Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Αύριο πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα. Κερδισμένοι και... χαμένοι.


Ο νεοσύστατος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που αντικαθιστά πλέον τον ΟΓΑ πληρώνει αύριο στους δικαιούχους τα νέα επιδόματα παιδιών.

Το πρόγραμμα του Πιερικού Αρχέλαου στη Β' φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων 2017-18

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το πρόγραμμα των αγώνων του Α' ομίλου της Β' φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων 2017/8. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Επταπυργίου, από το Σάββατο 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 4 Απριλίου και οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

Οργάνωση ελέγχων κατά την περίοδο του Πάσχα και συμβουλές προς τους καταναλωτές

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ανταποκρινόμενος στο ρόλο του για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από διατροφικούς κινδύνους, καθώς και των συμφερόντων τους από πρακτικές υπονόμευσης, προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα έχοντας ήδη εντάξει τους ελέγχους αυτούς στον ετήσιο προγραμματισμό του.

74.692 εισακτέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019- Αύξηση κατά 3.966 θέσεις


Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1123 Β΄/27-3-2018) η Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019».

Εκλογές στο Σύλλογο Αγροτών - Κτηνοτρόφων Κατερίνης "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Αγροτών – Κτηνοτρόφων Κατερίνης «ΔΗΜΗΤΡΑ» σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.

Στα χρόνια της υπομονής - Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο «άλλο…ΚΑΦΕΝΕΙΟ».


“Τα χρόνια της υπομονής” ήταν για το Σταύρο Κουγιουμτζή τα χρόνια που έζησε και δημιούργησε. Δεκατρία χρόνια μετά το θάνατό του, τέσσερεις καλλιτέχνες με σεβασμό και θαυμασμό στο ήθος και το έργο του αναλαμβάνουν να συνθέσουν ένα αφιέρωμα στα σπουδαιότερα τραγούδια του Θεσσαλονικιού συνθέτη, φέρνοντας ξανά στα δικά μας χρόνια της υπομονής, τραγούδια που αγαπήθηκαν και σφράγισαν την εποχή τους.

Το πρόγραμμα του Πιερικού Αρχέλαου στη Β' φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων 2017-18

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το πρόγραμμα των αγώνων του Α' ομίλου της Β' φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων 2017/8. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 4 Απριλίου και οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΛΥΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΜΕΛΕΤΗΣ*

Με αφορμή την συμμετοχή μου στην Δημόσια Διαβούλευση Νέων της Κατερίνης για το πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων «Νεολαία 17-27», θεωρώ χρήσιμο να κάνω μια αναφορά στα προβλήματα της σημερινής νεολαίας.

Επιστολή Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού προς υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης για άμεση καταγραφή ζημιών από την χαλαζόπτωση στις 27 Μαρτίου 2018 στον Δήμο μας

Επιστολή Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού προς υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης για άμεση καταγραφή ζημιών από την χαλαζόπτωση στις 27 Μαρτίου 2018 στον Δήμο μας

ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ – ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 3ου & 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επταήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη σε Ελβετία και Ιταλία (από 16 έως 22 Μαρτίου) του 5ου και 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους σε πρόγραμμα περιβαλλοντικό με τίτλο, «Κόσμος και Μικρόκοσμος».

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη η κατασκευή νέας υδρογεώτρησης στην Τ.Κ. Σεβαστής

Στην επίλυση πάγιων προβλημάτων στο νερό ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Τραπεζούντας, Κούκου, Σεβαστής και Τριλόφου, το οποίο έως σήμερα παρέχεται μέσω του Συνδέσμου Ύδρευσης Βόρειας Πιερίας, αναμένεται να συμβάλλει το έργο «Κατασκευή νέας υδρογεώτρησης στην Τ.Κ. Σεβαστής, Δ.Ε. Κορινού, Δήμου Κατερίνης».

Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου του Ε.Ο.Σ. Κατερίνης στην Άνω Μηλιά

Από σήμερα ανοίγουν νέες προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού όγκου των Πιερίων !! Επιτέλους ο αγώνας που ξεκίνησε το 2008 και αμφισβητήθηκε αλλά και πολεμήθηκε από πολλούς, σήμερα δικαιώνεται με την δημοσίευση του ΦΕΚ 1068 Β' /23-03-2018 για την νομιμοποίηση του Ορειβατικού Καταφυγίου του Ε.Ο.Σ. Κατερίνης στην Άνω Μηλιά. 

Όλυμπος Βροντούς-Δίας Δίου 5-3 Α' ΕΠΣ Πιερίας HD video - "Χορεύοντας στην βροχή" Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Για μια Πιερία όπου θα ευημερούν και οι αριθμοί και οι άνθρωποι

Του Στέργιου Καστόρη
βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, θα ήθελα να καταθέσω ορισμένους προβληματισμούς για το νέο μοντέλο ανάπτυξης που χρειαζόμαστε και στην Πιερία, αν θέλουμε πραγματικά ο τόπος μας να είναι ένας τόπος που αξίζει κανείς να ζει, ένας τόπος με παρόν και μέλλον. 

"Κομπανία όπως παλιά" καλεσμένη από την Εστία Πιερίδων Μουσών.

Πατάτες Νευροκοπίου προς 0,25 € το κιλό, την Κυριακή 1 Απριλίου

"Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες" με πατάτες Νευροκοπίου στο κόστος παραγωγής (0,25 € το κιλό), την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 στην Κατερίνη.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ σημειώνει: 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4/18 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00 ΣΤΟ Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Πιερίας και της Κατερίνης στο κυριακάτικο παιχνίδι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας, στο τελευταίο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας 2017/18.

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ «Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά, για το διάστημα των διακοπών του Πάσχα»

Κατανοώντας το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που είχε η δράση της παροχής έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, οι οποίοι υπηρετούν στην νησιωτική Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων διακοπών του σχολικού έτους...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ "ΔΗΜΗΤΡΑ" - ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ» ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ - ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ» ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης) και την πορεία προς το χώρο του συνεδρίου τους.

ΣΥΝ-ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ_ Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, οργανωτική ομάδα της Συν-Θέση Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης και το Δήμο Κατερίνης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό τη διαβούλευση για το προσχέδιο του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ‘17 - ‘27».

28η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση;

Πρωταθλητής Νεαανίδων ΕΚΑΣΚΕΜ ο Πιερικός Αρχέλαος

Οι Νεάνιδες του Πιερικού Αρχέλαου επικράτησαν με 64-45 της ΑΓΕ Πιερίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε εξ αναβολής αγώνα για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ και στέφθηκαν Πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΚΕΜ με συνολικό απολογισμό έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

ΕΛΜΕ Πιερίας - «Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης Παρασκευή 30 Μαρτίου»

Καλούμε τους συνάδελφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ την Παρασκευή 30/3/2018 στις 1.30 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 

Εκτροχιασμός τρένου στην Κατερίνη


Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε χθες το βράδυ στον σιδηροδρομικό σταθμό Κατερίνης χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Ενδεχομένως να υπάρχουν καθυστερήσεις στα σημερινά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Εφορεία Χορωδίας Ε.Π.Μ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ» ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Μελωδική συγκίνηση στο εμβληματικό REQUIEM του Mozart

Το Θείο Πάθος, το οποίο στη μουσική είναι ταυτισμένο με το περίφημο «Ρέκβιεμ» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ παρουσιάστηκε χθες το βράδυ, σε μία μοναδική μουσική βραδιά, στην Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ»,

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

193 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Πέρτιναξ δολοφονείται από Πραιτωριανούς φρουρούς, οι οποίοι στη συνέχεια πωλούν σε δημοπρασία το θρόνο στον Δίδιο Ιουλιανό.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 28 Μαρτίου 2018.