Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ξεκίνησαν και τα μαθήματα ζωγραφικής από τον Σύλλογο Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016


          3η   αγωνιστική

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, είχε την τιμή να φιλοξενήσει τους Κατερινιώτες Ολυμπιονίκες στην «Ολυμπιάδα νέων», στο άθλημα της κωπηλασίας του 2014, Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη. Μαζί τους ήταν και ο βαλκανιονίκης Ρένος Ζέρβας.

Προετοιμασία στο Δήμο Δέλτα για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων πλημμυρών


          Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Δέλτα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου. Αντικείμενο της σύσκεψης η προετοιμασία των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας ενόψει της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου, οπότε και παρατηρούνται φαινόμενα πλημμυρών λόγω έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥΛΙΩΝ 2015 (Φώτο-βίντεο)


Για µια ακόµη χρονιά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύµπου συµµετείχε στον εορτασµό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών (γνωστή και ως Eurobirdwatch 2015) που συντονίζει στην Ελλάδα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί τη µεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη, που συντονίζεται από την Παγκόσµια Οµοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών, Birdlife International, και φέτος είναι η 21η χρονιά που υλοποιηθήκαν εκδηλώσεις µε τη συµµετοχή περίπου 40 χωρών. Το θέµα της φετινής διοργάνωσης ήταν τα µεταναστευτικά πουλιά.Ο γενικός σκοπός ήταν να δοθεί το µήνυµα πόσο σηµαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα µεταναστευτικά πουλιά , οι χώροι όπου σταµατούν για τροφή και ξεκούραση και οι µεταναστευτικές τους διαδροµές.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


Σύμφωνα με το αρ. 133/11-09-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.
Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Γιατί στη θέση τους ήταν κάποτε οι γονείς μας!

Ζεστό φαγητό σε 1.000 οικογένειες με μικρά παιδιά στην Ειδομένη. Σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015,  ώρα 19:30 στον Καπνικό Σταθμό για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από συνεννόηση με την ομάδα συντονισμού του καταυλισμού προσφύγων της Ειδομένης, την επόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 θα μαγειρέψουμε και θα προσφέρουμε ζεστό φαγητό σε 1.000 οικογένειες με μικρά παιδιά.
Το Σάββατο το απόγευμα, στις 18:00, θα συναντηθούμε στον Καπνικό Σταθμό για να μαγειρέψουμε φακές. Την επόμενη ημέρα θα μεταβούμε στην Ειδομένη με τον πλήρη εξοπλισμό της ομάδας (γκαζιέρες, πάγκους, τραπέζια, κιόσκια κλπ. Εκεί θα ζεστάνουμε το φαγητό και θα το προσφέρουμε στον κόσμο, μαζί με ελιές, τουρσί και ψωμί που έχουν διαθέσει τοπικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Επεξεργασία: Εμμανουήλ Μ. Κοσμαδάκης Οικονομολόγος

Εμμανουήλ Μ. Κοσμαδάκης Οικονομολόγος

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καταλαμβάνοντας το κεντρικό τμήμα της. Ο Δήμος αποτελεί τμήμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (νότιο και κεντρικό τμήμα) καταλαμβάνοντας το 3,62% της έκτασης της Περιφέρειας (το 0,52% της έκτασης της χώρας και το 45% της έκτασης της ΠΕ Πιερίας) ενώ από πλευράς πληθυσμού κατέχει το 4,47% του πληθυσμού της Π.Κ.Μ. (το 0,76% του πληθυσμού της χώρας και το 64,51% της Π.Ε. Πιερίας). (Πηγή ΕΛΣΤΑΤ 2011).

Πόσο ακόμα...; Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη.

Λοιπόν. Για να τελειώνουμε. Ο Γιαννούλης οφείλει να παραιτηθεί από επικεφαλής της αντιπολίτευσης καθώς και από δημοτικός σύμβουλος όπως ο ίδιος είχε πει (σε κλειστή όπως πάντα συνέλευση της δημοτικής του ομάδας) ότι θα κάνει. Κι οφείλει να παραιτηθεί επειδή εκ των πραγμάτων ούτε στην πόλη ζει, ούτε καν έρχεται στα δημοτικά συμβούλια, ούτε και συμμετέχει στη δημόσια ζωή της πόλης με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Κάτι… από σειρήνες πριν από λίγο στην Κατερίνη.


Στα πλαίσια της άσκησης «Παρμενίων 2015» ήχησαν οι σειρήνες πριν από λίγο (11:00) στην Κατερίνη.
Όποιος τις άκουσε, τις άκουσε…
Λίγο ένα αμάξι να περάσει ή τα παιδιά να φωνάξουν δεν άκουγες τίποτα…
Άρα αν γίνει κάτι, μην περιμένετε τις σειρήνες για να το μάθετε!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ευχαριστήριο δείπνο που διοργάνωσε το Δ.Σ του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στη Λέσχη Αξιωματικών Λιτοχώρου, προς τιμήν της νεολαίας, των εθελοντών και των μεγάλων χορηγών του συλλόγου μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Αιμοδοσία στην Νέα Μαγνησία στις 10/10, για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα.

Στην Νέα Μαγνησία συνεχίζεται το Σάββατο 10/10, στο Θεατράκι, ο χειμερινός κύκλος αιμοδοσίας για την τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα. Οι προσδοκίες για αύξηση της προσέλευσης είναι ακόμη μεγαλύτερες, μετά την περσινή μεγάλη αντπόκριση των κατοίκων του Δήμου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον κύκλο των εαρινών αιμοδοσιών του 2015 στις Δημοτικές Κοινότητες, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα η Τράπεζα Αίματος του δήμου να ενισχυθεί κατά 319 φιάλες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 103ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)



Για την 103η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γενικό Λύκειο Αιγινίου.



Στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, το Γενικό Λύκειο Αιγινίου διοργάνωσε μια λαμπρή ημερίδα με τη συμμετοχή να ξεπερνά τους 90 μαθητές. Ο θεματικός άξονας φέτος ήταν "Σχολικός Αθλητισμός- Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα". Σύμφωνα με αυτόν, η διοργανώτρια- καθηγήτρια φυσικής αγωγής- κυρία Παυλοπούλου Μαρία μαζί με τα παιδιά του ΓΕΛ Αιγινίου, μας γύρισαν χιλιάδες χρόνια πίσω ταξιδεύοντας μας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του σήμερα.

Βραδυνή Ποδηλατοβόλτα της Τετάρτης


Οκτώβρης και συνεχίζουμε τις βραδινές ποδηλατοβόλτες, αλλά πλέον μια ώρα νωρίτερα γιατί νυχτώνει!
Ραντεβού στην Πλατεία το βράδυ της Τετάρτης στις 8 μ.μ.!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ


Ραντεβού με το χρόνο και την ιστορία είχαν και πάλι σήμερα 4/10/15, οι δυο αδελφοί από τον Πειραιά πιστοί φίλαθλοι και οπαδοί του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας, από τα νεανικά τους χρόνια τότε που τη δεκαετία του 60 αγαπούσαν και λάτρευαν  τον ΠΙΕΡΙΚΟ, άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με την Κατερίνη και την Πιερία. Κι όμως υπήρχαν οι αδελφοί Χαραλαμπόπουλοι Γεώργιος και Κωνσταντίνος  από τον Πειραιά που η καρδιά τους χτυπούσε κάθε Κυριακή για τον ΠΙΕΡΙΚΟ.