Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Αφιέρωμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στα εξωκλήσια της Ελληνικής υπαίθρου. (2ο μέρος) (ΦΩΤΟ)

Αφιέρωμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στα εξωκλήσια της Ελληνικής υπαίθρου. (2ο μέρος) (ΦΩΤΟ)

Ελληνικά εξωκλήσια, σημεία ανάμνησης και παρηγοριάς, στη μέση του πουθενά, χτισμένα μετά από ένα όνειρο που είδε κάποιος, από ένα τάμα που έκανε κάποιος άλλος για να βρει την υγειά του αυτός ή η οικογένεια του ή σαν σημείο μνήμης της απώλειας κάποιου αγαπημένου προσώπου.
Χτισμένα τα πιο πολλά, με κόπο και από το υστέρημα των ανθρώπων, και πάντα στο μυαλό μας η εικόνα της γριούλας που το περιποιείται και ανάβει τα κεριά του.

Δείτε το δεύτερο μέρος:


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο του Δίου με πρωταγωνιστές Γ.Κιμούλη, Γ.Μπέζο και Π.Φιλιππίδη
«Στο «μαζί» βρίσκεται ο πραγματικός πλούτος»
Η δημοφιλής αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος», παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο Δίου στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γ.Κιμούλη.

2η Γιορτή Μανιταριού, 26-27-28 Αυγούστου, στην Καλαμπάκα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει τη 2η Γιορτή Μανιταριού, στις 26-27-28 Αυγούστου, στην Καλαμπάκα.


Η Γιορτή γίνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με στόχο την εξοικείωση των ανθρώπων με τα μανιτάρια και την άμεση επαφή τους με αυτά μέσω δραστηριοτήτων και γευστικών απολαύσεων. Επιθυμία του Μουσείου είναι να αναγνωριστεί η αξία αυτού του τόσο ποιοτικού και θρεπτικού καρπού της φύσης.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η Δεσποτική εορτή Μεταμορφώσεως Σωτήρος εορτάστηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πλαταμώνα Πιερίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεών του, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας και επικοινωνίας Ορθοδόξων Νέων από Ελλάδα, Σερβία και Πολωνία την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Απόφοιτοι 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης 1981 Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε… Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να μην χαθήκαμε ποτέ.


Εμείς, οι απόφοιτοι του 1981 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ταξιδέψαμε 35 χρόνια πίσω. Γυρίσαμε το χρόνο. Τρέξαμε στο όμορφο και ανέμελο παρελθόν. Ανταμώσαμε ξανά στην Κατερίνη, την 5η Αυγούστου του 2016, ερχόμενοι από Αμερική, από Γερμανία, από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο πλάτανος που... γέρνει στην Κατερίνη. Και ζητάει την βοήθεια μας...

Ο πλάτανος που... γέρνει στην Κατερίνη. Και ζητάει την βοήθεια μας...Ο πλάτανος που... γέρνει στην Κατερίνη. Και ζητάει την βοήθεια μας...

Στην οδό Αναλήψεως στην Κατερίνη, ακριβώς μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΕ υπάρχει ένας καταπληκτικός πλάτανος!
Πανέμορφος, πανύψηλος και περήφανος στέκει εκεί χρόνια τώρα και προσφέρει την δροσιά του στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους επισκέπτες της.

Αλλά θέλει και την βοήθεια μας...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στον αύλειο χώρο στο ξωκλήσι του Αι Γιώργη στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας.

Ο κήπος του Ι.Ν. του Αγίου Θεράποντα στην Κατερίνη (Φωτογραφίες)

Ο κήπος του Ι.Ν. του Αγίου Θεράποντα στην Κατερίνη (Φωτογραφίες)