Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΣΥΝ-ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ_ Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, οργανωτική ομάδα της Συν-Θέση Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης και το Δήμο Κατερίνης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό τη διαβούλευση για το προσχέδιο του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ‘17 - ‘27».

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο των περιφερειακών, δια ζώσης διαβουλεύσεων με νέους της χώρας και υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Εκπαίδευσης και Νέας Γενιάς και το Europe Direct – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης.

Άμεσοι στόχοι της δράσης αυτής είναι:

- Η ενδυνάμωση των νέων σε τοπικό επίπεδο

- Η γνωριμία των νεαρών πολιτών της Κατερίνης με τις διαδικασίες διαλόγου και νεανικών θεμάτων

- Η παραγωγή ποιοτικών προτάσεων για τον εμπλουτισμό του πλαισίου δράσεων «Νεολαία ΄17-΄27», ειδικά μέσα από την οπτική των νέων μιας επαρχιακής πόλης.


Βασική προτεραιότητα της ΓΓΝΓΔΒΜ αποτελεί εξάλλου η συνδιαμόρφωση του «Νεολαία ‘17 - ‘27» από την αρχή μέχρι το τελικό στάδιο της επίσημης υιοθέτησής του, με τη συμμετοχή των ίδιων των νέων και των οργανώσεών τους, καθώς και με τη συμμετοχή φορέων υποστήριξής τους, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, και συμπληρωματικά στις διά ζώσης τοπικές διαβουλεύσεις, το προσχέδιο του «Νεολαία ‘17 - ‘27» θα τεθεί και σε ηλεκτρονική διαβούλευση.



Οι θεματικές που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθες:

(1) Αξιοπρεπής εργασία

(2) Ποιοτική εκπαίδευση

(3) Καλή υγεία και ευεξία των νέων

(4) Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή

(5) Φιλική και ανοικτή προς τους νέους κοινωνία

(6) Μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των νέων

(7) Προαγωγή της αυτονομίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή

(8) Επιχειρηματική ανάπτυξη των νέων



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (Ιπποκράτους 3 & 25ης Μαρτίου).


Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας!

#ΚατερίνηΑλλιώς