Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Όλυμπος, πριν από λίγο. Ακόμα και τα σύννεφα έχουν την γοητεία τους

Όλυμπος, πριν από λίγο. Ακόμα και τα σύννεφα έχουν την γοητεία τους

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλοΐας στο Μακρύγιαλο Πιερίας


ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ


ΚΑΤΕΡΙΝΗ, η πόλη μου, η αγκαλιά της αθωότητας μου,
Η κρυψώνα των παιδικών μου αναμνήσεων…
Η πόλη των παιδικών ερώτων μου…
Η βόλτα στο πάρκο των πρώτων κρυφών ραντεβού…
Τα πάρτι της αθωότητας, με τα βερμούτ της συμπυκνωμένης ευτυχίας..
Οι πρώτοι κτύποι στις φλέβες που έδιναν έναν έντονο ρυθμό στις νεανικές μας καρδιές…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ



Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι στις 06-09.05.2016 πραγματοποιήθηκαν εναέριες ρίψεις εμβολίων -δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές:

ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΦΥΡΑ, ΑΙΓΙΝΙΟ, ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ, ΚΑΤΑΧΑΣ, ΝΕΑ ΑΓΑΘΟΥΠΟΛΗ, ΜΕΘΩΝΗ, ΠΑΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, ΣΦΕΝΔΑΜΙ, ΑΛΩΝΙΑ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗ, ΚΟΥΚΟΣ, ΤΡΙΛΟΦΟΣ, ΣΕΒΑΣΤΗ, ΚΙΤΡΟΣ, ΚΟΡΙΝΟΣ, ΝΕΑ ΧΡΑΝΗ, ΚΑΤΩ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΕΟΣ ΑΝΩ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, ΑΝΩ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΑΝΟΧΩΡΑ, ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ, ΝΕΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ, ΣΒΟΡΩΝΟΣ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ,

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ


Σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Κατερίνης, επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Μύρων και της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας. Ώρα 21:00 έως 00:30.

ANTAΜΩΜΑ ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ 2016


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους της Παραλίας, άλλα και τους φίλους μας από τη Σερβία και τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες να έρθουν στην Παραλία να γιορτάσουν μαζί μας την παραμονή της Αγίας Φωτεινής, Προστάτιδας της Παραλίας στις 28 & 29 Μαϊου 2016. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαϊου 2016 στις 20:30, με ένα γνήσιο ελληνικό πανηγύρι, στην Πλατεία της Παραλίας.

Λόγω του ότι κάθε φορά εορτάζεται το Μάιο (Η μνήμη της Αγίας Φωτεινής τιμάται την Ε' Κυριακή μετά το Πάσχα) πιστεύουμε ότι είναι και μια καλή εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν.

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα διατεθούν για να συμβάλλουμε στη δαπάνη κατασκευής Αντιγράφου Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας σε φυσικό μέγεθος, η οποία θα εκτίθεται στο Ιερό Ναό της Παραλίας.

Όταν οι ήρωες έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα...


Όταν οι ήρωες έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα... Όταν οι ήρωες ακροβατούσαν ανάμεσα στο φως της ζωής και στο σκοτάδι του θανάτου... Η αγάπη για τα "ιερά χώματα" έρχεται και με το άκουσμα της ποντιακής λύρας ξεσηκώνει αυτές τις φιγούρες του μαρτυρίου σε έναν ύμνο προς τη Γη και μέσα από το λόγο ενός λαού που είναι τόσο δίπλα μας και ταυτόχρονα τόσο μακριά μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ( 97η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ( 97η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

'Όπως είναι γνωστό, με το Ν. 2193/1994 (Φ.Ε.Κ. 32Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (Φ.Ε.Κ. 78/Α 1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

Μήνυμα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

19 Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Σαν σήμερα πριν 97 χρόνια 353.000 Έλληνες σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους.

Είναι εθνικό χρέος να γνωρίζουμε την ιστορία μας, 
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, 

Είναι εθνική ανάγκη η διεθνοποίηση και η πίεση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των αδελφών ελλήνων Ποντίων από την κυβέρνηση της Τουρκίας

Μπέης Δημήτρης
Πολιτευτής ΝΔ

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016: Η τελετή λήξης και ο Πυρρίχιος που συγκλόνισε! (ΒΙΝΤΕΟ)

 ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016: Η τελετή λήξης και ο Πυρρίχιος που συγκλόνισε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελετή λήξης Πανελλήνιας Άσκησης Εφέδρων «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016». Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά
Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού για να θυμίζει το Μοναστήρι εκεί στην Πατρίδα, αλλά και σύμβολο της οργανωμένης γενοκτονίας περισσοτέρων από 350.000 Ελλήνων του Πόντου από έναν βάρβαρο λαό με επικεφαλής τον Κεμάλ, τον "πατέρα" των Τούρκων, έσφαξαν και ξερίζωσαν έναν ολόκληρο λαό, χιλιάδες οι νεκροί, μέσα σ'αυτούς και πάρα πολλοί αντάρτες που αντιστάθηκαν και έπεσαν ηρωικά...

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά τη φετινή θερινή περίοδο


Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, κατά τη φετινή θερινή περίοδο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών, γυναικών στην παραλία Κατερίνης


Για άλλη μια χρονιά στην Πιερία και συγκεκριμένα στην παραλία Κατερίνης στο «almira beach bar» διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών, γυναικών, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, από τις 12:00-19:00.
Περισσότεροι από 350 αθλητές θα συμμετάσχουν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού που ανέθεσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης να συνδιοργανώσουν ο Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι Κατερίνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο ΟΠΠΑΠ του δήμου Κατερίνης, με τη συμμετοχή και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης: «Είχα δύο αγάλματα περίφημα…»

Γιάννης Τσαπουρνιώτης: «Είχα δύο αγάλματα περίφημα…»

Ξημέρωνε Δευτέρα 15 του Ιούνη του 1987. Έμελλε να ήταν η πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων. Η Έκθεση ήταν το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξετάζονταν οι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων. 

Επετειακή προβολή για τα 40 χρόνια λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

Επετειακή προβολή για τα 40 χρόνια λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συμπληρώνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας της και σας προσκαλούμε στις 27 Μάιου 2016 ώρα 20:00 να το γιορτάσουμε μαζί!

Στην εκδήλωση εορτασμού αναβιώνουμε τη γλυκιά και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του θερινού σινεμά με μια ανοικτή προβολή ταινίας στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας, κάτω από τα άστρα! 

Η πλατεία Ελευθερίας διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει την ταινία "Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων" παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας Δήμου Αβδελιώδη. 
Πάντα γεμίζαμε την πόλη μας με ιδιαίτερες εικόνες μέσα από επιλεγμένες ταινίες και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε!

Αλχαζίδης Αναστάσιος: Ημέρα μνήμης σήμερα σεβασμός στην αλήθεια και στους άταφους προγόνους μας !


Επειδή πιστεύω πως είναι κυρίως δική μας ευθύνη και πρωτίστως τον εχόντων το γενικό πρόσταγμα δηλαδή των εκλεγμένων στο τιμόνι του " οργανωμένου ποντιακού χώρου στις εκδήλωσης μνήμης τις 19ης Μαΐου αυτοί που έβλαψαν με οποιονδήποτε τρόπο τις προσπάθειες ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ και διεθνοποίησης ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και (μιλάω κυρίως για πολιτικούς) δεν έχουν καμία θέση σε αυτές .

«3ο Διεθνές almiraMAN Τρίαθλον»

«3ο Διεθνές almiraMAN Τρίαθλον»

Δεν ήταν μόνο ένα αθλητικό γεγονός της Κατερίνης και της Πιερίας το «3ο almiraMAN», ήταν συγχρόνως ένα κοινωνικό γεγονός, αφού οι αθλητές έτρεξαν για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αποτέλεσε και ένα τουριστικό γεγονός αφού προσέλκυσε αθλητές, παράγοντες αλλά και συνοδούς αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και από άλλα κράτη.

Μήνυμα της πολιτευτή Μαρίας Νικολαΐδου για την Γενοκτονία των Ποντίων


Η 19η Μαΐου έχει χαραχθεί στο μυαλό μας ως ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους 350.000 Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι έπεσαν θύματα ενός από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης, καθώς σφαγιάστηκαν και διώχθηκαν από τα σπίτια τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ "WORLD ROWING"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ "WORLD ROWING"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤHΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (FISA)

Η Κατερίνα Νικολαΐδου βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο Βραδεμβούργο της Γερμανίας συμμετέχοντας με τα χρώματα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας. Εκεί, οι άνθρωποι του “World Rowing” επίσημης σελίδας της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA), επωφελήθηκαν της ευκαιρίας για να πάρουν μια σύντομη συνέντευξη από την Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια που μετρά 8 Παγκόσμια και δυο Ευρωπαϊκά μετάλλια στο ενεργητικό της. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. (ακολουθεί μεταφρασμένη)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΕΝΟΚΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου εορτάζεται η ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 19 Μαΐου 2016. Ο Όλυμπος μας!