Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Άδικη ήτα για την ομάδα των δασκάλων της Πιερίας!

Έβρος-Πιερία: 2-1 στα Πηγάδια της Ξάνθης.

Η ομάδα των δασκάλων της Πιερίας προηγήθηκε στο 5’ λεπτό και αμέσως μετά ζήτησε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή μέσα στην περιοχή που δεν δόθηκε από τον διαιτητή.

Στη συνέχεια η ομάδα του Έβρου ισοφάρισε και προηγήθηκε στο σκορ με 2-1.

Στο 70’ άτυχη στιγμή για την ομάδα της Πιερίας με δοκάρι.

Αύριο 27 Ιουνίου στις 19:00 η ομάδα των δασκάλων της Πιερίας αγωνίζεται με την αντίστοιχη της Καβάλας.


Κολυμβητής αγνοείται στην Κατερίνη


Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό ενός κολυμβητή που εξαφανίστηκε από χθες το μεσημέρι στην Κατερίνη.

Τις τελευταίες ώρες στην έρευνα συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο περιπολικά οχήματα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ιδιώτες δύτες και πεζοπόρο τμήμα του Στρατού, σύμφωνα με το thestival.

Για την εξαφάνιση του κολυμβητή, ενημερώθηκε το Λιμενικό της Σκάλας Κατερίνης, το οποίο και διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Ξεκινά σήμερα το 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δασκάλων-«Ακριτίδεια 2015″. Είμαστε με την ομάδα της Πιερίας!

Ξεκινά σήμερα το 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δασκάλων-«Ακριτίδεια 2015″. Είμαστε με την ομάδα της Πιερίας!
Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης διοργανώνει  το 18ο  Πανελλήνιο  Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
« Ακριτίδεια  2015 »
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 26 Ιουνίου έως 1  Ιουλίου  2015 στην Ξάνθη.
Έναρξη αγώνων το απόγευμα της 26ης Ιουνίου 2015 .
Στην διοργάνωση θα μετέχουν 19 ομάδες Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με την Θράκη μάλιστα εκπροσωπείται και από τους τρεις νομούς. Στην διοργάνωσε πέρα από τις ομάδες Εκπαιδευτικών Ξάνθης, Κομοτηνής και Έβρου μετέχουν επίσης ομάδες από Κύπρο, Βέροια, Άρτα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κέρκυρα, Λαμία, Τρίκαλα, Πιερία, Φλώρινα, Καβάλα, Χαλκίδα, Κοζάνη και Πρέβεζα.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ώρα 17:15, με όλους τους αγώνες να πραγματοποιούνται στα γήπεδα των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων στην παρακάτω φωτογραφία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα 18α Ακριτίδεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΗΣ 7ΗΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2015



·         25-30 Σεπτεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Δ. Κατερίνης με νέα χωροταξική δομή και την ίδια προνομιακή τιμολογιακή πολιτική
·         Η επιτυχία και γιγάντωση της ΕΒΕΠ – ΚΜ είναι η απάντηση στην κρίση
·         Συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη από τους φορείς της Πιερίας για το επιχειρείν του τόπου
·         Αντιπεριφέρεια Πιερίας και Δήμος Κατερίνης αρωγοί και στο e-shop του Επιμελητηρίου

Η Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, συνυπέγραψε μαζί με έξι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ερώτηση για την επαναφορά του εξάωρου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.


Ειδικότερα  για την επαναφορά  σε ισχύ του Π.Δ. 588/88 καταργώντας τις μνημονιακές διατάξεις του άρθρου 41 του Ν.3979/2011

Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων την  24η  Ιουνίου 2015.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

Ο Δημήτρης Καζάκης στην Κατερίνη.




Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στις 7μμ, ο Δ. Καζάκης οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ., θα βρίσκεται στην Κατερίνη σε μια εκδήλωση με θέμα την διαγραφή του χρέους και την επιστροφή σε κρατικό εθνικό νόμισμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο "Εκάβη" στο πάρκο της Κατερίνης.

Στίβος: 2η Πανελληνιονίκης η Ευγενία Σαμαρά στα Τρίκαλα



Τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια του ΓΑΣ Ενιπέα Λιτοχώρου, Ευγενία Σαμαρά, στο αγώνισμα των 1500μ. του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων–Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου στα Τρίκαλα.
Την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης και αγωνιζόμενη στα 3000μ. Κορασίδων κατέλαβε την 7η θέση. 

Με την παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η αθλήτρια πιστοποίησε για μια ακόμη φορά την διαχρονική και  σταθερά επιτυχημένη παρουσία της στο στίβο.

Ελληνοκυπριακή Χορευτική Συνάντηση στην κεντρική πλατεία της Παραλίας

Ένα αφιέρωμα στην πλούσια και πολύμορφη Ελληνοκυπριακή μουσικοχορευτική παράδοση, μία  γιορτή πολιτισμού που θα ξεναγήσει το κοινό σε αυθεντικά τραγούδια και δεξιοτεχνικούς  χορούς κάθε γωνιάς του Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 06 Ιουλίου και ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της Παραλίας.

Η Ελληνοκυπριακή χορευτική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών» (45η επέτειος για τις ζωντανές παραδόσεις του CIOFF), υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας, ενώ γίνεται για την υποστήριξη της 70ης επετείου εορτασμού της UNESCO.




Στην εκδήλωση χορεύουν και τραγουδούν:
-        Χορευτικό Συγκρότημα «ΚΙΜΩΝ» Ξυλοτύμβου Κύπρου
-        «ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας & περιχώρων
-        Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας

-        Χορευτικό Τμήμα Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων του 12ου «ΟLYMPUS MARATHON»

Η παρουσίαση  του προγράμματος εκδηλώσεων του 12ου «ΟLYMPUS MARATHON» ήταν το θέμα της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν από κοινού ο  Περιφερειακός  Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Στέφανος Μπιτόπουλος, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου,  Κώστας Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon,  Aριστείδης Νίκας, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στο γραφείο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, στο δημαρχείο στο Λιτόχωρο.

Επτακόσιοι σαράντα έξι αθλητές, εκ των οποίων οι ενενήντα έξι είναι ξένοι αθλητές από 21 χώρες,  θα συμμετάσχουν στο 12ο «ΟLYMPUS MARATHON» ,όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, Aριστείδης Νίκας. Στην καίρια συμβολή των 350 εθελοντών για μια άρτια διεξαγωγή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, διευκρινίζοντας ότι θα υποστηρίζουν τους αθλητές στους 12 σταθμούς που θα υπάρχουν, για τροφοδοσία και παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος τα τελευταία χρόνια,  που συντελέστηκε από τη διοργάνωση του  «ΟLYMPUS MARATHON», υπογραμμίζοντας την ανάδειξη του Δίον και του Λιτοχώρου, που πλέον θεωρούνται από τους αθλητές –όπως υποστήριξε- μητροπόλεις του ορεινού τρεξίματος. Τέλος,  ευχήθηκε, το χιόνι που υπάρχει ακόμη σε αρκετά σημεία της διαδρομής, να μην αποτελέσει τροχοπέδη στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Μετά τις ταμπέλες ήρθαν οι… κορδέλες στον Δήμο Κατερίνης.

Ειλικρινά αδυνατούμε να καταλάβουμε την λογική των υπευθύνων του Δήμου Κατερίνης για τις παιδικές χαρές.
Μετά τις ταμπέλες που τοποθέτησε για να αποποιηθεί των ευθυνών του σε περίπτωση ατυχήματος, την ίδια ώρα που εκατοντάδες παιδιά και γονείς δεν τις έδιναν καμία σημασία και εισέρχονταν στις παιδικές χαρές, και που να πάνε οι άνθρωποι τα παιδιά τους, στις καφετερίες;

Τώρα είδαμε να κλείνει τις εισόδους με κορδέλες..
 Ποια η λογική;

Θα εμποδίσουν έτσι τα παιδιά να εισέρθουν στις παιδικές χαρές;
Μέσα σε 1-2 ημέρες το πολύ οι κορδέλες θα εξαφανιστούν είτε από τα μικρά παιδιά είτε από τον αέρα και την βροχή..


Ή κλείστε τις παιδικές χαρές εντελώς (αλλά να προσφέρετε μια άλλη εναλλακτική λύση στα παιδιά των δημοτών σας που πληρώνουν φόρους), η επιτέλους φτιάξτε τες να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.

Τι πιστοποίηση είναι αυτή, και πόσο καιρό χρειάζεται να γίνει;
Θα περάσει το καλοκαίρι, και θα μπει ο χειμώνας μέχρι να γίνει κάτι;



Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΟΑΣΥ


Ολοκληρώθηκαν οι εκλόγες για το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ μετά την αποχώρηση Φωτόπουλου και τα κουκιά μετρήθηκαν. Ορίστε τα αποτελέσματα των παρατάξεων που συμμετείχαν:

Αποτελέσματα:

 1. E.K.A. 174 ψήφους, ήτοι 10 έδρες [παράταξη προέδρου Αθηνών Γρ.Γερακαράκου]

2. Σ.Α.Σ. 97 ψήφους, ήτοι 6 έδρες [Σ.Κ.Α.Υ.-ΑΝ.Α.Σ.Α.-Σ.Μ.Σ.]

3. Ο.Α.Σ., 84 ψήφους, ήτοι 5 έδρες [παράταξη πρώην προέδρου ΠΟΑΣΥ Χρ.Φωτόπουλου]

4. Α.Σ.Κ.Α., 60 ψήφους, ήτοι 3 έδρες

5. ΔΗ.Κ.Α.Σ.Ε., 29 ψήφους, ήτοι 2 έδρες [παράταξη Μιχ.Τολίκα]


6. Α.Κ.ΣΥ.Α., 23 ψήφους, ήτοι 1 έδρα [παράταξη Γ.Γ. Αθηνών Ν.Ρήγα]

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο επισκέφτηκε, την περασμένη Τρίτη 23/6,  αντιπροσωπία του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κο Κώστα Καρυώτη, τον Αντιπρόεδρο κο Γιάννη Κυρίτση, τον Αν.Γ.Γραμματέα κο Βαγγέλη Καρπούζα και τον Έφορο Δ.Σχέσεων κο Κώστα Σακκά.
Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος υποδέχθηκε με θέρμη τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, τους ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του ιστορικού  συλλόγου της Πιερίας που εκτός από την Παραλία όπου έχει την έδρα του, δραστηριοποιείται και στο κανάλι του Λιτοχώρου όπου προπονούνται πάνω από 60 αθλητές του τμήματος κωπηλασίας από Κατερίνη και Λιτόχωρο.

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα, 26 Ιουνίου 2015.