Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Προσκοπικό Χριστουγεννιάτικο BAZAAR

Σας περιμένουμε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου εκεί γύρω στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας για να φτιάξουμε το δικό μας μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ευχών, και να μπούμε στο κλίμα των γιορτών με τον ποιό απίθανο τρόπο που μόνο οι Πρόσκοποι ξέρουν. 
    Τα Λυκόπουλα και η Ομάδα Προσκόπων μας θα σας δείξουν πώς μπορείτε να κάνετε τις φετινές γιορτές, ακόμα πιο όμορφες!!!

     Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους που θα βρεθούν κοντά μας!

Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής



Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) συνεχίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα fit4jobs, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους από όλη τη χώρα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 150 ωρών χωρίς κόστος σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής.

Οι θεματικές που καλύπτονται είναι ο προγραμματισμός, η σχεδίαση web και κινητών εφαρμογών, χρησιμοποιώντας λογισμικό και εργαλεία με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

19ο Δημοτικό Σχολείο Πρόσκληση


Σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας
την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 17.30.
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΒΙΒΛΙΑ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΔΩΡΑΚΙΑ – ΓΛΥΚΑ – ΣΤΟΛΙΔΙΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ – Χορωδία Εκπ/κών Π.Ε Πιερίας.
Τη χορωδία διευθύνει ο κ. Δημήτρης Καραμούζας.

Εκ μέρους των μαθητών /τριών
& του συλλόγου διδασκόντων
                   Ο Διευθυντής        
           Αθανάσιος Κοντοφάκας

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Άκης Παρισιάδης «Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται» μυθιστόρημα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ για τους ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ μετά τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

         Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας καλεί όλους τους Διαιτητές ποδοσφαίρου τοπικών πρωταθλημάτων της δύναμής της να προετοιμασθούν κατάλληλα, με τις απαιτούμενες προπονήσεις, ώστε να πάρουν μέρος στα χειμερινά αγωνιστικά τεστ που θα πραγματοποιηθούν μετά τις γιορτές των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.
          Η ακριβής ημερομηνία θα ορισθεί προσεχώς.
 Για  την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
          Νικόλαος Καλαμπάκας                 

16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης-Πρόσκληση.


Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας


          Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ξενοδόχων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
«Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας-Πρόγραμμα Επιμόρφωσης ΕRASMUS+ "AgroActive», που διοργανώνεται από την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία OPTIMUS Hellas. Οι συμμετέχοντες θα μεταβούν από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου 2016 στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας όπου θα έχουν την ευκαιρία:

Από το τμήμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, γίνεται γνωστό ότι οι επαγγελματικές άδειες που έχουν εκδοθεί από την Υπηρεσία μας με παλαιότερες διατάξεις, πρέπει να αντικατασταθούν ως εξής:


1.      Των τεχνικών ψυκτικών όλων των ειδικοτήτων των οποίων η ημερομηνία θεώρησης δεν έχει παρέλθει, μέχρι την 17η Ιανουαρίου 2016 σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2013 και
2.      Των χειριστών μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων, μέχρι την 13η Μαρτίου 2016 σύμφωνα με το Π.Δ. 113/2012.
          Μετά την παρέλευση των παραπάνω ημερομηνιών, οι άδειες οι οποίες δεν έχουν αντικατασταθεί ακυρώνονται.

          Οι ενδιαφερόμενοι – υπόχρεοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του τμήματος Επαγγέλματος 2351351135, 2351351136 και 2351351129 προκειμένου να ενημερώνονται για την διαδικασία.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα των εργαζόμενων στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ».

Τα Κέντρα Πρόληψης (Κ.Π.) αρχικά εφάρμοζαν προγράμματα αγωγής υγείας για τις εξαρτήσεις ενώ αργότερα προχώρησαν στην εποπτεία ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων στην εκπαίδευση και στη διοργάνωση επιμορφωτικών ομάδων γονέων και των άλλων ενδιάμεσων σημαντικών ενηλίκων για τη διαπαιδαγώγηση. Αντίστοιχη δραστηριότητα ανέπτυξε και το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», που λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΧΟΡΟΥ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ ενημερώνει τις Σαρακατσάνες και τους Σαρακατσάνους καθώς και τους φίλους των Σαρακατσαναίων ότι μετά το θλιβερό γεγονός που συνέβη και αφορά τον απροσδόκητο θάνατο μέλους του συλλόγου, σε ένδειξη σεβασμού, τιμής και μνήμης, αναβάλει τον ετήσιο χορό ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 2/1/2016. Ο Σύλλογος θα ενημερώσει με ανακοίνωση προς τα μέλη και τους φίλους για την νέα ημερομηνία της θεσμοθετημένης ετησίας εκδηλώσεως.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ PIERIKOS BC ACADEMY ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ



Για ακόμη μία χρονιά η ακαδημία του Πιερικού Αρχέλαου αναδεικνύεται σε βασικό "αιμοδότη" των κλιμακίων των μικρών εθνικών ομάδων και μάλιστα με τον αριθμό ρεκόρ των 7 αθλητών!!

Συγκεκριμένα στο κλιμάκιο της εθνικής Εφήβων κλήθηκαν οι Κώστας Παρμακτσίδης και Πρόδρομος Ζησόπουλος,της εθνικής Παίδων οι Κώστας Τσιρογιάννης,Άκης Κατηρτζίδης και Χάρης Χατζηλάμπρου ενώ της εθνικής Παμπαίδων οι Νίκος Μπόζογλου και Παναγιώτης Ζησόπουλος.

Παρέμβαση Εύας Καϊλή ζητώντας έλεγχο από τους Ευρωβουλευτές στο Eurogroup σε περιπτώσεις επιβολής σκληρών μέτρων λιτότητας

Στρασβούργο, 16 Δεκεμβρίου 2015

«Παρέμβαση Εύας Καϊλή ζητώντας έλεγχο από τους Ευρωβουλευτές στο Eurogroup σε περιπτώσεις επιβολής σκληρών μέτρων λιτότητας»

"Λαμβάνονται σκληρές οικονομικές αποφάσεις χωρίς κανένα πολιτικό έλεγχο με τη διαδικασία του "ήπιου δικαίου" (soft law). Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική σταθεροποίηση και ανάκαμψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν το Eurogroup δεν σταματήσει να παίρνει αποφάσεις με αδιαφανή τρόπο και χωρίς τη πολιτική συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικά για τις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο".

Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Τα … ρουσφέτια της κυβέρνησης και οι προφάσεις (εν αμαρτίαις) της αντιπολίτευσης


Ρουσφέτια της κυβέρνησης είναι τα κίνητρα για γιατρούς σε άγονες περιοχές και η λύση στο χρονίζον (επί πέντε συναπτά έτη) πρόβλημα με τις εγγυητικές των αγροτών της Πιερίας;
Όλως περιέργως αυτό υποστηρίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και του Ποταμιού που αποχώρησαν σύσσωμοι από τη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου με το πρώτο μέρος του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «φωτογραφικές και ρουσφετολογικές διατάξεις» του νομοσχεδίου.

Σύλλογος Εικαστικών Πιερίας-Χαρίστε χειροποίητα δώρα στους αγαπημένους σας!


Έκκληση της Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας κ. Ασημίνας Πούλιου για βοήθεια σε πολύτεκνες και άπορες οικογένειες για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.


Διάλεξη του Καθηγητή Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Χ. Σειραδάκη με θέμα "Σημαντικά χημικά στοιχεία στο Ηλιακό μας Σύστημα: Νερό στον Άρη και οξυγόνο σε κομήτες".

Το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Πιερίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ".
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Χ. Σειραδάκης με θέμα "Σημαντικά χημικά στοιχεία στο Ηλιακό μας Σύστημα: Νερό στον Άρη και οξυγόνο σε κομήτες".

Συνάντηση βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Δέσμευση για άμεση πρόσληψη καθηγητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισκέφτηκαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί οι βουλευτές  Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ Σκούφα και Στέργιος Καστόρης, μετά από αίτημα τους στο οποίο το Υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα.
Στη συνάντηση, που θέμα της είχε την άμεση στελέχωση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με καθηγητές διαφόρων μουσικών ειδικοτήτων, συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου οι κ. Μποφυλάτος Σταύρος, Διευθυντής Β/βαθμιας εκπαίδευσης και ο Θέμης Δημητρακόπουλος, Σύμβουλος του Υπουργού.

Δημοτικό Ωδείο: 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κατερίνης


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2015
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΘΗΚΗΣ
"ΑΡΑΝΙ"
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

18:00 Εστία Πιερίδων Μουσών: χορωδία και χοροί παιδικών τμημάτων

19:30 La vie en rose
Μαρία Δραγασιά: φωνή, Αντρέας Ζιάκας: κιθάρα, Λευτέρης Κηπόπουλος: κιθάρα, Νίκος Κατσαμάγκας: κοντραμπάσο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΖΩΚΑΤ


Η Σωματειακή Επιτροπή του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καταγγέλλει τη διεύθυνση της επιχείρησης   της ΒΙΟΖΩΚΑΤ  που μπροστά  στο κέρδος δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας  τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στα οχήματα  της επιχείρησης  που κυκλοφορούν  στο  δρόμο, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή  των εργαζομένων και  γενικότερα των πολιτών.

«Χωριό των Αστεριών» Χριστούγεννα 2015 στον Κορινό του Δήμου Κατερίνης


Στις 19 και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, και από τις 16:00-20:00 καθημερινά, το Χωριό των Αστεριών στον Κορινό, θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα στις φετινές μας γιορτές.

Με την αρωγή του Δήμου Κατερίνης, η Δημοτική Κοινότητα  Κορινού, το Δημοτικό Σχολείο, το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός Κορινού, καθώς και πλήθος εθελοντών πολιτών και καλλιτεχνών, δουλέψανε με κέφι και όραμα, για να δημιουργήσουν μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Οι δράσεις που σχεδιάστηκαν με λεπτομέρεια και φροντίδα , είναι κυρίως δημιουργικές και θα εξάψουν την φαντασία των παιδιών, αλλά και κοινωνικές, καθώς η κοινωνική αντίληψη διαμορφώνεται από νωρίς. Τα παιδιά θα περάσουν το χρόνο τους ποιοτικά,  θα διασκεδάσουν αλλά και θα διδαχθούν.


Δημοτικό Ωδείο: Χριστούγεννα με την Πολυτονική Ορχήστρα και τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης