Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Ενημέρωση για αποφάσεις της ΟΛΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το φετινό ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την αναλγησία με την οποία η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει και υλοποιεί μέτρα σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της λειτουργίας του σχολείου γενικότερα.

Δεν ανακλήθηκε τελικά η απόφαση του Δ.Σ. Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δεν ανακλήθηκε τελικά η απόφαση του Δ.Σ. Κατερίνης που αφορούσε την έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία δημοτικής έκτασης στη θέση “Πέντε Πύργοι” της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου.

Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ. Για το ιδιωτικό «αιολικό πάρκο» στη Μηλιά Πιερίων.

Εκεί που φύτρωνε φλησκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
...
Ν. Γκάτσος

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης του ιδιωτικού αιολικού «πάρκου» συνολικής ισχύος 22 MW (11 ανεμογεννήτριες) και των συνοδών υποστηρικτικών έργων...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ JOOMLA ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας που στεγάζεται στην οδό Γεωργ. Ολυμπίου 1, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μια ακόμη δημόσια εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας του Joomla.

Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.


Συγχαρητήρια σε Αετούς και Φίλιππο.

Ο Βαφύρας συγχαίρει Αετούς και Φίλιππο για την άνοδο στην Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑ συγχαίρει την ομάδα των Αετών Βέροιας για την...

Μέσα στο 2018 θα μεταστεγαστούν οι συλλογές σπόρων στο νέο κτίριο της Τράπεζας Γενετικού Υλικού

Ο Βαγγέλης Αποστόλου απαντά σε ερώτηση 38 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Η μεταστέγαση των συλλογών ελληνικών σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού της Τράπεζας Γενετικού Υλικού (Τ.Γ.Υ.) στους ψυκτικούς θαλάμους του νέου κτιρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί το έτος 2018.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες για την συγκρότηση μιας κίνησης ενεργών πολιτών στην πόλη της Κατερίνης και στην Πιερία.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» έχει ήδη συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός συμπολιτών μας για την δημιουργία μιας κίνησης πολιτών που θα έχει άποψη όχι μόνο στα τεκταινόμενα της Κατερίνης και της Πιερίας αλλά και για θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία (Εθνικά θέματα-οικονομία κ.α.).

Ημερίδα διάχυσης εμπειριών και αποτελεσμάτων σχεδίου ERASMUS+ KA1-VET του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ1-VET) του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, με τίτλο «Βιώσιμες Νεανικές Επιχειρήσεις στον Αγροτουρισμό».

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Πιερία

Συνελήφθη χθες (21 Μαΐου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 36χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

"H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης σας ενημερώνει, ότι σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου υπάρχει διακοπή νερού και θα συνεχίσει να υπάρχει για τις επόμενες ώρες, στις οδούς Λαζαίων, Γεωργάκη Ολυμπίου και Αγίας Λαύρας, λόγω έκτακτης βλάβης στο κεντρικό δίκτυο της ύδρευσης."

Γιατί δεν υπάρχουν «Σλαβομακεδονική» γλώσσα και «Σλαβομακεδόνες»


Ακριβής τοποθέτηση χάρτη της FYROM, 2018, επάνω σε βενετσιάνικο χάρτη του 1237 μ.Χ. Ξύνοντας τον σύγχρονο χάρτη αποκαλύπτονται στα λατινικά: η χώρα της αρχαίας Πελαγονία, η πόλη των Σκοπίων, αλλά και οι Πρέσπες, Μοναστήρι, Γευγελή κ.α.

Ε.Λ.Π.ΠΙ. -ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Πολλοί φίλοι ποδηλάτες μας ρωτάνε, να τους πούμε τα S.O.S, δλδ τα καλύτερα σημεία-μέρη, που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος με ποδήλατο. Ειλικρινά αυτό είναι αδύνατο αφού τα ομορφότερα και καλύτερα μέρη στην Πιερία είναι κυριολεκτικά …αμέτρητα !

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Κατερίνη 22 Μαΐου 2018

Προς την Αξιότιμη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κυρία Καλλιόπη Τζουμέρκα Μπατάλα και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.

Παράταση έως τις 15/06/2018 στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος σε όσους υπέστησαν ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, από τις πλημμύρες που έπληξαν το Δήμο Κατερίνης στις 16 & 17/11/2017

Παράταση έως τις 15/06/2018 (ΦΕΚ 1685, Β’ 2018), στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος (ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών - ΦΕΚ 4155, Β’ 2017), δόθηκε για όλους όσοι υπέστησαν ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις από τις πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Κατερίνης στις 16 & 17/11/2017.

Εφημερίδα "Αυγή": Να μην ψηφίζουν οι Έλληνες ομογενείς. Είναι τουρίστες...

'Άρθρο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα ψήφου ή όχι στους απόδημους Έλληνες.
Με τον τίτλο "Γιατί να ψηφίζουν οι ομογενείς" η εφημερίδα προβάλει κατά την άποψη της τους λόγους που δεν πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας "Ο Όλυμπος"

Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας "Ο Όλυμπος" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συμμετάσχουν στην εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό μας για το καθιερωμένο ''Άνοιγμα'' στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου την Κυριακή 27 Μαΐου.

34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών.

Φέτος από 09 έως 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, το οποίο έγινε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΑΔΑΣ Ν. ΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙO

Συνάντηση στο Επισκοπείο Κατερίνης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Ν. Πιερίας, με αφορμή την έναρξη των διεργασιών για τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με θέμα την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος».

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο για την ταινία που δημιούργησε με τίτλο "Σαν σήμερα ... σαν χθες" στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου πήρε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό με τίτλο "Μνήμες και όνειρα" στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ο Πόντος χθες και σήμερα», στο οποίο συμμετείχαν πέντε (5) μαθητές της Γ΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τσεντόγλου Εύα.

Ανακοίνωση - Απεργία

Όλες και όλοι στην απεργία στις 30 Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 π.μ !

Όλα για το ΝΑΤΟ - του Μίκη Θεοδωράκη. "Να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για την Μακεδονία".


Οι λαϊκές μειοψηφίες δεν χαράζουν αλλά παραχαράζουν την ιστορία. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τουλάχιστον ως προς τα εθνικά θέματα θα πρέπει να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Σήμερα, όλοι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στις 17:00


Σήμερα η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη.

Σήμερα το απόγευμα στις 5:00 η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη.

83η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση; ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

334 π.Χ. - Ο μακεδονικός στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου νικά τον Δαρείο Γ' της Περσίας στη μάχη του Γρανικού.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 22 Μαΐου 2018