Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η πρόταση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για το 15Αύγουστο. Τράπεζα Γεύσεων στα Γρεβενά. Θα το βρείτε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Πιστέψτε μας αξίζει!


Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα το βράδυ στην Κατερίνη (Φώτο-Βίντεο)



44ο Φεστιβάλ Ολύμπου.Τριήμερο Κινηματογράφου «Φωτίζοντας τα Βαλκάνια»


    H Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) και η διαδικτυακή πλατφόρμα για τον Βαλκανικό κινηματογράφο,altcine.com, με τη συνεργασία  του Φεστιβάλ Ολύμπου “Φωτίζουν τα Βαλκάνια”, μέσα από ένα ιδιαίτερο τριήμερο κινηματογραφικών προβολών.
Ιδιαίτερο γιατί θα επικεντρωθεί σε δυο σχετικά άγνωστες, στο ευρύ κοινό διαστάσεις του κινηματογράφου. Τους Διευθυντές Φωτογραφίας και την Βαλκανική παραγωγή.

Ώρες που είναι θυμηθήκαμε και το… επίδομα θέρμανσης! Τι έγινε, 8 μήνες πέρασαν. Θα δώσει η κυβέρνηση το επίδομα, ναι ή όχι; Ας βγάλει κάποια ανακοίνωση τουλάχιστον, ότι θα το δώσει πχ μέχρι το 2022… Μπορεί για τους βουλευτές ποσά της τάξης των 200-300 ευρώ να είναι τα… τσιγάρα τους, αλλά για τον κοσμάκη που υποφέρει είναι μια ανάσα!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ!!!



ΟΥΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ; ΤΕΛΙΚΑ ΈΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;


Όταν η ΑΣΠΕ συναντούσε τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  πριν τις εκλογές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων» .

Φαίνεται ότι το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον Πρωθυπουργό, αφού σε αυτή την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης, θέτει τις πολύτεκνες οικογένειες εκτός και τις εξαιρεί από τις διανομές των φρούτων – λαχανικών – τροφίμων και λοιπής βοήθειας.
Όταν οι οικογένειες των πολυτέκνων είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τις άλλες από την οικονομική κρίση και την ανεργία, όταν έχουν καταργηθεί ΟΛΑ τα δημογραφικά κίνητρα, όταν ο Υπουργός Παιδείας φρόντισε πρόσφατα να καταργήσει και τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων, τώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα, πέντε, έξι, επτά, οκτώ, εννέα, δέκα και περισσότερα παιδιά, ΔΕΝ πρέπει να παίρνουν τρόφιμα! 

Που αποσκοπούν;

Επί 30 χρόνια, που γίνονται διά μέσου των πολυτεκνικών συλλόγων οι διανομές φρούτων – λαχανικών – τροφίμων κατά άψογο τρόπο, ουδέποτε τέθηκε θέμα εξαιρέσεως από αυτές των πολυτέκνων οικογενειών.

Αυτή είναι η Κυβέρνηση της κοινωνικής ευαισθησίας; 

Μαζί με τα νέα μνημόνια εγκαινιάζει και την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική της πολιτική, όταν οι γεννήσεις στη χώρα μας τους επτά πρώτους επτά μήνες του 2015, η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική: οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 74.060 και οι γεννήσεις είναι μόλις 52.395, δηλαδή 21.665 θάνατοι περισσότεροι των γεννήσεων !!!

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να αποκαταστήσει τη νέα αδικία που πάει να θεσμοθετηθεί κατά των πολυτέκνων. Επίσης, πρέπει να «σχολάσει» άμεσα τους Υπουργούς που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι το Σύνταγμα προβλέπει ειδική φροντίδα του Κράτους για τις πολύτεκνες οικογένειες, εκτός αν θέλει και η νέα Συγκυβέρνηση να έχει την τύχη της προκατόχου της.



Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

44o Φεστιβάλ Ολύμπου. ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΥΔΝΑΣ



 Το ανασκαφικό έργο και η παρουσίαση των ευρημάτων στη βόρεια Πιερία αποτελούν το επίκεντρο της αξιόλογης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ –μία ημέρα πριν από την προαναγγελθείσα στο πρόγραμμα ημερομηνία- στην Αρχαία Πύδνα, στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου

  Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιστημονική ημερίδα, που δίνει την ευκαιρία στο Πιερικό και όχι μόνο κοινό να πληροφορηθεί για το αρχαιολογικό έργο που επιτελείται στην περιοχή.
  Στην εκδήλωση που τιτλοφορείται «ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ», θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους οι αρχαιολόγοι: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος για τις ανασκαφές στη Μεθώνη Πιερίας και οι Μάνθος Μπέσιος και Αθηνά Αθανασιάδου για τα νέα ευρήματα της Πύδνας.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
  Με το πέρας των ομιλιών η πολυτονική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης θα δώσει συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι, σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού.
  Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Πύδνας-Κολυνδρού και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ζήσης Ζάννας: Θα παραμείνω συνεπής με αυτά που έλεγα και αγωνιζόμουν όλα τα τελευταία χρόνια και θα ψηφίσω ΟΧΙ στο τρίτο μνημόνιο.



Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση γιατί έχτισε σχέσεις εμπιστοσύνης και κοινής αντίστασης με τις κοινωνικές ομάδες (αγρότες, άνεργους, μισθωτούς, νέους κλπ) που επλήγησαν από την μνημονιακη βαρβαρότητα. Το αντιμνηνονιακο πολιτικό του πρόγραμμα παρά τις αντιφάσεις και αδυναμίες του αντικατόπτριζε την διαδρομή αυτής της σχέσης. Απόψε η υπερψήφιση του 3ου και πιο επώδυνου μνημονίου διαρρηγνύει αμετάκλητα τις σχέσεις με την πλειοψηφία των κοινωνικών ομάδων αυτών που συγκροτούν και το πλειοψηφικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Η αριστερά χάνει τα ουσιαστικά της χαρακτηριστικά όταν δεν υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών πόσο δε μάλλον όταν ασκεί πολιτικές εις βάρος τους συνεχίζοντας και βαθαινοντας το μνημονιακο καθεστώς της υποτέλειας και της νεοφιλελεύθερης προσαρμογής. Προφανώς όπως έπραξα και με τα προαπαιτούμενα θα παραμείνω συνεπής με αυτά που έλεγα και αγωνιζόμουν όλα τα τελευταία χρόνια και θα ψηφίσω ΟΧΙ στο τρίτο μνημόνιο. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη κατάργηση του μνημονιακου καθεστώτος και την απελευθέρωση της χώρας!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ της Ε.Δ./Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ





          Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας εν΄ όψη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 και στα πλαίσια της προετοιμασίας των τοπικών Διαιτητών και Παρατηρητών διοργανώνει σεμινάριο στις 19 Αυγούστου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας και 26 Αυγούστου (η ώρα θα ανακοινωθεί έγκαιρα) στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στη Παραλία επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 11/8 η Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε.Πιερίας Σοφία Μαυρίδου με το συνεργάτη της Δ. Ρουκά μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστα Καρυώτη.
Η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Κ.Καρυώτη, τη Γ.Γραμματέα Α.Τουλιοπούλου  και τον Αν.Γ.Γραμματέα Ε.Καρπούζα για τις δραστηριότητες του Ν.Ο.ΚΑΤ. και ιδιαίτερα για μια πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης, το πρόγραμμα «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω», που πρώτη χρονιά πραγματοποιεί, με μεγάλη επιτυχία, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά 5-12 ετών να μάθουν κολύμβηση και παράλληλα να γνωρίσουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-23ο Ποντιακό Παραδοσιακό Πανηγύρι


Στη σχολή προπονητών Hennes-Weisweiler-Akademie ο Χρήστος Ντούρος



Μεγάλη διάκριση για τον Χρήστο Ντούρο καθώς τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, θα παρακολουθήσει στην περίφημη σχολή προπονητών Hennes-Weisweiler-Akademie (σχολή προπονητών της Κολονίας) τα μαθήματα για την απόκτηση του διπλώματος Elite Youth της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) και της UEFA.
Το συγκεκριμένο δίπλωμα που απευθύνεται σε νέους που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο το έχει ο Ντούρος Χρήστος από το 2004, αλλά είχε ισχύ μόνο μέσα στη Γερμανία και έδινε το δικαίωμα στους κατόχους του να εργαστούν στους μεγάλους συλλόγους της Bundesliga στις ομάδες κάτω των 21.
Τώρα που το δίπλωμα αυτό γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο Χρήστος Ντούρος θα είναι ανάμεσα στους διακόσιους πρώτους πανγερμανικά που θα αποκτήσουν το συγκεκριμένο δίπλωμα με την ευρωπαϊκή του ισχύ (UEFA).
Ανάμεσα στους επιμορφωτές θα είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 με την εθνική ομάδα της Γερμανίας, Hansi Flick, βοηθός του Joachim Loew, τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Ομάδα  που τώρα είναι τεχνικός διευθυντής στη Γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB).


ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΣΜΟΥ



Με την παρουσία των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, αρκετών ποδοσφαιριστών και πλήθους κόσμου από την Πιερία πραγματοποιήθηκε στο Α ΔΑΚ Κατερίνης την Τετάρτη 12/8/2015 και ώρα 20:00 υπό το φως των προβολέων, η πρώτη επίσημη προπόνηση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ για την αγωνιστική περίοδο 2015/2016, υπό την καθοδήγηση του νέου τεχνικού τιμ, με προπονητή τον Νίκο Ζαλίκα, με γυμναστή τον Ιωάννη Χατζημπουργάνη και προπονητή τερματοφυλάκων τον Κωνσταντίνο Τόσκα.
Η δυναμική παρουσία των φιλάθλων του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στις κερκίδες του γηπέδου που είναι πραγματικά ένα στολίδι για την Κατερίνη έδωσε το στίγμα και τον παλμό για την νέα ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
Παρόν σύσσωμη και όλη η νέα διοίκηση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Πρόεδρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ Παναγιώτης Αθανασιάδης μίλησε στους ποδοσφαιριστές όπως και ο νέος προπονητής Νικόλαος Ζαλίκας, ζητώντας μεταξύ άλλων σκληρή δουλειά, καλή διάθεση μέσα σ΄ ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο όπως αρμόζει στην ιστορία του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Την προπόνηση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ παρακολούθησε και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Πλέον οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.

                                                                Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι οι εγγραφές στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου θα αρχίσουν την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 .
Παιδικό γεν. 2001-2002 , Προπαιδικό 2003-2004 , Τζούνιορ 2005-2006 ,
Προτζούνιορ 2007-2008 , Μπαμπίνι 2009-2010.
Οι εγγραφές θα γίνονται από Δευτέρα-Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο Α΄ ΔΑΚ από 18:00 έως 21:00.
                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
                              ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ



    


   Μία ακόμα αξιόλογη συναυλία φιλοξενεί το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Η γνωστή καλλιτέχνιδα Μελίνα Ασλανίδου, η πρέσβειρα του Ολύμπου με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της, θα τραγουδήσει για το Πιερικό και όχι μόνο κοινό την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο του Δίου.
   Η συναυλία τιτλοφορείται «4 κύκλοι». Και αυτό γιατί  περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, λαϊκά του πενήντα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρναίικα.

Π.Α.ΜΕ. - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Συνάδελφοι  εργαζόμενοι, απόμαχοι της δουλειάς, νέοι και νέες. 
Μην αφήνουμε άλλο τη ζωή μας στα χέρια  αυτών που δουλεύουν με αυταπάρνηση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Μην αφήνουμε άλλο την τύχη μας   σε αυτούς που με το ψέμα, τον εκβιασμό,  την ιδεολογική τρομοκρατία οδήγησαν και οδηγούν την εργατική τάξη και γενικότερα την λαϊκή οικογένεια στη χρεοκοπία. Πρώτα  οι κυβερνήσεις  Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και οι δορυφόροι  τους,
Τώρα οι πολιτικοί τσαρλατάνοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μην αφήνουμε τις τύχες μας στους ψεύτες, στα κόμματα του κεφαλαίου  που εξαπατούσαν τον λαό  και  χωρίζονταν  ψεύτικα σε αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς για να υφαρπάξουν την ψήφο του λάου.
Τώρα  ενώθηκαν όλα μαζί  τα κόμματα του κεφαλαίου και η φασιστική Χ.Α. για να ψηφίσουν  το 3ο  μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θυσιάζοντας τον λαό για  τα χρέη των μονοπωλιακών ομίλων.

Η λαϊκή αγορά της Κατερίνης, του Σαββάτου λόγω της Παναγίας θα γίνει αύριο Παρασκευή στο ίδιο χώρο. (Η πρώτη λαϊκή αγορά με το 3ο μνημόνιο...)


ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Με την προβολή δύο Μαροκινών ταινιών συνεχίζονται την επόμενη
βδομάδα οι θερινές προβολές του φετινού καλοκαιριού στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το Φεστιβάλ Ολύμπου, με την υποστήριξη του πρεσβείας του Μαρόκου. Την Δευτέρα 17 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία ΄Αντίο Κάρμεν’ και την Τρίτη 18 Αυγούστου το ‘Περιμένοντας τον Παζολίνι’.

ΟΦΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ 15-16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ