Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ (ΟΜάδα Ελάχιστης Κατανάλωσης ΕΝέργειας)


Η ΟΜΕΚΕΝ με τους μαθητές του 2ου Επαλ, δείχνοντας την αλληλεγγύη της στους μικρούς μαθητές του 19ουΔημοτικού σχολείου καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για την δημιουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης  , πρόσφερε χειροποίητους χαρταετούς που με μεγάλη χαρά κατασκεύασαν τα μέλη της ΟΜΕΚΕΝ με θέμα την Ανακύκλωση.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης)

65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ  ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ

Πριν από 65 χρόνια, στις 5 του Μάρτη του 1951, το μισαλλόδοξο αστικό κράτος εκτέλεσε στη Θεσσαλονίκη, στο «συνήθη τόπο» εκτέλεσης των λαϊκών αγωνιστών πίσω από το Επταπύργιο, τον πρωτομάρτυρα του Ελληνικού Κινήματος Ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη. Εκτελέστηκε μαζί με άλλους 6 αγωνιστές για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ: ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι στη χώρα μας. Κλείσιμο των συνόρων γειτονικών χωρών που τους εμποδίζει να φύγουν από τη χώρα μας. Κυκλώματα και ρατσιστικές ομάδες που δρουν σε βάρος των προσφύγων. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα.

Κοινοβουλευτικός τουρισμός άνευ περιεχομένου

Με αλλεπάλληλα δελτία τύπου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Τζαμακλής ενημερώνει γα τις διεθνείς δραστηριότητές του χωρίς όμως να απαντάει στην ουσία και το αποτέλεσμα αυτών των επισκέψεων. Αναδεικνύονται σοβαρά ερωτήματα για την φύση του διαλόγου μεταξύ της κας Mogherini, του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ανοίξει νέα, πρωτοφανή για μία "προοδευτική" κυβέρνηση, αδιέξοδα και επικίνδυνα μονοπάτια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και θέτοντας σε άμεση αμφισβήτηση την δυνατότητα της χώρας να ελέγξει και να διαχειριστεί τα σύνορά της.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΑΠΟ ΕΚΟΦΝΣ

Η Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ. ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥ 2015
          Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.) βράβευσε τους αθλητές αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2015 στο Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-Ποσειδώνας Ν. Πόρων 4-1 Β' ΕΠΣ Πιερίας


Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γιαούρτι της Lidl και καλεί τους καταναλωτές να μην το καταναλώσουν

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την εταιρεία "LIDL HELLAS & ΣIA O.E." σχετικά με την ανάκληση γιαουρτιού λόγω παρουσίας ευρωτίασης (μούχλας). Πρόκειται για το προϊόν "ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΑΓΕΛΑΔΟΣ 0,1%", σε συσκευασία των 400g και ημερομηνία λήξης 14.03.2016. Το εν λόγω τρόφιμο παράγεται στην Ρουμανία από την εταιρεία "S.C. Fabrica de Lapte Brasov" και διακινείται στην Ελλάδα από την "LIDL HELLAS & ΣIA O.E.".

Προχειρότητα και εμπαιγμός των αγροτών με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας


Β. Αποστόλου: Προχειρότητα και εμπαιγμός των αγροτών
με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση 11 προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό ζήτημα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι περισσότερες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας αφορούν είτε γενικότητες είτε ζητήματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται μέσα στον κατάλογο των 25 σημείων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική για το χώρο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 στο κτήριό του στον Π. Παντελεήμονα ανοιχτή ημερίδα με θέμα: «Η Οικοτεχνία στο Χθες και στο Σήμερα- η Οικοτεχνία μέσα από την παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας».

Χάρης Τζαμακλής: Αξιοποίηση της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας και Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Κοινοβουλευτική Διπλωματία στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο» υποστήριξε ο βουλευτής της Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής κατά τη συνεδρίαση χθες της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής με θέμα τον προγραμματισμό των ενεργειών της. «Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν επισκέψεις σε κάποια Κοινοβούλια» τόνισε. Πρότεινε δε συγκεκριμένα το Ευρωκοινοβούλιο, το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το Ρωσικό, το Γαλλικό, το Ισραηλινό, του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ιταλικό και το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Σήμερα στις 20:30 η συνάντηση των Παιδιάτρων του Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό


Το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» οργανώνει κινητό ιατρείο για μικρά παιδιά με τον απαραίτητο, βασικό εξοπλισμό και καλεί όλους τους παιδίατρους του Νομού Πιερίας, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, να συμμετέχουν στην ιατρική ομάδα που θα προσφέρει βοήθεια σε βρέφη και μικρά παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στα μέρη μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε σχολεία της Κατερίνης

Με την ανταπόκριση μαθητών  σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζονται οι ενημερωτικές ομιλίες σε θέματα ατομικής και δημόσιας υγείας με σκοπό την προστασία και την πρόληψη από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε σχολεία της Κατερίνης.

Ένα ακόμη χρυσό . . . για τους οίνους Πιερίας!


Ένα ακόμη χρυσό βραβείο, μας ήρθε εδώ στην Πιερία για τους εκλεκτούς πλέον οίνους μας, οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε.) από τον διεθνή διαγωνισμό «Berliner Wein Trophy 2016». Το χρυσό βραβείο από το Βερολίνο το έφερε το οινοποιείο του Αποστόλη Κούτρη από την Ράχη Πιερίας.

Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ - «ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ» ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

Τον καθιερωμένο ανοιξιάτικο πολιτιστικό κύκλο εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης  και του πολιτισμού διοργανώνει και φέτος η Εστία Πιερίδων Μουσών, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ). Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η αυλαία των οποίων ανοίγει στις 5 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου, παρουσιάστηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αστική Σχολή.

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Θεσσαλονίκη 8.3.2016




ΕΠΣ Πιερίας. Συγχαρητήριο

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Ελευθεριάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, συγχαίρουν τον Διεθνή Βοηθό Διαιτητή της Ένωσης κ. Δαμιανό Ευθυμιάδη που επιλέχθηκε να συμμετέχει στο EURO 2016 στη Γαλλία ως αναπληρωματικός βοηθός διαιτητή και του εύχεται πάντα επιτυχίες.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ


Ειδικότερα, πρόκειται για χώρο στάθμευσης o οποίος ο βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο -κοινόχρηστο χώρο, στην πολεοδομική ενότητα της Επέκτασης Ευαγγελικών, με εμβαδό 4710,80 τετραγωνικών μέτρων, η κατασκευή του οποίου, ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό  και έρχεται να «κουμπώσει» στην ευρύτερη ανάπλαση και ανάπτυξη μίας περιοχής πλησίον του 16ου δημοτικού σχολείου και του Ιερού ναού Αγίων Ευθυμίου & Χριστοφόρου διευκολύνοντας την στάθμευση στα συγκεκριμένα σημεία.

Δελτίο Τύπου βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιεριας

Κοινή συνάντηση είχαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του νομού μας Ελισσάβετ(Μπέττυ) Σκούφα, Χαρίλαος Τζαμακλής, Αστέριος Καστόρης και ο Δήμαρχος της Κατερίνης Σάββας Χιονίδης,με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα. Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν η μη πώληση  της  παραλιακής έκτασης στην Καλλιθέα και η δυνατότητα αξιοποίησής της από την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Κατερίνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ .....


Η ανάλγητη  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους  μηχανισμούς αφαίμαξης  του αστικού κράτους, κατάσχεσε το  σχολικό επίδομα των 300 ευρώ  από μια μονογονεϊκή οικογένεια, της οποίας η μητέρα είναι άρρωστη, άνεργη,  χωρίς  κανένα εισόδημα. Φυσικά  δεν είναι η μόνη οικογένεια που έρχεται αντιμέτωπη  με κλοπή  του λαϊκού εισοδήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως  και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (TTR) στο Βουκουρέστι

 Olympus Riviera και Φεστιβάλ Ολύμπου «αιχμαλώτισαν» το ενδιαφέρον των Ρουμάνων


Σταθερή στην στρατηγική της εξωστρέφειας, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Η TTR είναι από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως ενώ για την Πιερία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των Ρουμάνων τουριστών. Η παρουσίαση της Πιερίας αιχμαλώτισε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, θεσμικών φορέων και πολιτών. Οι προκρατήσεις κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα και αναμένεται η προσέλευση Ρουμάνων τουριστών από τον Μάιο καθώς η έναρξη της τουριστικής σαιζόν συμπίπτει φέτος με το Ορθόδοξο Πάσχα. Βέβαια, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οδηγεί τους επιχειρηματίες του τουρισμού να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης καθημερινά, 9πμ-2μμ και 5μμ-9μμ, πλην Κυριακής συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πρόσφυγες.

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: ατομικά νερά, ατομικούς χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, κονσέρβες, ατομικές μαρμελάδες, παιδικές τροφές, διάφορα σνακ, μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη.

Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια και διάφορα είδη υγιεινής.

Ο Αρχιτέκτων, συγγραφέας και ερευνητής κ. Χάρης Σκαρλακίδης είναι ο επόμενος ομιλητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.



Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 3 Μαρτίου 2016