Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Το νέο επιτελείο των Εθνικών Ομάδων στο ποδόσφαιρο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Φίλες και φίλοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

Αύγουστος μήνας ξημερώνει,
Με τα φεγγάρια του ψηλά,
Με ελπίδες, η ψυχή μας, ημερώνει,
Και άς ζούμε, όνειρα απατηλά.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καταδικάζει κάθε φαινόμενο κοινωνικού αποκλεισμού στη Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 28 Ιουλίου κατά τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό των ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς...

Δείτε ποια σχολεία της Πιερίας πήραν πρόγραμμα Erasmus+ για το 2019.

Δείτε ποια σχολεία της Πιερίας πήραν πρόγραμμα Erasmus+ από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Επιβάλλονται αλλαγές στο νέο Σύστημα Εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αν η νέα Κυβέρνηση νοιάζεται πραγματικά για την ισορροπημένη εξέλιξη στην μόρφωση αλλά και στην ψυχολογία των μαθητών που τον προσεχή Σεπτέμβριο θα βρεθούν στη Γ΄ Λυκείου αρχίζοντας Γολγοθά για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα πρέπει να δράσει και σοβαρά και ακαριαία.

ΒΙΝΤΕΟ - Πλάνα από την επίδειξη δέσμιου αερόστατου θαλάσσιας επιτήρησης από Frontex

Ανακοίνωση για την υποστολή των Γαλάζιων Σημαιών στον Δήμο Δίου – Ολύμπου


Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, στην οποία υποστέλλονται οι Γαλάζιες Σημαίες στις ακτές των Πόρων και της παραλίας Παντελεήμονα...

Ενημέρωση για την σεισμική δόνηση στην Κρήτη


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.40΄ στην Κρήτη σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΒΙΝΤΕΟ - Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς στην Κατερίνη

Σεισμός 5,3 ΡΙΧΤΕΡ στην Κρήτη πριν από λίγο, 31 χλμ ΝΑ του Ηρακλείου

Στις 11:00 οδηγούνται στα δικαστήρια Κατερίνης οι τρεις συλληφθέντες των "Ελεύθερων Μακεδόνων Κατερίνης"

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

30 π.Χ. - Μάχη της Αλεξάνδρειας: Ο Μάρκος Αντώνιος επιτυγχάνει μικρή νίκη εναντίον των δυνάμεων του Οκταβιανού αλλά στη συνέχεια οι περισσότεροι στρατιώτες του λιποτακτούν, γεγονός που την επόμενη μέρα τον οδηγεί στην αυτοκτονία.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ
➤ ΙΩΣΗΦ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 31 Ιουλίου 2019

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Σκέψεις για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Του Δημήτριου Μιχαηλίδη*

«Το φιλόδοξο Σχέδιο Εξωτερικών Επενδύσεων (EIP-European Investment Plan) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει στόχο την κινητοποίηση των επενδύσεων σε χώρες εταίρους στην Αφρική και σε άλλες γειτονικές χώρες της ΕΕ...

«Τὰς πόλεις ἀπόλλυσθαι, ὅταν μὴ δύνωνται τοὺς φαύλους ἀπὸ τῶν σπουδαίων διακρίνειν»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Το βρώμικο στόμα του εξ ανατολών αγαρηνού δεν σταματά να παραληρεί και ξερνάει δηλητήριο εναντίον τού Ελληνισμού:

ΒΙΝΤΕΟ - Νίκος Παππάς : "Στελέχη της ΝΔ εκθειάζουν την Συμφωνία των Πρεσπών..."

"Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών αφορούν μια μειοψηφία των ανθρώπων" δήλωσε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την ΕΚΑΒΗ.

Πολύς κόσμος στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Πολύς κόσμος εντός της ΕΚΑΒΗΣ όπου γινόταν η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τον Νίκο Παππά και τον Χάρη Τσιόκα, έντονη η παρουσία της αστυνομίας εκτός του κτιρίου και λιγοστοί όσοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της "Συμφωνίας των Πρεσπών".

Ιδρύεται νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη!

Στα σκαριά είναι η δημιουργία νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη!

3 προσαγωγές πολιτών πριν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Παρά το γεγονός ότι λιγοστοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ έξω από το πνευματικό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) για να διαμαρτυρηθούν κατά της "Συμφωνίας των Πρεσπών"...

Στην Σόφια με την Εθνική ομάδα Πάλης ο πρωταθλητής της Πάλης του Αρχέλαου Κατερίνης Γιάννης Πέτκος.

Αναχώρησε σήμερα η Εθνική ομάδα Πάλης για την Σόφια όπου θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Παίδων /Κορασίδων.

Δικαιώματα καταναλωτών – Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο και τρένο. Από την ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών)

Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Ωστόσο κάποιοι από εμάς ίσως καταφέρουμε να προγραμματίσουμε ολιγοήμερες διακοπές για το καλοκαίρι που ήρθε.

Πρώτη Δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων - SMS του 112

Στο πλαίσιο των δοκιμών του έργου 112-Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στο χρονικό διάστημα από Ω/14:00 έως 16:00...

Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης- Κωπηλασία

Στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Ανάπτυξης Κωπηλασίας κλήθηκαν και αναχώρησαν χθες οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης...

Ζητείται αδειούχος φαρμακοποιός για εργασία σε φαρμακείο της Πιερίας.

Πόσο πουλάει η Ελλάδα;

*Της Έφης Μπάσδρα

Ο ελληνικός τουρισμός φέρνει στη χώρα μας 27,5 εκατ. επισκέπτες το χρόνο με αυξανόμενες τάσεις, συμβάλλει στο 27,3% του ΑΕΠ μας με έσοδα πολύ πάνω από τα 15 δισ. ευρώ και απασχολεί το 24,8% του συνόλου των απασχολουμένων μας. Αποτελεί την ενεργειακή μηχανή της χώρας.

Τελετή ορκωμοσίας οπλιτών θητείας της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ».

Ανακοινώνεται ότι στις 2 Αυγούστου 2019 Παρασκευή και ώρα 10:00 π.µ. θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ» στο Λιτόχωρο, η τελετή ορκωμοσίας των οπλιτών θητείας της 2019 Γ΄ ΕΣΣΟ.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

762 - Ιδρύεται η Βαγδάτη.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
ΣΙΛΑΣ
ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 30 Ιουλίου 2019

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

32 δασικές πυρκαγιές σε μια ημέρα...


Από τις 6:00 το πρωί της σημερινής ημέρας, έως και αυτή τη στιγμή, εκδηλώθηκαν 32 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 317 πυροσβέστες, 137 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές, και περιοδικά τα εναέρια μέσα.

Αφαίρεση του βραβείου "Γαλάζια Σημαία" από δεκαεπτά (17) ελληνικές ακτές (Μεταξύ αυτών, των Νέων Πόρων και του Παντελεήμονα)


Δεκαεπτά (17) ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2019 και έχασαν το βραβείο τους επειδή...

Ανακοίνωση από τα ΕΛΤΑ για παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι δε συμμετέχουν σε καμία προωθητική ενέργεια με δώρα προς τους καταναλωτές ούτε αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων προσφέρουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕΖΟΝ 2019-2020

Ο ΣΦΚ Πιερικός θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φιλάθλους της Πιερίας για την εμπιστοσύνη και την στήριξη των προσπαθειών της νέας διοίκησης ώστε να επανέλθει ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ μας εκεί που πραγματικά αρμόζει, για την Ιστορία, το Όνομα και το Μέλλον του συλλόγου.

Ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ σχετικά με μη κανονικό σετ αντικολλητικών σκευών.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διενήργησε επίσημη δειγματοληψία...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία (Μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας)


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία...

Αντικαπνιστικός Νόμος: Διαβάστε που απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα


Εγκύκλιο με θέμα την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας απέστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.) στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση την Τρίτη 30-7-2019 και ώρα 20.00 στην Κατερίνη, στο Πνευματικό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ" (7ης Μεραρχίας 10) με θέμα:
"Αλλάζουμε, Δυναμώνουμε,Προχωράμε."

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Καλείστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης ως ακολούθως:

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής στην Πιερία.

Συνελήφθησαν χθες (28 Ιουλίου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 2 ημεδαποί ηλικίας 55 και 53 ετών, ένας 31χρονος αλλοδαπός και ένας ανήλικος ημεδαπός...

Με... αερόστατο, θα φυλάμε τις θάλασσες μας.

Έναρξη δοκιμαστικής επιχειρησιακής εκμετάλλευσης δέσμιου αερόστατου θαλάσσιας επιτήρησης που διατέθηκε από τον Οργανισμό FRONTEX.

Συγχαρητήρια στους Διαιτητές, Βοηθούς Διαιτητές και Παρατηρητές που αξιολογήθηκαν


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας και η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους στους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που αξιολογήθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ...

Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος των Κέντρων Ημέρας του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης

Ο νέος χώρος των Κέντρων Ημέρας του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, «Οι 4 εποχές» και το «Το Σπίτι των Μουσών» εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή...

Συνάντηση της καθ. Έφης Μπάσδρα με τον διάσημο βοτανολόγο Arne Strid.

Συνάντηση με τον διάσημο βοτανολόγο καθηγητή Arne Strid είχε η καθ. Εφη Μπάσδρα. Ο Arne Strid είναι από τους διασημότερους βοτανολόγους στον κόσμο, και έχει ασχοληθεί συστηματικά με την χλωρίδα του Ολύμπου.

Επιχείρηση διάσωσης ατόμου αυτή την ώρα στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου, ύστερα από πτώση του, στην περιοχή Λούκι Ολύμπου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
Περισσότερα σε λίγο.

Σκουπίδια στην Λεπτοκαρυά...

Αναγνώστης μας έστειλε ξανά φωτογραφίες από την Λεπτοκαρυά την είσοδο του χωριού απέναντι από το παλιό s/m Carrefour (οδός Αλ. Σβώκου) και μας αναφέρει ότι δεν μαζεύονται...

Κλείνουν ξανά οι σήραγγες (τούνελ) των Τεμπών για τέσσερα βράδια.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

238 - O Γορδιανός Γ΄ ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε ηλικία 13 ετών.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΘΕΟΔΟΤΗ
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 29 Ιουλίου 2019

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Επέστρεψε ο πρωταθλητής της Ελληνορωμαϊκής Πάλης του Αρχέλαου Κατερίνης Γιάννης Πέτκος από το Μπακού.

Με πολύτιμες εμπειρίες επέστρεψε σήμερα από το Μπακού η εθνική ομάδα Πάλης που συμμετείχε στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας.

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΣΤΟ Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤON BΩΛΑΚΑ ΔΡΑΜΑΣ


Το θωρηκτό Αβέρωφ από ψηλά. Εντυπωσιακό βίντεο.

Ενθουσίασε το κοινό η θεατρική παράσταση «Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ» από την Πειραματική Ομάδα Θεάτρου «Από τον 5ο στίχο κιόλας φάλτσοι»

48ο Φεστιβάλ Ολύμπου-θέατρο
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΣ…ΦΑΛΤΣΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΙΧΟ.

Πρόσκληση στον ετήσιο καλοκαιρινό χορό του συλλόγου Κόρες Πιερίων, οι Κατερινιώτισσες

Ο σύλλογος Κόρες Πιερίων, οι Κατερινιώτισσες προσκαλεί όλους τους Πιεριείς στον ετήσιο καλοκαιρινό χορό του που θα γίνει στις 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Αloha beach Bar στην Παραλία Κατερίνης, με αφιέρωμα στο λαϊκό ρεμπέτικο τραγούδι. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα 28 Ιουλίου

1364 - Τα στρατεύματα της Δημοκρατίας της Φλωρεντίας νικούν τα στρατεύματα της Δημοκρατίας της Πίζας στη μάχη της Κασίνα.

Γιορτάζουν σήμερα 28 Ιουλίου:

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ
ΑΚΑΚΙΟΣ
ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ
ΔΡΟΣΙΣ (ΔΡΟΣΟΣ)
ΤΙΜΩΝ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Κυριακή σήμερα 28 Ιουλίου 2019

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Φοβερός Βροντινός του Αρχέλαου Κατερίνης με 10΄73 χρόνο στα προκριματικά των 100 μέτρων.

Μια φοβερή εμφάνιση το πρωί για τον Θοδωρή Βροντινό στον προκριματικό των 100 μέτρων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών.

Το 1ο Αντάμωμα των Κολινδρινών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! (εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2019 στο 1ο Αντάμωμα Απανταχού Κολινδρινών.

Ιερά Αγρυπνία στην Παναγία Εγκυμονούσα

Ιερά αγρυπνία για την Παναγία Εγκυμονούσα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στην Καλλιθέα Πιερίας.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση στην Κατερίνη

 Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2019) το μεσημέρι στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης...

Ταυτοποίηση μέλους εγκληματικής οργάνωσης στην Κατερίνη

 Σε συνέχεια του από 23 Απριλίου 2019 δελτίου τύπου αναφορικά με την εξιχνίαση 69 κλοπών - διαρρήξεων σπιτιών και τον σχηματισμό δικογραφίας...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 1984

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:30 ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ" ...

ΕΠΣ Πιερίας - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Από την ΕΠΣ Πιερίας ανακοινώνονται τα παρακάτω: