Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση των μαθητών του 17ου Δημοτικού σχολειού Κατερίνης από την τροχαία Κατερίνης για θέματα κυκλοφοριακής Αγωγής.


Τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Τροχαία Κατερίνης, για την πρόληψη των ατυχημάτων και τη σημασία της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είχαν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2016, οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε’ & ΣΤ’ του 17ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης,


Οι μαθητές παρακολούθησαν video και στη συζήτηση που ακολούθησε με τον Υπαστυνόμο Β΄ κο. Μπάιμπο και την  Ανθυπαστυνόμο κα. Σιαμανγκά, ευαισθητοποιήθηκαν ως πεζοί, ποδηλάτες και επιβάτες οχημάτων για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στο δρόμο και προβληματίστηκαν για το μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στη χώρα μας.


Οι τροχονόμοι, άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας Κατερίνης , καθημερινά στην άσφαλτο δίνουν τον δικό τους σκληρό και επίπονο αγώνα για τους φίλους οδηγούς και πεζούς, μικρούς και μεγάλους. Η σωστή κυκλοφοριακή αγωγή αποτελεί σήμερα ανάγκη και υποχρέωση όλων μας. Τα τροχαία ατυχήματα δεν είναι τυχαία, δυστυχώς ο άνθρωπος είναι αυτός που βαρύνεται με το συντριπτικό ποσοστό ευθύνης για την τέλεσή τους. Ο φόρος αίματος που αφήνουν στην άσφαλτο συνάνθρωποι μας, μικροί και μεγάλοι, μας αναγκάζει να επιταχύνουμε τις ανησυχίες μας για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων που πλήττει την ελληνική κοινωνία. Ο καθένας μας έχει το δικό του ποσοστό ευθύνης στα τροχαία ατυχήματα.



Ευχαριστούμε πολύ την Τροχαία Κατερίνης για την προσπάθεια αυτή και ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια… έτσι ώστε οι μικροί μας μαθητές να μάθουν σωστή οδική συμπεριφορά τώρα αλλά και μεγαλώνοντας.



Ο Δ/ντής του Σχολείου


Βιδάκης Χρήστος