Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής



Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) συνεχίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα fit4jobs, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους από όλη τη χώρα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 150 ωρών χωρίς κόστος σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής.

Οι θεματικές που καλύπτονται είναι ο προγραμματισμός, η σχεδίαση web και κινητών εφαρμογών, χρησιμοποιώντας λογισμικό και εργαλεία με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.


Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο fit4jobs, το οποίο θα ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου στη διεύθυνση www.hepis.gr/fit4jobs/registration. Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν κάρτα ανεργίας και να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ σε Θετικές Επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Πληροφορική). Για την επιλογή των υποψηφίων θα διενεργηθούν προσωπικές συνεντεύξεις και τεστ αξιολόγησης τεχνικών δεξιοτήτων. Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών από όλη την Ευρώπη με στόχο την διευκόλυνση της διαδικασίας πρόσληψης των υποψηφίων αλλά και να καλύψει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων πλήρωση θέσεων στις ειδικότητες Πληροφορικής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fit4jobs έχει σχεδιαστεί βάσει του Ιρλανδικού μοντέλου fit μέσα από το οποίο περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι έχουν εκπαιδευτεί, ενώ 12.000 εξ' αυτών βρήκαν δουλειά μετά το πέρας του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναδείξει το συγκεκριμένο εγχείρημα ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση ανέργων στην Ευρώπη.

Το fit4jobs είναι μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία αποτελούμενη από φορείς και οργανισμούς πληροφορικής από την Πορτογαλία (ACM IP), Ισπανία (ACTR), Λιθουανία (LIA), την Ιρλανδία (FIT), τη Λεττονία (LIKTA), την Ελλάδα (HePIS) με τον ευρωπαΐκο οργανισμό Telecentre Europe. Υποστηρίζεται από δεκάδες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως οι Μicrosoft, EMC, Cisco, Accenture, IBM, Oracle και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Progress 2007-2013» της γενικής διεύθυνσης για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


protothema.gr