Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Η γλώσσα και η επιβίωση του Ελληνισμού (Γ΄ ΜΕΡΟΣ)

Του Παναγιώτη Γ. Αλεκάκη,
Φιλόλογος – Ιστορικός,
Δρ Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος Α.Π.Θ.,
Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Ποδοσφαίρου της Ελπίς Ανδρομάχης

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εισήγηση του Κωνσταντίνου Τσακιρίδη Αναλυτή Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961 με θέμα:

42.872 ευρώ αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στην Πιερία

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 καταβάλλονται οι αποζημιώσεις ύψους 2.081.000 ευρώ στους αγρότες που αφορούν καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο για το έτος 2019.

Επίκαιρος προβληματισμός για την «εξάρτηση» από το διαδίκτυο (Ιντερνετομανία)

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


Το λειτούργημα όλων των εκπαιδευτικών και μαζί οι ρόλοι της μάνας και του πατέρα ήταν ανέκαθεν απαιτητικοί, αλλά έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολοι στην εποχή μας, την εποχή της πανδημίας που μας επέβαλε τις νέες μορφές καθολικής «τηλεκπαίδευσης» και εργασίας από το σπίτι, δηλαδή «τηλεργασίας».

Υπόμνημα για τις συγκοινωνίες με τα ΜΜΜ

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες από την επιβολή του lockdown από την κυβέρνηση, καμία μέριμνα δεν υπήρξε από πλευράς κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιοκτητών των ΜΜΜ...

«Handball Revolution»

Στο Εθνικό Πρόγραμμα «Ελλάδα 2021» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ! «Handball Revolution» το σύνθημα της διοργάνωσης.

Wifi4EU: Δωρεάν wifi σύνδεση σε δημόσιους χώρους του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και είναι πλέον διαθέσιμη, σε δημόσιους χώρους, η υπηρεσία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης WiFi4EU. 

Περιφερειακό τμήμα φυσικοθεραπευτών Πιερίας: Επισκεφτείτε άφοβα τα φυσικοθεραπευτήρια

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της ΠΦΥ και τοποθετώντας την δημόσια υγεία πάνω από κάθε αξία, οι φυσικοθεραπευτές του νόμου Πιερίας διαβεβαιώνουν ότι οι παροχές των συνεδριών θεραπείας, υπερκαλύπτουν τα πρωτόκολλα προστασίας ενάντια στον covid19.

Η Αστυνομία Κατερίνης έπιασε τους ληστές που έκλεβαν ηλικιωμένους

Εξιχνίαση κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για διακεκριμένες κλοπές.

Η UNESCO συνεχίζει να... ανησυχεί για την Αγία Σοφία

Με ανακοίνωση της η UNESCO, 4 μήνες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί επισημαίνει ότι δεν σταμάτησε να... ανησυχεί.

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Υγείας της Τ.Ο. Πιερίας του ΚΚΕ

Μη σου τύχει … Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να αναγάγει όλα τα ζητήματα στην ατομική ευθύνη του λάου και ενώ έχουμε φτάσει σε αυτό το τραγικό επίπεδο, συνεχίζουν να μην πράττουν ούτε τα αυτονόητα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

461 - Ο Λίβιος Σεβήρος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια του στρατηγού Ρικίμερου.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Άστατος θα είναι τις πρωινές ώρες ο καιρός στην Κατερίνη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 19 Νοεμβρίου 2020