της μεγάλο όνειρο αυτό της συμμετοχής της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το δεύτερο θέλει να το εκπληρώσει σε 11 μήνες από τώρα κρεμώντας στο στήθος της ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

Η Πρόεδρος της Κιν/φικής Λέσχης Κατερίνης καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση του Δ.Σ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη,  στα γραφεία του Φεστιβάλ Ολύμπου (στο κτίριο της Περιφέρειας-είσοδος από τη αριστερή μεριά) και ώρα 19:00.

Στην Ημερήσια Διάταξη της Συνεδρίασης περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

Φιλοκώστα Διονύσια. Ευχαριστήριο

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου για τη στήριξη και την αγάπη σας. Ευχαριστώ τους φίλους ,τους συγγενείς ,την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τους συνυποψήφιους μου καθώς ήταν τιμή μου που συστρατεύτηκα μαζί τους σε αυτήν την προσπάθεια.
Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο με πολλές αντιξοότητες !

Τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης

Το τμήμα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές από 7 μέχρι 13 χρονών που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα και να προπονηθούν με την πιο ολοκληρωμένη μορφή άσκησης χρησιμοποιώντας σκάφη τύπου Optimist απολαμβάνοντας την επαφή με το υγρό στοιχείο. Οι προπονήσεις των ακαδημιών μέχρι την λήξη της σχολικής περιόδου γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10:00
τηλ.6945769898-6938818333-6937331635.
Επίσης εγγραφές γίνονται στα γραφεία του Ν.Ο.Κατερίνης

Παρασκευή,Σάββατο,Κυριακή απο τις 10:00μμ.