Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Απόφοιτοι 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης 1981 Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε… Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να μην χαθήκαμε ποτέ.


Εμείς, οι απόφοιτοι του 1981 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ταξιδέψαμε 35 χρόνια πίσω. Γυρίσαμε το χρόνο. Τρέξαμε στο όμορφο και ανέμελο παρελθόν. Ανταμώσαμε ξανά στην Κατερίνη, την 5η Αυγούστου του 2016, ερχόμενοι από Αμερική, από Γερμανία, από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Τι στιγμές, τι μεγαλεία και πολυτέλειες να αναζητήσουμε σε αυτή τη φθαρτή κοινωνία για να γεμίσουμε τις καρδιές μας με λίγη χαρά και συγκίνηση;

Μικρές και λιτές στιγμές, σαν αυτή τη συνάντηση, τροφοδοτούν αληθινά με χρώμα και συναίσθημα τη ζωή μας.

Βρεθήκαμε μετά από τόσα πολλά χρόνια τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες, με άλλες συνήθειες και ενδιαφέροντα, με διαφορετικά επαγγέλματα. Μας ένωσαν όμως τα παιδικά μας χρόνια στο δημοτικό σχολείο. Εκεί που μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα. Εκεί που αποκτήσαμε τους πρώτους μας φίλους. Εκεί που φορέσαμε μπλε ποδιά, άσπρα μπλουζάκια και παντελονάκια για τις γυμναστικές επιδείξεις. Εκεί που κοινωνικοποιηθήκαμε. Εκεί που αισθανθήκαμε τα πρώτα ερωτικά καρδιοχτύπια.

Ενώσαμε και πάλι τις ιστορίες εκείνης της εποχής, αναφέραμε εν τάχει την εξέλιξη της προσωπικής μας ζωής, αγκαλιαστήκαμε, ασπαστήκαμε, συγκινηθήκαμε, δακρύσαμε.

Καθώς ξημέρωνε η 6η Αυγούστου, η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, φέραμε στη μνήμη μας τον αείμνηστο συμμαθητή μας, τον Σωτήρη Ζγιάλτο, που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγα χρόνια. Αισθανόμασταν όμως ότι ήταν κι αυτός στην παρέα μας, όπως και οι δάσκαλοι μας κι όλοι οι παλιοί συμμαθητές που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην συνάντηση.


Οι...

Αδάμου Άννα, Αμβροσιάδης Ιορδάνης, Γκατζούνης Δημήτρης, Ευαγγελοπούλου Ματίνα, Ζωγράφος Γιώργος, Ιντζέ Σίσσυ, Καζαντζίδης Κυριάκος, Μανίκα Βάνα, Μανίκας Κώστας, Μάρας Γιώργος, Μέγα Σταυρούλα, Μησιτσάκης Αντώνης, Μιχαηλίδου Φανή, Μόσιος Δημήτρης, Νταρλαγιάννη Βίκη, Παγωνίδου Μαρία Λουίζα, Παναγιωτίδου Στέλλα, Παπαδόπουλος Βασίλης, Πάτσιος Γιώργος, Πίτλιακας Γιώργος, Πόποτης Κώστας, Σιγανού Μαρία, Τόνα Ολυμπία, Τσαουσίδου Ιωάννα, Τσαπουρνιώτης Γιάννης, Φελλά Μαρία, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χαρίση Δώρα,

Στέλνουμε τα θερμά μας χαιρετίσματα σε όλους τους συμμαθητές που δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών στην συνάντηση, ευχόμαστε σε όλους υγεία και καλή αντάμωση στο άμεσο μέλλον.