Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Καζάκης για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

 

Η ομάδα Τσίπρα, Δραγρασάκη, Βαρουφάκη έχει ενδώσει. Εμείς;

Tελειωμένη θεωρούν την όλη υπόθεση με την Ελλάδα οι δανειστές της. Έτσι διοχετεύουν στα μέσα μαζικής εξαπάτησης, που θεωρούν βεβαία τη συμφωνία αύριο στην ευρωομάδα. Το κυρίως ζητούμενο αύριο Δευτέρα στη σύνολδο είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό ανακοινωθέν, που να μπορέσει η ελληνική πλευρά να το "πουλήσει" στον ελληνικό λαό σαν επιτυχία.

Οι δανειστές ζητούν να υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση της ελληνικής πλευράς ως προς την εξυπηρέτηση των δανείων, αλλά και τους όρους τους. Αυτό σημαίνει ότι καμιά αμφισβήτηση δεν πρόκειται να ανεχθούν της δανειακής σύμβασης. Πρωτίστως αφορούν την άνευ όρων και αμετάκλητη απεμπολίση όλων των ασυλιών της περιουσίας, υφιστάμενης και μελλοντικής, των ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής κυριαρχίας με την προσφυγή στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και το αγγλικό δίκαιο.

Το δεύτερο απαιτούμενο από τους δανειστές είναι ότι τίποτε δεν θα γίνει στην Ελλάδα, τόσο δημοσιονομικά, όσο και στο επίπεδο μεταρρυθμίσεων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων και των οργάνων της ευρωζώνης. Και τους δυό αυτούς όρους, τους δέχθηκε η ομάδα Τσίπρα.

Από την άλλη, προκειμένου να διευκολύνουν την ελληνική πλευρά να εμφανίσει δήθεν έναν "έντιμο συμβιβασμό" για τον οποίο μιλά ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης. Το επίδικο ζήτημα είναι καθαρά επικοινωνιακό, καθαρά τεχνικό. Οι "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς, είναι να μην εμφανίζεται πουθενά η λέξη "μνημόνιο" και η λέξη "τρόικα". Τίποτε άλλο.

Από κει και πέρα η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί να τηρήσει απαρέγκλητα τον υφιστάμενο μνημονιακό προϋπολογισμό, που υπογράφουν οι Σαμαράς, Χαρδούβελης, αλλά έχει συνταχθεί με βάση τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μόνο που επιτρέπεται είναι η όποια αλλαγή κονδυλίων να συνοδεύεται αυστηρά από "δημοσιονομικά ισοδύναμα". Με άλλα λόγια, αν προσληφθούν κάποιοι, θα πρέπει κάποιοι άλλοι να απολυθούν, κοκ.

Επίσης, η ελληνική πλευρά θέλει να εμφανιστεί η έγκριση του "προγράμματος-γέφυρα" ως νέο δάνειο χωρίς νέο μνημόνιο. Οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει με το δάνειο καί ψάχνουν τεχική λύση για να το εμφανίσουν ως μέρος της ήδη υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Επί της ουσίας όι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται καθότι ο υφιστάμενος κρατικός προϋπολογισμός θα συνεχίσει ως έχει.

Κι επειδή Ευρωπαίοι και "σύμβουλοι" της ελληνικής πλευράς αντιμετωπίζουν τους έλληνες ιθαγενείς με τον ίδιο τρόπο που οι άποικιοκράτες πρόγονοί τους αντιμετώπιζαν τους γηγενείς των χωρών που κατακτούσαν, θα ανακοινωθεί - ίσως και σ' αυτή τη σύνοδο - η ίδρυση ενός ειδικού ταμείου για την χρηματοδότητη ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα με κονδύλια από την ΕΕ. Χώρια το ΕΣΠΑ. Χαράς ευαγγέλια για τα τρωκτικά του δημοσίου.

Πρόκειται για τις λαμπερές χάντρες που χρειάζονται οι ιθαγενείς προκειμένου να ξεχάσουν ότι το καθεστώς της αποικιοκρατίας που βιώνουν, της δουλοπαροικίας του χρέους, όχι μόνο δεν αλλάζει στο ελάχιστο, αλλά θα γίνει ακόμη χειρότερο. Να ξεχάσουν ότι η χώρα τους έχει παραδωθεί αμαχητί στους ξένους δανειστές και ότι η ίδια η επιβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από την ευαρέσκειά τους.

Η συμφωνία έχει ήδη κλείσει με την ομάδα Βαρουφάκη. Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ την ξέρουν. Ο μόνος άγνωστος παράγοντας είναι ο λαικός, δηλαδή ο λαός, αλλά και όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν ανέχονται τις κωλοτούμπες και τις προδοσίες. Από αύριο ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Για να δούμε. Ο σοβαρός και αξιοπρεπής κόσμος τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ, θα δεχθούν την χιλόπιτα, ή θα την ανατρέψουν μαζί μας;
 
 dimitriskazakis.blogspot.gr

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ: 75-74! ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!


Τι γίνεται με το χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Κατερίνης;

Περάσανε 6 χρόνια περίπου από την ημέρα που το Νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε στις νέες του εγκαταστάσεις και ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου παραμένει αναξιοποίητος και ερειπωμένος.
Κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους και από τον Δήμο Κατερίνης για την αξιοποίηση του.
Παρότι υπήρξαν προτάσεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες από αρκετούς φορείς και συλλόγους της πόλης μας, κατέληξαν στον κάδο των αχρήστων των αρμόδιων!
Προτάσεις που αναφέρονταν σε δημιουργία δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, με παράλληλη δημιουργία μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας ή ακόμα και την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου δεν συγκίνησαν τους αρμόδιους.
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" θα ασχοληθεί με αυτό το σοβαρό θέμα και θα σας ενημερώσει επί αυτού.

Σε τραγική κατάσταση τα γραφεία της Ένωσης Γονέων Δήμου Κατερίνης.


Τα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης (Πλατεία Δημαρχείου 1, Δημοτική Αγορά, Κατάστημα 3)...

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης



Παραδέχτηκε ο πρόεδρος ΟΠΠΑΠ πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη υπολειτουργεί.Μόνο 3000 ευρώ το χρόνο διέθετε ο Δήμος για αγορά βιβλίων τα τελευταία χρόνια,ενώ ξόδευε πολλά παραπάνω σε καραμέλες και σε μετάλλια.Κακώς μερικοί πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα των περικοπών (60%) στην αυτοδιοίκηση.Τα Χανιά,η Βέροια,τα Τρίκαλα,είχαν τις ίδιες περικοπές ως δήμοι, φρόντισαν όμως οι βιβλιοθήκες τους να είναι σημείο αναφοράς.Προφανώς για την έλλειψη οράματος μερικών,δεν ευθύνεται ούτε η ΝΔ,ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.Άντε και λεφτά βρεθήκανε....φαντασία ποιος θα σας δανείσει; Για ακόμη μια φορά, φτωχή αποδείχτηκε η επιλογή των μελών ενός Οργανισμού,ο οποίος δε θα έπρεπε μονάχα να κόβει τιμολόγια και να κάνει πελατειακή πολιτική ικανοποιώντας μόνο συλλόγους και φορείς.Τα 30 αργύρια στην εποχή μας,έχουν δυστυχώς μετατραπεί σε άσκοπες υπερτιμολογήσεις και σε τεράστιες ποσότητες Α4.

Η παραβολή της τελικής κρίσης..



Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ''ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ'' ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ,ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ.....

Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ' επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε».
Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήρθαμε να σε δούμε;» Και θα τους απαντήσει: «Σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους ασήμαντους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα». Ύστερα θα πει και σε αυτούς που βρίσκονται αριστερά του:
«Φύγετε από μπροστά μου πηγαίνετε στην αιώνια φωτιά που έχει ετοιμαστεί για τον διάβολο και τους δικούς του. Γιατί πείνασα και δεν μου δώσατε να φάω, δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω ήμουν ξένος και δεν με περιμαζέψατε, γυμνός και δεν με ντύσατε, άρρωστος και φυλακισμένος και δεν ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν και αυτοί: «Κύριε, πότε σε είδαμε πεινασμένον ή διψασμένον ή ξένον ή γυμνόν ή άρρωστον ή φυλακισμένον και δεν σε υπηρετήσαμε»
Και θα τους απαντήσει: «Σας βεβαιώνω πως αφού δεν τα κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους ασήμαντους αδερφούς μου, δεν τα κάνατε ούτε για μένα».


Δημήτρης Γάτας.

Νίκος Μακρίδης καταθέτει στεφάνι σήμερα στον Σ.Σταθμό Κατερίνης.


Η αγάπη για την πατρίδα, δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι υποχρέωση. (Από την κατάθεση στεφανου στον Σ.Σταθμό Κατερίνης από την Νέα Εποχή εις μνήμη των θυμάτων από τους Γερμανούς κατακτητές!

Μακρίδης και...Μαυρίδης!


Από τις πιο όμορφες παρουσίες σήμερα στην Πιερίδα!


Ένα μυθικό δαχτυλίδι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αφηγείται τις άγνωστες όψεις ενός μυθικού δαχτυλιδιού, σε μια νέα δράση του με στόχο να προβάλλει επιλεγμένα αντικείμενα της αρχαιότητας.

 Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λοιπόν, εγκαινιάζει τη νέα του δράση «Το Αθέατο Μουσείο αποκαλύπτει» με το δαχτυλίδι του Θησέα, το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που εντοπίστηκε τυχαία στα χώματα των εκσκαφικών εργασιών της Ακρόπολης τη δεκαετία του ‘50.
Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό εύρημα, που περιλαμβάνει μια σπάνια συνάντηση του μύθου με την αρχαιολογία. Στις 15, 20 και 27 Φεβρουαρίου λοιπόν, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συζητούν μαζί τους για το δαχτυλίδι του Θησέα, το εντάσσουν ξανά στο περιβάλλον της εποχής του και μιλούν για τις πτυχές της αρχαίας κοινωνίας από την οποία προέρχεται.
Πληροφορίες: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είσοδος με σειρά προτεραιότητας.