Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στο Δήμο Κατερίνης με τα βοσκοτόπια και τα κεράσια να έχουν τον πρώτο λόγο!



Μεσημεριανό δημοτικό συμβούλιο σήμερα και το θέμα που έκλεψε το ενδιαφέρον ήταν η έκδοση ΚΥΑ (Κυβερνητική υπουργική απόφαση) για τους βοσκότοπους και τα προβλήματα που δημιουργεί στους κτηνοτρόφους της Πιερίας.

Το θέμα ανέδειξαν και ανέλυσαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων-Αιγοπρο.φων Πιερίας κ. Ανθόπουλος Κωνσταντίνος και ο κ. Σκούφας Γιάννης, κτηνοτρόφος, πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Άγιος Μόδεστος»



Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα και ζητείται να συνδεθεί η παραγωγή με τις επιδοτήσεις, εκτός...


Την θέση τους διαχώρισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Παπαδόπουλος και Ανανιάδης που συμφώνησαν μεν στην ιδέα του ψηφίσματος αλλά διαφώνησαν στο τελικό κείμενο.


Προ ημερησίας ο «Άλλος Δρόμος» κατέθεσε ερώτηση για τις παιδικές χαρές και αν προτίθεται ο Δήμος Κατερίνης να «συμμορφωθεί» με την νέα ΚΥΑ και αποσύρει τις πινακίδες, ένα θέμα τελικά που θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Τα αίματα «ανάψανε» λίγο στην πρόταση από πλευράς Δήμου Κατερίνης για την λύση και εκκαθάριση της Κατασκευαστικής Δήμου Κατερίνης-Δήμου Ελαφίνας με τον σύμβουλο του «Άλλου Δρόμου» κ. Κυριακίδη να αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:



«Η κατασκευαστική είναι ανενεργή εδώ και χρόνια, γιατί δεν έγινε η εκκαθάριση το 2009 και γίνεται τώρα;

Ποιος είναι ο Πρόεδρος της εταιρείας, και που είναι, δεν έπρεπε να βρίσκεται σήμερα εδώ;

Πως μπορεί να γίνει εκκαθάριση όταν οφείλονται χρήματα σε ιδιώτη;

Η εκκαθάριση γίνεται τώρα για να επωφεληθούν τον νόμο περί αποποίησης ποινικών ευθυνών, αλλά οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν..»

Στην απάντηση του ο κ. Θεοδώρου (Γεν.Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης) απάντησε για την οφειλή προς τον ιδιώτη ότι τα χρήματα υπάρχουν αλλά επειδή δεν μπορούσε να πάρει ενημερότητα η εταιρεία καθυστέρησαν να δοθούν. Μόλις τακτοποιηθεί το θέμα της ενημερότητας ο ιδιώτης θα πληρωθεί.

Την ατμόσφαιρα πάντως χαλάρωσε η παρουσία δυο καφασιών με.. κεράσια που δοκίμασαν οι περισσότεροι σύμβουλοι, κάποιοι ίσως λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους..



Εντύπωση προκαλεί πάντως η συνεχιζόμενη απουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» κ. Χρήστου Γιαννούλη..

Δεν θυμόμαστε τουλάχιστον εμείς από πότε έχει να εμφανιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντως πρέπει την τελευταία φορά που τον είδαμε να είχε πολύ κρύο στην Κατερίνη.

Ευχόμαστε πάντως να είναι καλά στην υγεία του ο άνθρωπος και να αληθεύουν οι φήμες ότι.. πιάνει δουλειά στην ΕΡΤ!