Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 5μμ μέχρι της 8μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Μελετάμε τον κόσμο και τον μικρόκοσμο». Θα παρουσιαστούν 19 εργασίες μαθητών και μαθητριών από το 3ο και 5ο Λύκειο.

Rock School Climbing Wall: 3 μετάλλια – 7 προκρίσεις για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον 13ο Περιφερειακό Αγώνα

Δυνατά ξεκίνησε η χρονιά για τα παιδιά του Rock School Climbing Wall - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στο Αιγίνιο, ο 13ος Περιφερειακός Αγώνας Αναρρίχησης Βορείου Ελλάδος στον οποίο συμμετείχαν 96 αθλητές από Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.

Επικήδειος λόγος του Βασίλη Τσακιρίδη, υπεύθυνου Τύπου και Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ για τον αείμνηστο Γιώργο Γκιάτα

Πανοσιολογιότατε, Άγιοι Πατέρες, συγγενείς και φίλοι

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως για να αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά, να πούμε το τελευταίο αντίο σ΄ έναν εξαίρετο, ευγενή, ήπιο, ήσυχο, ήρεμο, αξιοπρεπή, ταπεινό και πάνω απ΄ όλα μεγαλόψυχο άνθρωπο.

1.154 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα Φεβρουάριο

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία.

Πληρωμή Αποζημιώσεων Ύψους 28 εκατ. ευρώ Από Τον ΕΛΓΑ. (581.275 ευρώ στην Πιερία)

Αποζημιώσεις ύψους 28.053.171,08 ευρώ θα καταβάλλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο, 7 Μαρτίου 2018, σε 15.944 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 Η 10η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ 36ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης)

Την Τετάρτη 7-3-2018 η ώρα 6 μ.μ. το Δ.Σ. του παραρτήματος θα κάνει απολογισμό για τη δράση του και προγραμματισμό εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα. Επίσης θα γίνει απολογισμός των οικονομικών και συμπλήρωση του Δ.Σ. 

Εργαστήρι πληροφόρησης στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με θέμα: «Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία. Η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ»

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης πρόκειται να υλοποιήσουν την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00, ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης με θέμα: 

Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ "ΖΕΥΣ": Μαζική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο δρόμο και τους παράλληλους αγώνες.

Με την συμμετοχή 800 και πλέον αθλητών στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, τον αγώνα των 5 χιλιάδων μέτρων και τον παιδικό αγώνα των 1000 μέτρων διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία στις 4 Μαρτίου ο 9ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος αγώνας «Δίον 2018»

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ "Ζωή και κότα .....με χαβίτς και με κορκότα"

«Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου φιλοξενεί μια πολύ ιδιαίτερη ποντιακή επιθεώρηση με τίτλο «Ζωή και κότα…… με χαβίτς και με κορκότα» και σας καλεί να παρακολουθήσετε, την μεγάλη επιτυχία, τον θρίαμβο του χειμώνα, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, ώρα 7:00μμ, στο Πνευματικό κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».

Ομιλία από τον Αρχιμ. π. Εφραίμ Ολυμπίτη με θέμα «Ορθοδοξία στη Νότια Ιταλία».


Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας, θα  πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα:19:30, στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος», oμιλία από τον Αρχιμ. π. Εφραίμ Ολυμπίτη  με θέμα «Ορθοδοξία στη Νότια Ιταλία».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ_ Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, ομάδα νέων της πόλης που οργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο τη Συν-Θέση Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης και το Δήμο Κατερίνης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό τη διαβούλευση για το προσχέδιο του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ́17- ́27».

Δήμος Κατερίνης: Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει, ότι την Πέμπτη, 08/03/2018 και την Παρασκευή, 09/03/2018, θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, τοματοπολτός, ζάχαρη, σαμπουάν, υγρό πιάτων και υγρό καθαρισμού γενικής χρήσης, πάνες)...

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΓΩΝΕΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 07-03-2018

Δείτε τους αγώνες και τους διαιτητές του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 07-03-2018.


ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ

Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» ενημερώνει τα μέλη του ότι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00, στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου, επί της οδού Νίκης 12.

Στα μονοπάτια του αγριόγιδου του Ολύμπου

Στα μονοπάτια του αγριόγιδου του ΟλύμπουΣτα μονοπάτια του αγριόγιδου του Ολύμπου

Στα υποαλπικά λιβάδια, στους βράχους και στις απότομες πλαγιές, όπου η άγρια ζωή διεκδικεί το χώρο της, εκεί που ανθίζουν μερικά από τα ωραιότερα αγριολούλουδα και τα περισσότερα ενδημικά φυτά του Ολύμπου, σε αυτό το μαγικό τοπίο ζει, ένα από τα ομορφότερα ορεσίβια θηλαστικά του Θεϊκού Βουνού, το αγριόγιδο του Ολύμπου (Rupicapra rupicarpra Balcanica).

Βίντεο και αναλυτικό φωτορεπορτάζ από το συλλαλητήριο ενάντια στα νέα Θρησκευτικά

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο "ΟΧΙ στα Νέα Θρησκευτικά", 4/3/2018

Σεμινάριο ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας

Η συντονιστική ομάδα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος διοργανώνει σεμινάριο ορθής χρήσης της νέας ελληνικής γλώσσας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 19:00. Θα διατυπωθούν βασικοί κανόνες για τη σωστή χρήση της γλώσσας μας βασισμένοι σε παραδείγματα και θα επισημανθούν συχνά λάθη και ειδικές περιπτώσεις με πρακτική εφαρμογή.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με το προσωπικό γενικών καθηκόντων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Ο Χαιρετισμός του συλλαλητηρίου ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά, του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου - Ανάγνωση του Χαιρετισμού από τον κ. Ιωάννη Μπεϊνά, Πρόεδρο του Παραρτήματος της ΠΕΘ Κατερίνης, 4/3/2018


Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 6 Μαρτίου 2018