Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Τσατσιμπέλι στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης! (Φωτογραφίες-βίντεο)


Η ποντιακή παράδοση συνεχίστηκε και σήμερα το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, και αυτή τη φορά την τιμητική του είχε η «σούπερ» καυτερή σάλτσα Τσατσιμπέλι!

Αρκετές οικογένειες έδωσαν το παρόν τους για να μάθουν πως γίνεται η ποντιακή σάλτσα αλλά και για να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα-βράδυ στον Καπνικό Σταθμό.

Εκτός από τις γνώσεις πάνω στην ποντιακή παράδοση και κουλτούρα που περιλαμβάνεται μέσα στις δράσεις του Θερινού 12λόγου, η συμμετοχή των οικογενειών αλλά και όσων παρευρίσκονται στο Καπνικό Σταθμό, σου δίνει και κάτι άλλο, ανεκτίμητο…

Το φεγγάρι τώρα στην Κατερίνη




ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΓΕΝ. 2001-2002


Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά στο Παιδικό για γεννηθέντες ποδοσφαιριστές 2001-2002,  από την Δευτέρα 31/8/2015 καθημερινά έως και την Παρασκευή 4/9/2015 και ώρα 6,00μμ.
Οι ποδοσφαιριστές να έχουν πλήρη αθλητική περιβολή.

Προπονητής Παιδικού Κραγιόπουλος Κων/νος τηλ. 6947425161

                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                              ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Όλα έτοιμα στον Καπνικό Σταθμό για την αυριανή πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τους Αλαβάνο-Λαπαβίτσα-Παπακωνσταντίνου, και θέμα «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα». Στις 8:00 το βράδυ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 4η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


 Στα πλαίσια της προετοιμασίας της 4ης Συνδιάσκεψης Σαρακατσάνικης νεολαίας Ελλάδος και διασποράς που θα πραγματοποιηθεί στην Πιερία στις 11,12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας με μέλη του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ελλάδος.
Eπικεφαλής o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μουτσιάνας Γεώργιος, οι κκ Γεν. Γραμματέας κ. Δερβίσης Ανδρέας , ταμίας κ. Καρυώτης Αθανάσιος και το μέλος κ. Κατσιούλας Απόστολος καθώς επίσης και την επικεφαλής της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας κ. Ειρήνη Καρατάσιου και της Επιτροπής Νεολαίας του Συλλόγου κ. Γεωργάντα Αικατερίνης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων εν΄όψει της συνδιάσκεψης νεολαίας . Διεξήχθη μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, η οποία βασιζόταν κατά κύριο λόγο στην αρτιότατη διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ


Από 26-28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπευθύνων Νεότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το Συνέδριο διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής Νεότητας και φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά.
Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Διονύσιο Γκόλια, Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας.

Dragan Marcovic Palma, ο Σέρβος φιλέλληνας που έγινε επίτιμος δημότης Κατερίνης. (Φωτογραφίες-βίντεο)

Σε μια πανέμορφη, εντυπωσιακή και απαστράφουσα εκδήλωση, ο Δήμος Κατερίνης ανακήρυξε τον Dragan Marcovic Palma επίτιμο δημότη της Κατερίνης.
Παρουσία πολλών επισήμων από την Σερβία αλλά και από την πόλη μας, ο Δήμος Κατερίνης οργάνωσε άψογα μπορούμε να πούμε μια τελετή αναγόρευσης του κυρίου Dragan Marcovic Palma σε επίτιμο δημότη της Κατερίνης.
Τόσο στην οργάνωση αλλά και στην εκτέλεση ο Δήμος Κατερίνης και οι άνθρωποι που επιμελήθηκαν της εκδήλωσης παίρνουν άριστα.
Υπέροχα στολισμένη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ζωντανή μουσική και εντυπωσιακό catering, έδωσαν μια αστραφτερή εικόνα στην εκδήλωση.

Συνέντευξη Τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11:00 π.μ, στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος) με θέμα την εκδήλωση-συνάντηση  «Στην Τελική Ευθεία» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, στην Πλάκα Λιτοχώρου, στο   πρώην camping Μινέρβα,  το οποίο πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Διεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των Ατόμων με Αναπηρία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση όλων των κόμβων ηλεκτροφωτισμού αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


          Με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους κόμβους αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποιούνται εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροφώτισής τους, μέσω του έργου με γενικό τίτλο «Τακτική συντήρηση, τροποποιήσεις και βελτιώσεις των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού  και φωτοσήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΔΤΕ της ΠΕ Πιερίας».

Πολιτική αντιπαράθεση Ζάννα – Κοντονή το πρωί στην ΕΡΤ1


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση είχε το πρωί της Παρασκευής, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο βουλευτής Πιερίας της Λαϊκής Ενότητας Ζήσης Ζάννας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Δείτε το βίντεο:

Το πρόγραμμα της πολιτικής συζήτησης για το εθνικό νόμισμα στην Κατερίνη

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θερινός δωδεκάλογος 2015», προγραμματίζει το Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ανοιχτή πολιτική συζήτηση με θέμα: «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα» με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Αλέκο Αλαβάνο, Κωνσταντίνο Λαπαβίτσα και Πέτρο Παπακωνσταντίνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΗΜΕΡΟΥ- Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας



Στέλλα Τζιτζιλή: Οι υπαίτιοι ν αναλάβουν τις ευθύνες τους

Χτες το απόγευμα Τετάρτης μέλη της Ίριδας, της φωτογραφικής ομάδας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο μες στο λιοπύρι θέλησαν να δώσουν μια άλλη νότα στολίζοντας την πλατεία της πόλης μας με φωτογραφικές εικόνες της δικής τους οπτικής. Η Έκθεση δεν κράτησε ούτε ένα 24 ωρο. Την επόμενη μέρα το πρωί βρέθηκε βανδαλισμένη. Εσάς σας αρέσει αυτή η εικόνα? .Εμένα πάλι όχι. Δείχνει έλλειψη σεβασμού και πλήρης κατάπτωση. Ενώ θα έπρεπε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και να γίνονται ολοένα και περισσότερες εικαστικές παρεμβάσεις...Εμείς τι κάνουμε? ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ....Αυτό που ζητάμε ,επειδή οι ζημιές δεν μας επιτρέπουν να ξαναστήσουμε την έκθεση, είναι οι υπαίτιοι ν αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ναι αυτοί που όχι μόνο θ αποκαταστήσουν τις ζημιές ,αλλά θ αναλάβουν και την περαιτέρω φύλαξη της. Μόνο έτσι θα δείξουν ότι αυτός ο τόπος έχει ελπίδα


Επιτυχόντες Εσπερινού ΓΕΛ Κατερίνης


Μετεκδρομική συνάντηση Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ Κίτρους

Το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου στην αίθουσα του πανηγύριζοντα Ιερού Παρεκκλησίου Αγ. Φανουρίου της Ενορίας Αγίας Άννας Κατερίνης πραγματοποιήθηκε μετεκδρομική συνάντηση των μελών του Γραφείου Νεότητας που συμμετείχαν στην προσκυνηνατική και εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο κατά το τετραήμερο 17 με 21 Αυγούστου.
Στη μετεκδρομική συνάντηση προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από την εκδρομή. Στην συνέχεια υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Τηνου Πρωτοπορ. π. Γεώργιο Φανερό, ο οποίος επιμελήθηκε την φιλοξενία των νέων, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεου.

Συγχαρητήρια επιστολή για επιτυχία στην ανώτατη εκπαίδευση

Συγχαρητήρια στους κόπους, την προσπάθεια, το φιλότιμο, την «αγωνιστική» μελέτη των μαθητών που κατάφεραν να αποκτήσουν μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Εύχομαι από καρδιάς το επόμενο στάδιο που θα κάνουν στη ζωή τους, αυτό των ανώτατων σπουδών, να τους δώσει εφόδια, δύναμη και ενθουσιασμό για την προώθηση της επιστήμης και μετέπειτα της εργασίας στη χώρα μας.
Η Βουλεύτρια Πιερίας

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Καθυστέρηση στην ανάπτυξης της ομιλίας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


       Δίλημμα για τους γονείς αποτελούν τα παιδιά, κυρίως κάτω των 3 ετών, που αργούν να μιλήσουν. Οι γονείς δεν ξέρουν αν πρέπει να απευθυνθούν άμεσα σε κάποιο ειδικό ή να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί ο λόγος του παιδιού. Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας μπορεί να είναι είτε ένα παροδικό φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού είτε το αρχικό σύμπτωμα ενός ψυχιατρικού, νευρολογικού ή συμπεριφορικού προβλήματος. Είναι σημαντική η  έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της δυσκολίας για να αποφευχθούν μετέπειτα κοινωνικά, συναισθηματικά και μαθησιακά ελλείμματα.
Τι είναι η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας;

Μόνο δυο Δάσκαλοι κατάφεραν και πήραν απόσπαση στην Πιερία. (Φυσικά υπάρχουν και οι κατά προτεραιότητα αποσπάσεις των διαφόρων εκπαιδευτικών που πάντα έχουν τον τρόπο τους να βρίσκονται στην Πιερία…)



ΠΟΤΑΜΙ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ. Προεκλογική συγκέντρωση


Τώρα, ζωντανά στην κρατική τηλεόραση ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.



ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

ΙΕΡΑ   ΑΓΡΥΠΝΙΑ

ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ & ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ
Ι Ω Α Ν Ν Ο Υ

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, εις τον Ιερό μας Ναό, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Έναρξις: 9:00 μ.μ. Λήξις: 12:30 π.μ.


Εκ του Ιερού Ναού