Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Μπάζει από παντού ο σχεδιασμός για τα νέα όρια φοίτησης των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κατερίνη.


Περισσότερα από 2 χιλιόμετρα ή 25 λεπτά με τα πόδια θα πρέπει να διανύσουν τα παιδιά από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην επέκταση ευαγγελικών στην Αγία Άννα, έως το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης στην 19η Μαϊου, αν περάσει αύριο το πρωί στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) του Δήμου Κατερίνης η πρόταση της επιτροπής για την αναδιάρθρωση των ορίων φοίτησης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κατερίνη.

Νίκος Σαλπιστής: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τις εφορίες αρχαιοτήτων!

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Πέρασε από τη Βουλή πρόσφατα , ως τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού, ένα μέτρο που συνιστά άλλο ένα βήμα στην εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 Στον αστικό τύπο η είδηση θάφτηκε , οι τοπικοί φορείς της Πιερίας , από την τοπική αυτοδιοίκηση ως το ίδρυμα Μ. Αλεξάνδρου, που κόπτονται για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς , που σχίζουν τα ρούχα τους για το «πλήγμα που θα υποστεί η επιχειρηματικότητα από τους δυστυχισμένους πρόσφυγες» «ποιούν την νήσσαν» , κοινώς κάνουν την πάπια.
Στην τροπολογία προβλέπεται ότι...

Σελίδα στο facebook δημιούργησαν Κατερινιώτες με τον τίτλο «Όχι στα κέντρα φιλοξενίας-Πιερία»


Σελίδα στο facebook δημιούργησαν Κατερινιώτες με τον τίτλο «Όχι στα κέντρα φιλοξενίας-Πιερία»
Οι προσκλήσεις στέλνονται απανωτά σε φίλους και γνωστούς και αναμένουμε να δούμε πόσοι θα εγγραφούν σε αυτήν.
Πάντως οι εγγραφές αυξάνονται ώρα με την ώρα.

Τώρα ποιοι την δημιούργησαν τη σελίδα…

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας  έχει την τιμή και τη χαρά  να προσκαλέσει και φέτος τα μέλη και τους φίλους του, στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:30π.μ  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου, που βρίσκεται Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17 στην Κατερίνη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

          

          Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Δημήτριος Ελευθεριάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στο Πρωτοχρονιάτικο Τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η Ένωση μας.
          Ειδικότερα όμως θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στους μικρούς ποδοσφαιριστές που με την ενέργειά τους και το χαμόγελο τους έδωσαν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, καθώς επίσης και όλους τους γονείς, τους διαιτητές αλλά και την Διασωστική Ομάδα Πιερίας που ήταν εκεί και βοήθησαν να διεξαχθεί με επιτυχία ένα τουρνουά που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Οι Υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Πιερίας, Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες διοργανώνουμε από κοινού εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και από ώρα 09:00 έως και 13:00.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι καθώς και όποιος πολίτης το επιθυμεί να προσφέρει λίγο από το δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Κοπή πίτας Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας,
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σωματείου,
η οποία θα πραγματοποιηθεί την   Κυριακή  10  Ιανουαρίου 2016  και ώρα  12.00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Mediterannean  Πολυχώρου στην Παραλία Κατερίνης.
Με τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος Τσαλός Αθανάσιος

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για το θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της μειοψηφίας για δύο δημοτικές περιόδους Κλέαρχου Γώττα


Σήμερα Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ύστερα από την έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου.
Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και είπε πως έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της μειοψηφίας για δύο δημοτικές περιόδους στο Δήμο Κατερίνης Γώττα Κλέαρχου.
H κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα στην Κατερίνη και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00 στον Ι.Ν. της Θείας Αναλήψεως.


Την Τρίτη στον ίδιο χώρο και όχι την Τετάρτη θα γίνει η λαϊκή αγορά Κατερίνης, λόγω της γιορτής των Θεοφανείων.

Τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού


Ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2016 σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Στην Παραλία Κατερίνης, ώρα 13:30. Επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό της Αγ. Φωτεινής.
Στην Παραλία Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και από τον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.
Στην Παραλία της Ολυμπιακής Ακτής, ώρα 11:30 π.μ.

Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


  Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ με την αναγγελία της απώλειας του πρωτεργάτη και ιδρυτή του Φεστιβάλ Ολύμπου, ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΓΩΤΤΑ, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού, αποφάσισε ομόφωνα.
  Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  Να παραστεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
  Να αφιερώσει σειρά εκδηλώσεων στην μνήμη του αποβιώσαντα πνευματικού άνδρα.
  Να εκφωνήσει  επικήδειο ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
  Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα Μ.Μ.Ε.
 Κατερίνη 4-1-2016 
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ                          ΜΑΡΙΚΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Τι λέει για ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλιστικό, στρατιωτικό και συντάξεις.


Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, την εκπομπή Ακραίως και τον Τάκη Χατζή ο κ. Κουτσούμπας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγη από το συστημα μέσα και έξω για να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

«Mπορεί να κρίνει τώρα (σ.σ. ο λαός) τι λέει ένα κόμμα και σε τελευταία ανάλυση τι κάνει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα, γ.γ. του ΚΚΕ στο Ακραίως:

Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ Φ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ

ΕΡΓΟ ΤΟΥ Φ.ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η "ΑΛΗΘΕΙΑ"
Συνέχεια θεατρικών παραστάσεων για την «πιο όμορφη μέρα» του Κυπριακού Αγώνα (1955 – 1959)
• 22 & 23/1/2016 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – 28, 29 & 31/1/2016 ΣΤΗΝ «ΕΚΑΒΗ» Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
• ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΥ Σ.Ι.Μ.Α.Ε. & ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε.
Στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού (1955 – 1959), ο Σύλλογος Κυπρίων Ν.Πιερίας «Ο Ευαγόρας» και το Θεατρικό Εργαστήρι «Αυλαία» δίνουν μέσα στο 2016 μια συνέχεια στην παρουσίαση του θεατρικού έργου «Η πιο όμορφη μέρα», έργου που με πολύ μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε σε μαθήτριες – μαθητές σχολείων, σε συλλόγους και φορείς κατά το έτος 2015. Πρόκειται για έργο του Κύπριου Φάνου Ναθαναήλ, σε σκηνοθεσία του Κύπριου Ανδρέα Μιχαήλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ


Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, από το 21ο χλμ έως το 42ο (όρια Π.Ε. Λάρισας).

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.