Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Στην εφορία Κατερίνης αύριο οι αγρότες!

Αύριο Παρασκευή η Ε.Ν.Α. Πιερίας καλεί όλους τους αγρότες από όλα τα χωριά της Πιερίας να έρθουν 10:00-12:00 στην εφορία, να κλείσουμε την εφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση.

Άντρες-Γυναίκες, οι πάντες.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας προς τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος "Μεγάλου Αλεξάνδρου" κ. Διονύση Πασχάλη.


Στην αερογέφυρα Κατερίνης μαζί με τους αγρότες

Οι αγρότες μπορούν να σταματήσουν τη μνημονιακή καταδίκη τους


Κώστας Λαπαβίτσας
Ζωή Χασιούρα

Το Τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον αγροτικό τομέα. Δεν υπάρχουν ούτε «ισοδύναμα», ούτε παράλληλο πρόγραμμα». Το Μνημόνιο δένει τη χώρα χειροπόδαρα και προκαλεί όλεθρο στα μικρομεσαία αγροτικά στρώματα.

ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-1-16 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στην Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» Νέας Εφέσου
σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του,
το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016,
στο κέντρο «Πιερίδα»,
στο 3ο χιλ. Νέας Εφέσου - Κατερίνης.
Ώρα προσέλευσης: 08:00 μμ
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Με εκτίμηση
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κοπή πίτας Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
μελών σε ετήσια γενική συνέλευση
      Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση, που θα γίνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ", με θέματα ημερήσιας διάταξης: α) Διοικητικός απολογισμός β) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και γ) Προτάσεις μελών.
Της εκδήλωσης θα προηγηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΛΑΣ

Η δραστηριότητες του Ε.Ο.Σ Πέτρας συνεχίζονται :


Το Σαββατοκύριακο 9-10/01/2016 ο Ε.Ο.Σ Πέτρας πραγματοποίησε ένα μοναδικό διήμερο στο Άσκιο Κοζάνης  με υπεροχή παρέα και όμορφες εικόνες. Ευχαριστούμε τον ΧΟΟ Πτολεμαΐδας για την άριστη φιλοξενία.
Την Κυριακή 17-01-2016 πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή Ρητίνη Σαρακατσάνα , μια πανέμορφη διαδρομή στα Πιερία Όρη που σε μαγεύουν με την ομορφιά τους , φτάνοντας στο καταφύγιο της Σαρακατσάνας το τοπίο ήταν χιονισμένο και θεά μαγική , στην διάρκεια της κατάβασης ή διαδρομή πέρασε από τους καταρράκτες της Ρητίνης .

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

Ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Αίολο Αστακού σε παιχνίδι για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του σιδηροδρομικού σταθμού και αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ανακοίνωση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων


Στο προηγούμενο (με ημερομηνία 13-1-2016) δελτίο τύπου που εκδώσαμε δεσμευθήκαμε να ενημερώνουμε έγκαιρα και υπεύθυνα την τοπική κοινωνία για κάθε σχετική εξέλιξη.
Την 14-1-2016 αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, με την οποία παραχωρείται η χρήση αντί μηνιαίου ανταλλάγματος 3.000 ευρώ του στρατοπέδου "ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ" Ν. Πιερίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΥ). Η παραχώρηση γίνεται για λόγους γενικού συμφέροντος και ειδικότερα για την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής - Προσωρινής Διαμονής προσφύγων.

Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης. Ρωτάω, Μαθαίνω, Κατανοώ, Εφαρμόζω…


Ένας από τους βασικούς ρόλους των εκπαιδευτικών όλου του κόσμου, είναι η μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων, τόσο σε παιδιά και εφήβους, που αποτελούν την βάση για τον μελλοντικό ιστό της κοινωνίας μας, όσο και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Με επίκεντρο το παραπάνω σκεπτικό,

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ: Κύριε Υπουργέ, Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε την φημολογία περί δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Πιερία;


Προς: Τον κ. Υπουργό Επικρατείας Αλέξανδρο Φλαμπουράρη
ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη αναστάτωση, και ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της Πιερίας, μετά την ανακοίνωση σας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τη Δευτέρα 28/12/2015, (ανακοίνωση που αναπαράχθηκε και από πολλά ΜΜΕ), ότι η ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης έχει επιλεγεί για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Το έγκλημα του ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζεται


Βασιλικότερη του βασιλέως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Το "υπό κατάργηση" ΤΑΙΠΕΔ έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο παζάρι εκποίησης ακινήτων, εκτάσεων, οργανισμών του ελληνικού δημοσίου. Περιουσίας του ελληνικού λαού που έχει πληρώσει με τους κόπους του εδώ και χρόνια.

Εδώ και δύο μέρες με τον αριθμό ακινήτου: 32658-32659 εκποιούνται 52000 σχεδόν τ.μ. παραθαλάσσιου οικοπέδου στην Παραλία Καλλιθέας Πιερίας.

Βίντεο Χάρη Τζαμακλή - ομιλία για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

«Η στρατιωτική θητεία δεν πρέπει να είναι, ούτε να θεωρείται χαμένος χρόνος ή διακοπή της κανονικής ζωής».

Το βίντεο από την ομιλία του Χάρη Τζαμακλή στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 20 Ιανουαρίου 2016, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».

Η αποκατάσταση της αλήθειας για τον τζίτζικα (1ο μέρος)


της Δομνίκης Καράντζιου

Το παραμύθι "Ο τζίτζικας και το μυρμήγκι" τελειώνει με τον τζίτζικα να είναι στα πρόθυρα να πεθάνει από το κρύο με τον ερχομό του χειμώνα. Το μυρμήγκι, μέσα στην αχανή φωλιά του, απολάμβανε τα σποράκια, μικρά και μεγάλα, που με υπομονή συγκέντρωνε όλο το καλοκαίρι. Έτσι όπως είχε κουρνιάσει σε μια κουφάλα ενός δένδρου, ο τζίτζικας αναπολούσε το καλοκαίρι που πέρασε και αναλογίζονταν αν, τελικά, έκανε κάτι κακό. Ένιωθε άσχημα με αυτό το παραμύθι που είχε γραφτεί εις βάρος του, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα και τον κατηγορούσε άδικα. 

Συμμετέχω - Αδέσποτα Κατερίνης. Ενημέρωση προς τους πολίτες.

1. Ο νόμος περί προστασίας ζώων μιλά για ΟΛΑ τα ζώα

2. Όσον αφορά στις υποχρεώσεις των τοπικών ιθυνόντων μιλά για ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, όχι μόνο για τους σκύλους. Αυτό σημαίνει ότι όποιο είδος κατοικιδίου και να συναντήσετε αδέσποτο, ο δήμος οφείλει να το περιθάλψει και να το αποκαταστήσει. Είτε μιλάμε για σκύλο, είτε για χάμστερ, είτε για γάτα, είτε για παπαγάλο.

Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης


Συγχαρητήρια από το 12/θ Δημ. Σχ. Καλλιθέας στο νέο Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας


Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κο Γιάννη Τσιρώνη.



Οι βουλευτές του Συριζα του νομού Πιερίας, συναντήθηκαν  στις 20.01.2016 με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κο Γιάννη Τσιρώνη. Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου,ότι η  οποιαδήποτε πολιτική ανάπτυξης στην περιοχή του Ολύμπου θα  γίνει με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και το γράμμα του υπό έγκριση Προεδρικού Διατάγματος και με προτεραιότητα στις αρχές της βιωσιμότητας και αειφορίας και στη διατήρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του βουνού."


ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ενημέρωση των μαθητών του 17ου Δημοτικού σχολειού Κατερίνης από την τροχαία Κατερίνης για θέματα κυκλοφοριακής Αγωγής.


Τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Τροχαία Κατερίνης, για την πρόληψη των ατυχημάτων και τη σημασία της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είχαν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2016, οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε’ & ΣΤ’ του 17ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης,

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος: 34 προτάσεις για να μπει τέλος στις φοβίες με τους μετανάστες!

Σημαντικές και απόλυτα εξειδικευμένες προτάσεις για την ευρύτερη και ειδικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος καταθέτει, μέσω του notioanatolika.gr, ένας ειδικός και συγκεκριμένα ο κορυφαίος Διεθνολόγος, Στρατιωτικός Αναλυτής και Ειδικός στα θέματα παγκόσμιας ασφάλειας και ΝΑΤΟ Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος.
Στις επισημάνσεις του ο διακεκριμένος ειδικός υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση στην χώρα μας πέραν της δεινής οικονομικής κρίσης είναι εκρηκτική. Η μετανάστευση εξ ανατολών έχει προκαλέσει πρωτοφανή προβλήματα και έχει σοβαρές και καταλυτικές επιπτώσεις για την εσωτερική ασφάλεια, την δημόσια υγεία και την άμυνα.
Και παραθέτει 34 συνολικά προτάσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε και οι πολίτες των χωρών υποδοχής των μεταναστών – προσφύγων να μην αντιδρούν αρνητικά αλλά και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας το οποίο, αναμφισβήτητα, δοκιμάζεται, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

Κοπη Βασιλόπιτας απο τους Προσκόπους Κατερίνης

Οι Πρόσκοποι Κατερίνης σας προσκαλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ». Η παρουσία Παλαιών Προσκόπων και φίλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Μαζί θα θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στις δράσεις των τμημάτων μας κατά την χρονιά που μας πέρασε.
Με προσκοπικούς Χαιρετισμούς
Νικόλαος Τουρναβίτης

Αρχηγός Συστήματος

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ «Χαίρε σεπτόν Ολύμπου διάδημα»


του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά

Σ’ εμάς τους επιγενεστέρους ο Άγιος Διονύσιος δίνει τον τύπο της πνευματικής αντιστάσεως. Αναδείχτηκε νικητής τροπαιοφόρος στο πεδίο της μάχης, νικώντας τον σαρκικό άνθρωπο, τα πάθη και τις αδυναμίες του. Νίκησε τη σάρκα, τα θελήματα, τους εγωισμούς.  Έδιωξε απ’ την καρδιά του τους νοητούς ληστές, που προσπαθούν να παραμορφώσουν το «κατ’ εικόνα». Δεν επέτρεψε να ηττηθεί στο πρόσωπό του ο αήττητος Κύριος Ιησούς Χριστός.

Οι ήρωες μας δεν… πουλάνε στην σημερινή «σύγχρονη» Ελλάδα. (Δεύτερο μέρος)


Στα ψιλά πέρασε και στην Κατερίνη αλλά και σε όλο το νομό η υποδοχή των οστών του ήρωα Νίκου Τσιγγαρόπουλου.

Εκτός από ένα ψήφισμα της τελευταίας στιγμής από το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, τίποτα άλλο.

Ούτε δελτία τύπου, ούτε ανακοινώσεις, ούτε μια αφίσα ρε παιδιά, τίποτα.
Για άλλες περιπτώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεις κάθε λογής πραγμάτων, από τσάι μέχρι και μπύρες, ο χαμός!

Συνάντηση του ΚΚΕ με εκπροσώπους του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τις επιπτώσεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης στη Βουλή με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

ΤΟ 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΤΟ 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Γερμανόφωνων Γυναικών Καλλιθέας, κάνοντας πράξη τη φράση «κοινωνική προσφορά», εξόπλισε το σχολείο μας με τρεις (3) βιντεοπροβολείς αξίας  χιλίων (1.000) ευρώ. 
Η Δντρια και το Εκπαιδευτικό προσωπικό τους ευχαριστεί θερμά.
Με εκτίμηση για το εκπ/κο προσωπικό

Η Δντρια.
Βαϊτσα Καραμάνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΑΣ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,  
Ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου με την τρόικα  να αποτελειώσουν σχετικά με το ασφαλιστικό, έρχεται τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το κουαρτέτο, την Ε.Ε., και το  Δ.Ν.Τ. για να βάλουν την ταφόπλακα για όλους τους ασφαλισμένους παλιούς και νέους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡ.ΦΕ.Ο.


  Με την κοπή της βασιλόπιτας και την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς ( Τετάρτη 20-1-2016) ξεκίνησε για το 2016 τις δραστηριότητες του ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.
  Με παρόντα όλα τα μέλη, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος προέβη στην κοπή της βασιλόπιτας, με την γενική γραμματέα Μαρίκα Φωτοπούλου να αναδεικνύεται η τυχερή της χρονιάς. Και το δώρο της, ένας πίνακας αντίγραφο της συλλογής Κωστάκη της Ρωσικής πρωτοπορίας, από το κρατικό μουσείο σύγχρονης τέχνης. Τα έργα αυτά εκτέθηκαν στην Πιερία το 2012 στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ Ολύμπου.