Τρίτη 26 Μαΐου 2015

"Ελαιόλαδο: Υγεία και ομορφιά" Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την κομματική οργάνωση βάσης ιδιωτικών υπαλλήλων της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ στις 25/05 η σύσκεψη με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.


Στην τοποθέτηση του ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στις τρέχουσες  οικονομικές εξελίξεις, που έχουν την αντανάκλασή τους και στην πολιτική και στην κοινωνία. Εν μέσω διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καλλιεργούν από τη μια το φόβο και από την άλλη την ελπίδα, ο λαός της χώρας μας προετοιμάζεται τεχνηέντως να αποδεχτεί τα μέτρα- και επιπρόσθετα μέτρα στο μέλλον- που θα  συμπεριλαμβάνει η νέα συμφωνία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η συμμετοχή στο λεγόμενο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, που διακαώς η κυβέρνηση επιδιώκει για να εξασφαλίσει τζάμπα χρήμα στα ντόπια μονοπώλια , χρήμα που προέρχεται από τις τσέπες των λαών- και τον ελληνικό- θα έχει ως συνέπεια νέες δεσμεύσεις για τη μείωση του εργατικού κόστους, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό.

Ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ιδιαίτερα τα παιχνίδια που παίζονται στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο για την αγορά της ενέργειας, κάτι που σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ ( χαρακτηριστική η πρόταση Καμμένου για δημιουργία Νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο και ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή) μπορεί να προκαλέσει ακόμη και σπίθα πολέμου.

Μέσα από την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε η ανάγκη ο λαός να μην αποδεχτεί στη συνείδησή του ούτε τη νέα συμφωνία που του ετοιμάζουν, ούτε τη ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα που του επιφυλάσσουν,  για να είναι τα μονοπώλια ανταγωνιστικά, δηλαδή να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους. Και κατέληξε πως « ο δρόμος που οφείλουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ακολουθήσουμε, είναι αυτός του αγώνα, στους δρόμους, σε όποιο πεδίο χώνει τα νύχια της κυβέρνηση και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Το ΚΚΕ έχει ρεαλιστική πρόταση εξουσίας, γιατί ο αγώνας που αξίζει στο λαό, είναι ο αγώνας για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του τόπου του».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αποκλειστικό! Ποιοι θα είναι οι νέοι Δήμοι στην Πιερία.




Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» στις συζητήσεις που γίνονται για το.. lifting του Καλλικράτη, προκύπτουν νέοι Δήμοι στην Πιερία.

Αυτοί μέχρι στιγμής είναι οι:

Έκλεψαν ενισχυτή αυτοκινήτου αξίας 2.500 ευρώ στην Κατερίνη



Δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου και ενός 25χρονου σχηματίστηκε στην Κατερίνη, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 8-5-2015 οι δυο νεαροί εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν έναν ενισχυτή αυτοκινήτου, αξίας 2.500 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση του παθόντα.


Εντοπίστηκε ο αφαιρεθέν ενισχυτής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. για τη διακοπή κυκλοφορίας στην έξοδο Μακρύγιαλου



Ανακοίνωση σχετικά με την διακοπή κυκλοφορίας  εξέδωσε η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., για τις επικείμενες εργασίες αποκατάστασης μετά από ολίσθηση επιχώματος στην έξοδο Μακρυγιάλου με κατεύθυνση προς Αθήνα.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:



Την Κυριακή 22/3 σημειώθηκε ολίσθηση του επιχώματος στον κλάδο εξόδου του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Αθήνα προς Μακρύγιαλο. Η ράμπα κρίθηκε κατ’ αρχήν επικίνδυνη για χρήση από τους οδηγούς και έκλεισε αμέσως.

Ξεκίνησε άμεσα και είναι σε εξέλιξη μελέτη και γεωτεχνική έρευνα για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην ολίσθηση του επιχώματος ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος τρόπος αποκατάστασης. Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2015.

Από τις πρώτες ενδείξεις εκτιμάται ότι για την αποκατάσταση του προβλήματος θα χρειαστούν περίπου πέντε μήνες.


Αναμένεται η έκδοση της αστυνομικής απόφασης για τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Δημιουργώ για το Δάσος»


Για μας, το καλοκαίρι ξεκίνησε! Ελάτε να συζητήσουμε για την πυροπροστασία των δασών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, από 09:00 έως 13:30, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, στην εκδήλωση «Δημιουργώ για το Δάσος».

Θα παρουσιαστούν έργα, κατασκευές και δρώμενα των μαθητών/τριων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που θα αφορούν την δημοφιλή δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2015» που οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Ταυτόχρονα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΕΟΔνΠ θα διανέμουν έντυπο υλικό για την πυροπροστασία των δασών μας και θα ενημερώσουν τους πολίτες για την φετινή δράση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 450 μαθήτριες και μαθητές από 6 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και στην κατασκευή 4 πινάκων ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, οι οποίοι θα δημοπρατηθούν με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας».


Πληροφορίες: 6981 66 51 58 WhatsUp

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στο Δήμο Κατερίνης με τα βοσκοτόπια και τα κεράσια να έχουν τον πρώτο λόγο!



Μεσημεριανό δημοτικό συμβούλιο σήμερα και το θέμα που έκλεψε το ενδιαφέρον ήταν η έκδοση ΚΥΑ (Κυβερνητική υπουργική απόφαση) για τους βοσκότοπους και τα προβλήματα που δημιουργεί στους κτηνοτρόφους της Πιερίας.

Το θέμα ανέδειξαν και ανέλυσαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων-Αιγοπρο.φων Πιερίας κ. Ανθόπουλος Κωνσταντίνος και ο κ. Σκούφας Γιάννης, κτηνοτρόφος, πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Άγιος Μόδεστος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Να μην αφήσουμε τις παραμεθόριες περιοχές χωρίς ραδιοφωνικό πρόγραμμα και τον απόδημο Ελληνισμό χωρίς τηλεοπτικές εκπομπές». (ΒΙΝΤΕΟ)


Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 για την ακρόαση των προτεινόμενων προσώπων από τον Υπουργό Επικρατείας για το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., ο Χάρης Τζαμακλής πήρε το λόγο για να διατυπώσει τη γνώμη του.
Το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τη νέα διοίκηση είναι μία καινούρια ΕΡΤ, ανταγωνιστική στο πολιτισμό, στην ψυχαγωγία και στην ποιότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «να αντιπαλέψει η ΕΡΤ αυτό που εκπέμπεται από τα ιδιωτικά κανάλια κι έχει να κάνει με την ευτέλεια σε όλους τους τομείς.
Από το ενδυματολογικό έως και την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Εκεί για μένα θα πρέπει να δώσει εξετάσεις το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μαζί, φυσικά, με τους εργαζόμενους».

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου στην Π.Ε.Πιερίας


Συνέντευξη τύπου με θέμα το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο εφήβων/παίδων και νεανίδων/κορασίδων που θα  διεξαχθεί στις 31 Μαΐου 2015 στην Παραλία Κατερίνης, παραχωρούν από κοινού η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πάλης στην άμμο και προπονητής του Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Βασίλης Μπατάλας και ο Πρόεδρος του  Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι, κ. Αλέξανδρος Κουτσής.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015  και ώρα 11:30 π.μ. στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Διοικητήριο, 28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος).

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.Κ.-Κ.Ψ.Υ.




          Το Κέντρο Ημέρας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο πλέον στεγάζεται στο παλιό αλλά ανακαινισμένο χώρο Νοσοκομείο παρέχει δωρεάν σε άτομα με προβλήματα άνοιας και διαταραχές μνήμης: νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.
         Οι οικογένειες του Ν. Πιερίας οι οποίες έχουν μέλη με παρόμοια προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος κ. Πετρίδου Χριστίνα στο Παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης για πληροφορίες και υποστήριξη στις αναφερόμενες υπηρεσίες.
Δ/νση: 7ης Μεραρχίας 26  (παλαιό  Γ.Ν. Κατερίνης)
E-mail: anoia1@otenet.gr
Τηλ.: 23510 46910 

                                                                                                                Ο Διοικητής



                                                                                                          Αστέριος Φαρμάκης                                                                                              

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ

Τέσσερις συνδυασμοί και ένας μεμονωμένος υποψήφιος κατεβαίνουν στις εκλογές των δασκάλων στις 4 Ιουνίου 2015.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην "ΕΚΑΒΗ".
Εκείνη την ημέρα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας θα είναι κλειστά.

Αναλυτικά οι συνδυασμοί είναι: 

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Καλούνται οι παρακάτω υποψήφιοι της Σχολής Προπονητών UEFA C’  την Παρασκευή 29-5-2015 και ώρα 2:30 μ.μ. να βρίσκονται στο ξενοδοχείο Mediterranean Princess στην παραλία Κατερίνης έχοντας μαζί τους και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και όσοι δεν έχουν αποστείλει τα δικαιολογητικά να τα έχουν μαζί τους.

Νέο αρδευτικό δίκτυο Γανόχωρας:Έτοιμο προς παράδοση από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Στη δοκιμαστική λειτουργία του δικτύου παρέστη η Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. «Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής με τη βελτίωση των αρδευτικών δικτύων» τονίζει η Σοφία Μαυρίδου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
1.Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

Θέμα: Αξιοποίηση λιμένων Πιερίας

Κύριοι Υπουργοί,
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Βορείου Ελλάδας με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό.
Η φυσική ομορφιά, η μεγάλη ακτογραμμή, η καλή οδική σύνδεση, οι αρχαιολογικοί χώροι, η ποιότητα των υπηρεσιών και οι ιδιωτικές επενδύσεις που στόχο έχουν τη διαρκή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, συνθέτουν ένα δυναμικό πακέτο που συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομική δραστηριότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ ΜΕ ΣΕΡΒΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.




       Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Κατερίνης,  με απεσταλμένους αντιπροσώπους της πόλης Γιαγκοντινα της Σερβίας για θέματα που αφορούν στον ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

     Η ομάδα των ιατρών που θα επισκεφθούν για το λόγο αυτό το Νοσοκομείο της Κατερίνης θα αποτελείται από 30 άτομα, περίπου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Γιαγκοντινα κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 26/05/2015