Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Το νέο "βιοκλιματικό" Σχολείο στην επέκταση Ευαγγελικών ( Αγία Άννα).



 Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» επισκέφτηκε τα τρία νέα «βιοκλιματικά» σχολεία και σας τα παρουσιάζει πριν αυτά υποδεχτούν στην νέα σχολική χρονιά τα παιδιά της πόλης μας.


Σήμερα ξεκινάμε από το νέο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Αγίας Άννας στην επέκταση Ευαγγελικών.

Ας δούμε όμως πρώτα τι σημαίνει ό όρος βιοκλιματικό και ποιο ειδικά τι σημαίνει βιοκλιματικό σχολείο.

Από τον ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων) μαθαίνουμε ότι:


 (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ!)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ"

 Ο ΑΡΧΩΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Κανταρτζής Μιχάλης
Την Κυριακή 1-3-2015 βρεθήκαμε στην Καραπιπέριο Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας για να μιλήσουμε με τον «ΑΡΧΟΝΤΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» κύριο Ξενόπουλο Κωνσταντίνο.

Η επίσκεψη μας είχε και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αφού σήμερα είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Στην είσοδο της σχολής μας υποδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Ξενόπουλος και αφού πρώτα μας ξενάγησε στο εσωτερικό της σχολής, μας παραχώρησε έπειτα την συνέντευξη.

 ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
«ΑΛΗΘΕΙΑ»: Στην πόλη μας την Κατερίνη δεν έχουμε δει έργα σας, για ποιο λόγο;

Τι προσέφερε το Future Library και τι θα είχε κερδίσει η Δημοτική μας βιβλιοθήκη, αν είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα.




Το Future Library στοχεύει να μεταμορφώσει τις Eλληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών, σε όλη την επικράτεια, το οποίο θα συνδεθεί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενισχύοντας στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα του θεσμού των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, δημιουργικότητας και διάδρασης.

To Future Library ειναι ανοιχτό σε όλες τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κατερίνης ουδέποτε αιτήθηκε την ένταξή της στο πρόγραμμα, ενώ
ενημερώνεται συνεχώς για την ύπαρξή του.

Τι προσέφερε το Future
Library :

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ



Κατά το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη επιμόρφωση στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης από την Ειρήνη Γιαλουρίδου, κοινωνική λειτουργό και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δικτύου Διακονίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδρίες, για τους εργαζόμενους, τους συγγενείς και τις τροφίμους του Ιδρύματος.


Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Η ανθρώπινη επικοινωνία αντίδοτο στην κρίση». Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι εθελοντές των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και των Φιλανθρωπικών Δομών της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων, όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Διασωστών κ.ά.

Μετά την ομιλία, η εισηγήτρια απάντησε σε ερωτήσεις ή σχολίασε τοποθετήσεις του κοινού, ενώ καίριες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, όσο και οι κληρικοί-υπεύθυνοι των διαφόρων φιλανθρωπικών και κοινωνικών τομέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: 23 πόλεις αναβαθμίζουν τις βιβλιοθήκες τους. Εκτός η Κατερίνη, η οποία δεν έκανε αίτηση.





Σε αυτή την προσπάθεια οι βιβλιοθήκες και συνεργάτες από 23 πόλεις του δικτύου ανέλαβαν συντονιστικό ρόλο αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες τους ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας για το πρόγραμμα. Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Βόλος, Γρεβενά, Δράμα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κόνιτσα, Κόρινθος, Λαμία, Λάρισα, Λιβαδειά, Ναύπακτος, Πρέβεζα, Σπάρτη, Τρίπολη και Χανιά δήλωσαν για ακόμη μια φορά παρών. Η Κατερίνη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, ανύπαρκτες. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου μας όμως αναγνωρίζοντας πως είναι μια περίοδος κατά την οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων έκοψε πίτα στα ΚΑΠΗ της πόλης.











Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.

Ρεπορτάζ για τα τρία νέα σχολεία της πόλης μας.




Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα ρεπορτάζ για τα τρία νέα "βιοκλιματικά" σχολεία που ετοιμάζονται στην πόλη μας.

Επειδή το ρεπορτάζ είναι αρκετά μεγάλο θα το χωρίσουμε σε τρία μέρη.

Σήμερα το απόγευμα το πρώτο μέρος εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεκαοκτώ (18) ατόμων από το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης»




Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης»
Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαοκτώ (18) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης», που εδρεύει στην Κατερίνη, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων ...



Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης σε μορφή PDF εδώ
Όλο το κείμενο του Παραρτήματος σε μορφή PDF εδώ
Η αίτηση σε μορφή PDF εδώ

Ανακοινώσεις της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ





ΕΝΩΣΗ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Αθλητικό Κέντρο Ε.Π.Σ. Πιερίας, Τ.Κ.: 60100  Ν. Έφεσος, Τ.Θ.: 135
Τηλέφωνο: +30-2351027565, (Fax) : +30-2351038165
www.epspierias.gr, e-mail: epspierias@epspierias.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ  4η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ




Ο Ιδρυτής της Σχολής Γονέων Κατερίνης κ. Δημήτριος Δημηνάς ώς ομιλητής αυτή την φορά, στο Ανοικτό
Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε μιά έντονα φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα ανέπτυξε το θέμα για την Οικογενειακή Βία και το Bulling στο σχολείο. Διάνθισε το θέμα του με πλήθος παραδειγμάτων από την πλούσια επαγγελματική του εμπειρία ώς Δικηγόρου και Επιμελητού ανηλίκων, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακή
βλέποντας ότι ο σπόρος ο οποίος φυτεύτηκε το 1989 έγινε ένα μεστό δένδρο το οποίο συνεχίζει (26 χρόνια τώρα) να δίνει πλούσιους τους καρπούς του σε επιστημονική γνώση, βιώματα και εμπειρίες των εκατοντάδων ομιλητών της

Αλήθεια αυτό που έλειπε από την Κατερίνη είναι ένα…Μέγαρο;




Αλήθεια αυτό που έλειπε από την Κατερίνη είναι ένα…Μέγαρο;
Όταν με δυσκολία ο Δήμος Κατερίνης συντηρεί την «ΕΚΑΒΗ», δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο, δίνει με το σταγονόμετρο πετρέλαιο στα σχολεία, δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κυνοκομείο..( και πάρα πολλά άλλα..).
Πιστεύει κανείς ότι όταν και αν λειτουργήσει το..Μέγαρο, θα λειτουργεί όπως πρέπει;

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έβγαλε φωτογραφίες από το νέο πολιτιστικό κέντρο όπως είναι σήμερα 3/3/15.



Δείτε εδώ:

Πρόσκληση Εγκαινίων Έκθεσης --ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»




ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

Στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός – Κλειδί», που διενεργείται από το 2008 μέχρι σήμερα στον Κάτω Όλυμπο, αποκαλύπτεται σειρά αρχαιολογικών θέσεων. Έτσι, ανοίγονται δρόμοι και στην αρχαιολογική επιστήμη δίνεται το έναυσμα για δημιουργία έκθεσης με ευρήματα από αρχαιολογικές θέσεις που ανασκαφήκαν μεταξύ των ετών 2008 έως 2013. Πρόκειται, δηλαδή, για ευρήματα από τις θέσεις Πηγή Αθηνάς, Πηγή Αρτέμιδος, Τριμπίνα και Τάφος Κατερίνης. Τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται εστιάζουν στα ταφικά έθιμα της Μέσης και Ύστερης Εποχής Χαλκού, της Ύστερης Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου, καθώς και των αυτοκρατορικών χρόνων της Ρωμαϊκής Εποχής.

Τα ευρήματα είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς, επαναδιαμορφώνουν το χάρτη του Μυκηναϊκού κόσμου, συμπληρώνουν τις γνώσεις μας γύρω από την αρχιτεκτονική των Μακεδονικών Τάφων και εμπλουτίζουν τις πληροφορίες μας σχετικά με την Υστερορωμαϊκή περίοδο στην περιοχή.

Η έκθεση «Ανοίγοντας Δρόμους» εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου στις 8 Μαρτίου 2015, ώρα 18:00 και διαρκεί ως τις 5/7/2015.


Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, Δίον Πιερίας
Τηλ. επικοινωνίας: 23510 53644, 23510 47883, Fax: 23510 47884
e-mail: efapie@culture.gr

ΟΙ "ΙΚΑΡΟΙ" ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ-ΑΡΧΕΛΑΟ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Tην Κυριακή 1 Μαρτίου διεξήχθη το τουρνουά καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσαν οι 'Ίκαροι" Γιαννιτσών με φιλοξενούμενους τον Πιερικό- Αρχέλαο Κατερίνης.

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των "Ικάρων", η ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού- Αρχέλαου συμμετείχε με μεγάλο αριθμό αθλητών , δίνοντας μια σειρά από παιχνίδια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Π.Μυλοτόπου.
Στο πολύ φιλόξενο αθλητικό και εορταστικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε από τους διοργανωτές του τουρνουά, οι αθλητές της ακαδημίας της Κατερίνης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι τόσο από τα παιχνίδια που έγιναν, όσο και από την φιλοξενία που γνώρισαν από τους συναθλητές τους και τους οικοδεσπότες Σπόντη Νίκο και Σερέτη Θεολόγο.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, οι υπεύθυνοι των δύο Ακαδημιών τόνισαν τα εξής

Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας, (ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας).



Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥ.Π.Φ.Α., στην  πρώτη κοπή πίτας στην ιστορία του συλλόγου, την Παρασκευή  6 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:00 μ. μ., στο Ζαχαροπλαστείο Κρυστάλ (πρώην Cocktail) στηv Ολυμπιακή Ακτή.
Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις, που θα εδραιώσουν την αποτελεσματική και δημιουργική πορεία του νεοσύστατου συλλόγου μας.
                                                                                               
                                                                                 Με εκτίμηση

                                                                                     Το Δ.Σ.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 4-3-2015 Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



ΕΝΩΣΗ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Αθλητικό Κέντρο Ε.Π.Σ. Πιερίας,  Τ.Κ.: 60100  Νέα Έφεσος Τ.Θ.: 135, Τηλέφωνο:  +30-2351027565, Τηλεομοιότυπο (Fax) : +30-2351038165
www.epspierias.gr,   e-mail: epspierias@epspierias.gr
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΠΡΑΞΗ 50η  

                  Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 02-03-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους  ΟΡΦΑΝΙΔΗ Κωνσταντίνο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο, Αθανασόπουλο Χρήστο Μέλος με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος  της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν  την 04-03-2015.  Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ




Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ   Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ω Ν   Π Ι Ε Ρ Ι Α Σ





                       Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η


Καλούνται όλοι οι φιλόλογοι να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και του νέου Ε.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας, οι οποίες πραγματοποιούνται την Τετάρτη 4-3-2015 στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. (5ο Γυμνάσιο Κατερίνης) από τις 9:30 π.μ. – 6:00 μ.μ. Σημειώνουμε ότι στις εκλογές συμμετέχουν άπαντες οι φιλόλογοι, και των ξενόγλωσσων τμημάτων και ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας ή ανεργίας. Η δίχρονη συνδρομή, με απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, είναι 4 ευρώ. Η συμμετοχή όλων μας στις μαζικές διαδικασίες του επιστημονικού μας σωματείου είναι απαραίτητη.

Φωτορεπορτάζ απο την χθεσινή ομιλία του κ.Δημ. ΔΗΜΗΝΑ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ