Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Επικήδειος λόγος του Βασίλη Τσακιρίδη, υπεύθυνου Τύπου και Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ για τον αείμνηστο Γιώργο Γκιάτα

Πανοσιολογιότατε, Άγιοι Πατέρες, συγγενείς και φίλοι

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως για να αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά, να πούμε το τελευταίο αντίο σ΄ έναν εξαίρετο, ευγενή, ήπιο, ήσυχο, ήρεμο, αξιοπρεπή, ταπεινό και πάνω απ΄ όλα μεγαλόψυχο άνθρωπο.

Στην αδελφική σχέση μας φίλε Γιώργο, ομολογουμένως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι θα στέκομαι με σεμνότητα μπροστά σου, για να σου εκφωνήσω επικήδειο λόγο. Δεν θέλω να το πιστέψω και να το δεχθώ.

Και όμως, ο καθορισμός της μοίρας μας και κυρίως φυσικά ο θάνατος είναι πάνω από την ανθρώπινη δύναμη και έξω από την ανθρώπινη επιθυμία.

Ξέρω Γιώργο, πως δεν σου άρεσαν τα πολλά. Ήθελες πάντα τα απλά, τα λιτά και τα ταπεινά όπως ήσουν στην καθημερινότητά σου.

Συγχώρεσέ με όμως για αυτήν την υπέρβαση. Ήξερα πως θα είναι σήμερα εδώ όλοι, όσοι σε αγάπησαν και σε εκτίμησαν, έτσι όπως ήσουν αγνός, απλός, σεβαστός με πίστη στο Θεό που υπηρέτησες και σε όσους αγαπούσες. Και είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το αντίο σου.

Ο αιφνίδιος χαμός σου συγκλόνισε τους συγγενείς, τους φίλους και τους συμπολίτες σου και προκάλεσε βαθύτατη λύπη σε όλους που είχαν την ευτυχία να σε γνωρίσουν και να σε αγαπήσουν.

Είχες πάντα έναν καλό λόγο για όλους μας, μας χάριζες απλόχερα το χαμόγελό σου και αγωνιούσες για το καλό της οικογενείας σου αλλά και της δεύτερης μεγάλης οικογενείας σου την εκκλησία του Χριστού μας και την ομάδα σου τον Πιερικό, αγωνιούσες για την πορεία του.

Αυτό έκανες σ΄ όλη σου τη ζωή, πρόσφερες με το παραπάνω σ΄ όλους μας με τον τρόπο σου.

Αγωνίστηκες στην ζωή σου ως καλός και ενάρετος σύζυγος, άνθρωπος, συμπολίτης αυτής της πόλης και απέρχεσαι του κόσμου τούτου με βαθειά την ανάμνηση των αρετών σου, μεταξύ των συνανθρώπων σου.

Ήσουν συμπαθής, σεμνός, ακούραστος εργάτης της εκκλησίας και απολάμβανες της αγάπης και της εκτιμήσεως όλων των μελών και φίλων της εκκλησιαστικής κοινότητας, της ποδοσφαιρικής κοινότητας αλλά και των κοινωνικών φορέων.

Απέρχεσαι από τον πρόσκαιρο τούτο κόσμο, με την συνείδησή σου ήσυχη, ότι εκπλήρωσες το καθήκον σου προς όλους.

Θεωρώντας ως κύριο εφόδιο του την αγάπη του κόσμου, ποτέ δε μας λύπησε. Μια και μοναδική λύπη μας δίνει τώρα, με το θάνατό του.

Λυπούμαστε αλλά αισθανόμαστε περήφανοι για ότι πραγματικά υπήρξες φίλε Γιώργο.

Σε πείσμα του θανάτου θα ζεις στις σκέψεις και στις καρδιές μας και η μνήμη είναι η ζωή.

Στην αγαπημένη σου σύζυγο Έλλη που τόσο λάτρευες, στα αδέλφια σου, στους συγγενείς σου, τους ευχόμεθα από βάθους καρδιάς καλό κουράγιο και καρτερία και να σε θυμούνται για αυτό που αληθινά υπήρξες, ένα πνεύμα ειλικρινό και σεβαστό.

Στην «μελανόλευκη» οικογένεια του Πιερικού που τόσο λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου. Η «μελανόλευκη» και μεγάλη οικογένεια του Πιερικού σου ανταποδίδει την αγάπη και τον σεβασμό της.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στη σύζυγό του Έλλη κουράγιο, υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του.

Ο Θεός τον κάλεσε κοντά του και αθόρυβα όπως ήρθε στη ζωή πριν από 68 χρόνια, έφυγε για το αιώνιο ταξίδι του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κατερινιώτικης γης που θα σε σκεπάσει και ο Θεός ας απαλύνει την ψυχή της συζύγου σου και των συγγενών και ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους σου.

Είθε ο Θεός να σε έχει κοντά του.

Ο Γιώργος Γκιάτας που γνωρίσαμε θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Αιωνία σου η μνήμη, αλησμόνητε φίλε όλων.

Βασίλης Τσακιρίδης

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ