Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

16.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!




Ήτανε 28 Ιανουαρίου 2015 όταν η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο διαδίκτυο.
Από τότε μέχρι σήμερα περάσανε περίπου 45 ημέρες.
Σήμερα 45 ημέρες μετά την πρώτη μας ανάρτηση ξεπεράσαμε τις 16.000 επισκέψεις!
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη με την οποία μας αγκαλιάσατε στα πρώτα βήματα μας, και σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε και ακόμα καλύτερα.
Με ρεπορτάζ, επικαιρότητα και άποψη!
Γιατί λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ


Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνέδριο "Η Βιολογία στην Εκπαίδευση"


Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) και το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 13-15 Νοεμβρίου 2015.
Το 3ο Συνέδριο για τη Βιολογία στην Εκπαίδευση διοργανώνεται με την προσδοκία να συνεχίσει την επιτυχία των δύο πρώτων Συνεδρίων (Απρίλιος του 2012 και Νοέμβριος του 2013), και να αποτελέσει για άλλη μια φορά μια σημαντική ευκαιρία, για να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Διδακτική και τη Διδασκαλία της Βιολογίας σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι η διάχυση νεότερων δεδομένων που αφορούν στη διδασκαλία της Βιολογίας και η διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Βιολογίας στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα.
Για το λόγο αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή (ΟΕ) καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο συνέδριο, είτε ως εισηγητές είτε ως απλοί σύνεδροι, ώστε με την παρουσία τους να συμβάλλουν στην επιτυχή έκβασή του.
Σταδιακά θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τα διάφορα θέματα του συνεδρίου, όπως οι κρίσιμες ημερομηνίες, οι οδηγίες υποβολής εργασιών, η ιστοσελίδα, η αφίσα, κ.ά.
Η Οργανωτική Επιτροπή

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14-3-2015



 Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Οφείλω πρωτίστως να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή σύσκεψη, σε μια δύσκολη – ομολογουμένως - ημέρα και ώρα, για διαφορετικούς λόγους για τον κάθε εργασιακό κλάδο. Η ανταπόκριση αυτή δείχνει δύο πράγματα:

Το τζαμί του Οθωμανικού Οικισμού της Κατερίνης στην οδό 7ης Μεραρχίας.




Η ‘ΑΛΗΘΕΙΑ’ επισκέφτηκε το τζαμί του Οθωμανικού Οικισμού της Κατερίνης στην οδό 7ης Μεραρχίας και διαπιστώσαμε με τα μάτια μας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Παρατημένο στην τύχη του, αποδίδει μια άσχημη και αποκρουστική εικόνα για όσους δημότες της πόλης μας έχουν την «τύχη» να διέρχονται από εκεί, αλλά και για τους επισκέπτες αφού από εκεί διοχετεύεται μεγάλη ροή επισκεπτών προς τα Πιέρια και τα άλλα τουριστικά μέρη του νομού μας.
Το κτήριο είναι ακατάλληλο για να το πλησιάσεις, σοβάδες κρέμονται και πέφτουν συνεχώς στο έδαφος.
Κομμάτια τοίχου λείπουν, καλώδια κρέμονται, σκουπίδια παντού και οι εξωτερικοί τοίχοι βανδαλισμένοι με μπογιές και συνθήματα.
Τα δέντρα πάνω από το τζαμί είναι ακλάδευτα με τον κίνδυνο πάντα κάποιο μεγάλο κλαδί να πέσει πάνω στο κτήριο ή σε κάποιον διερχόμενο πολίτη.
Κάδοι σκουπιδιών στην εξωτερική είσοδο του τζαμιού ξεχειλίζουν και μυρίζουν.
Είναι κρίμα που ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο βρίσκεται σε αυτή την άσχημη κατάσταση και στερείται έτσι η δυνατότητα από όποιον ήθελε να το επισκεφτεί και να το θαυμάσει.(λες και έχουμε πολλά στην περιοχή μας..)
Ελπίζουμε μετά το ρεπορτάζ μας οι αρμόδιοι να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του μνημείου και να επιληφθούν όλων εκείνων των ενεργειών που χρειάζονται για να αποκατασταθεί και να γίνει πόλος έλξης για όλους.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Η Βιολογία στην Εκπαίδευση"



Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) και το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 13-15 Νοεμβρίου 2015.

Καλημέρα.