Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δείτε το δεύτερο επίσημο βίντεο προώθησης της νέας ταινίας της σειράς του πολέμου των άστρων «Η Δύναμη Αφυπνίζεται» από την Lucasfilm. Πρόκειται για την έβδομη συνέχεια και θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου του 2015.


Φυτεύσεις και συντήρηση πρασίνου στον Δήμο Κατερίνης



Η Αντιδημαρχία Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, συνεχίζει τις φυτεύσεις καλλωπιστικών κι εποχικών φυτών και τη συντήρηση πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους , με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν σε φυτεύσεις στην πλατεία Δημαρχείου, καθώς και στην κοπή χόρτων στην παιδική χαρά της Τοπικής Κοινότητας της Γανόχωρας και στον περιβάλλοντα χώρο του Αϊ – Γιώργη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Όσοι ενδιαφέρονται για την έκδοση των αδειών τους με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης καλούνται ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο Κατερίνης εφ’ όσον είναι ιδιοκτήτες όμορων με αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής που βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ακτή, Κορινό, Παραλία, Περίσταση και Καλλιθέα.

Η Αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

Μεγάλης διάρκειας ο σεισμός στην Κρήτη, 6,2 η πρώτη εκτίμηση.

ΤΩΡΑ: Μεγάλος σεισμός στην Κρήτη, 6.2 η πρώτη εκτίμηση!

Από το άσυλο του Ψ.Ν.Π.Ο. στην κοινότητα της Κατερίνης

Video - Εργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος: "Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία" (ΕΔΜ 60 – Τέχνη και Τεχνική της Δημοσιογραφίας), του Α.Πανεπιστημίου Κύπρου.
Παραγωγή – Δημοσιογραφική Επιμέλεια & Αφήγηση: Νικηφόρος Γκόλτσιος.
Στον επίλογο της ταινίας το τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει η χορωδία «CoroΔομή» είναι σύνθεση του Χαράλαμπου Ναβροζίδη και βασίζεται σε ποίημα ασθενούς.
Το παρόν video δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους και όχι με σκοπό το κέρδος.
Η μουσική επένδυση της ταινίας είναι από το διαδίκτυο και δεν επιθυμώ να επωφεληθώ από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.
Στοιχεία για την αποασυλοποίηση αντλήθηκαν από:
την έκδοση: Ψυχιατρικό νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, Το κλείσιμο των τμημάτων μακράς ψυχιατρικής νοσηλείας και ο μετασχηματισμός του σε ένα δίκτυο κοινοτικών ψυχιατρικών υπηρεσιών, Γιώργος Φ. Αγγελίδης, Γιώργος Δ. Γιαγλής, Κατερίνη 2011.
από συνέντευξη του Παναγιώτη Μπερεδήμα (πρώην Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ψ.Ν.Π.Ο.), στο πλαίσιο μεταπτυχιακής μου εργασίας (ΕΔΜ 50), του Α.Πανεπιστημίου Κύπρου.
Θερμά ευχαριστώ:
τον τ. Διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας & Ψυχιατρικής Κλινικής Γεν.Νοσοκομείου Κατερίνης Γιώργο Αγγελίδη, για το πολύτιμο αρχειακό υλικό (δηλώσεις Υπουργού Υγείας, πλάνα ασθενών παλαιού Ψ.Ν.Π.Ο. -παραγωγής Ψ.Ν.Π.Ο.- εκδόσεις, φωτογραφίες) που ευγενικά παραχώρησε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ







18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύσκεψη για τους κινδύνους από τα «σιωπηλά» τσιμπήματα των τσιμπουριών. Με αφορμή το θάνατο του δικαστικού Σωτήρη Μπάγια.


Πού βρίσκονται τα τσιμπούρια και πώς θα κάνετε μόνοι σας το σχετικό έλεγχο για να προφυλαχθείτε
Tην ενημέρωση επαγγελματιών υγείας και πολιτών αναφορικά με τα τσιμπούρια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα «σιωπηλά» τσιμπήματά τους αποφάσισε σε ειδική σύσκεψη η διοίκηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπό την προεδρεία του καθηγητή κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου.

Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν ο θάνατος του 58χρονου δικαστικού Σωτήρη Μπάγια από αναπλάσμωση, μια μεταδοτική λοιμώδη ζωονόσο που προσβάλλει σκύλους και γάτες καθώς και βοοειδή και αιγοπρόβατα. Υπαίτια για την αναπλάσμωση είναι τα τσιμπούρια ή κρότωνες, όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους. Η αναπλάσμωση μεταδίδεται μέσω των ερυθρών αιμοσφαιρίων των μολυσμένων ζώων. Μάλιστα, όταν ένα ζώο έχει προσβληθεί, εξακολουθεί να αποτελεί πηγή της ασθένειας, ακόμη και όταν έχει ανακτηθεί πλήρως η υγεία του.

Επίκαιρη ερώτηση 27 βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη



ΝΔ: Η κυβέρνηση τροφοδοτεί ανεξέλεγκτο ατύχημα στις Σκουριές


Σε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη που υπογράφουν 27 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται ότι  «η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός της εξακολουθούν να επιδίδονται σε ασκήσεις ρεβανσισμού στην επένδυση των Μεταλλείων Χαλκιδικής αποσκοπώντας με τετελεσμένες αποφάσεις στην ακύρωσή της και αποθαρρύνοντας συλλήβδην, κατ' αυτόν τον τρόπο, το κλίμα προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα». 
 Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι «την ίδια στιγμή παρακολουθούν αμέριμνοι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της κοινωνίας, αφού πρώτα τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους τροφοδότησαν την κοινωνική σύρραξη εξαιτίας της οποίας ο κίνδυνος να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από ένα ανεξέλεγκτο ατύχημα είναι πλέον ορατός». 
Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για την απαγόρευση αλιείας σε ποταμούς, παραπόταμους, χειμάρρους και λοιπά ρέοντα ύδατα της ΠΚΜ (16/4/2015)




Με την απόφαση αρ.:167225(258)/08-04-2015 (ΑΔΑ: 7ΜΕΥ7ΛΛ-6ΒΩ) του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής  Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Ιωάννη Ταχματζίδη, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, ως κατωτέρω:

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ






18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ των «Υψηλαντείων 2015» από τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ: http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/04/2015_16.html

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18.04.2015 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΑΡΧΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ) ΩΡΑ 11 ΠΜ

ΔΙΝΟΥΜΕ    ΤΟ   ΠΑΡΩΝ
                Συμμετέχουμε, ελέγχουμε, στηρίζουμε, διεκδικούμε!
Στις 25 Ιανουαρίου η ελληνική κοινωνία νίκησε το φόβο ανοίγοντας το δρόμο στην ελπίδα. Με την ψήφο του, ο λαός έδωσε ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή για ανάκτηση της αξιοπρέπειάς του, για ανάσχεση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, για κοινωνική δικαιοσύνη και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας σε μια χώρα ανεξάρτητη και περήφανη.
Όμως, αυτό που για τους λαούς είναι ελπίδα, για το ευρωπαϊκό και το εγχώριο κατεστημένο είναι η μεγαλύτερη απειλή. Γι΄ αυτό θέλουν να καταπνίξουν από τη γέννησή της την επερχόμενη αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη και να ανατρέψουν την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Πρώτα, η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου ναρκοθέτησε το πεδίο με στενά χρονοδιαγράμματα και μνημονιακές δεσμεύσεις (μέιλ Χαρδούβελη).  Στη συνέχεια, ήρθε η υπονόμευση της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος με την ενορχήστρωση ενός σχεδίου πιστωτικής ασφυξίας της χώρας.

Κοινή συναυλία Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης





 «Η συνεργασία είναι στόχος επιδιωκόμενος και διαρκής τον οποίο υπηρετούμε πιστά», δήλωσαν ο υποδιευθυντής του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης κ. Βασίλης Αντωνόπουλος και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ. Δημήτρης Κυριακού στη συνάντηση των δύο σχολείων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Την Τετάρτη 15 Απριλίου ομάδες παιδιών και νέων Ενοριών της Κατερίνης πραγματοποίησαν προσκυνηματικές εκδρομές.

Συγκεκριμένα :

20 μελής ομάδα ιεροπαίδων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης αναχώρησε για τριήμερη εκδρομή στην Εύβοια. Τους ιερόπαιδες συνόδευσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης.
 
50 μελής ομάδα κατηχητόπουλων της Ενορίας Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης μετέβη στα Μετέωρα. Τα παιδιά συνόδευσαν οι Εφημέριοι της Ενορίας Πρωτοπρ. Σωκράτης Ξενίδης και Ιερομ. Φιλάρετος ΜπαΪράμης.

Στα Μετέωρα επίσης μετέβη και 20 μελής ομάδα νέων στελεχών της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, συνοδευόμενη από τον Αρχιμ. Αγαθόνικο Καραβαντέ, Προϊστάμενο της Ενορίας.

Με τις δύο τελευταίες ομάδες παιδιών και νέων, συναντήθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Την ευχή του Σεβασμιωτάτου έλαβε, προ της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, και 50 μελής ομάδα νέων της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, η οποία βρέθηκε επί τόπου σε παρόμοια προσκυνηματική εξόρμηση, συνοδευόμενη από τους Εφημερίους της Ενορίας.








ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.....ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ!!!!



Δύο, σχεδόν, μήνες χρειάστηκε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Στις 16/2/2015 αναρτήθηκε η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διορισμό εκπαιδευτικών στις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και, μετά από κάμποσες αναβολές, στις 09/04/2015 δημοσιεύτηκε η απόφαση του διορισμού τους  με την ταυτόχρονη παύση των μέχρι τότε υπηρετούντων.

Η ολοκλήρωση αυτής της «αξιοκρατικής» διαδικασίας επιλογής των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, συνειρμικά φέρνει στο νου δηλώσεις σαν κι αυτές:

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

Ορειβατικα νεα του Ε.Ο.Σ Κατερίνης

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-04-2015 Ο ΕΟΣ Κατερίνης ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τα μέλη του για ανάβαση ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ με στόχο την Σπηλιά Ιθακήσιου (υψ 1800μ)
Η ανάβαση θα ξεκινήσει από: Διασταύρωση ή Γκορτσιά υψ 1000μ
Υ.Δ: 800μ.
Μήκος διαδρομής: 6χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο:1910 μ
Διάρκεια πορείας : 04:00ω σνλ
Βλάστηση: Πυκνότατο Δάσος , πεύκων, ελάτων, υπεραιωνόβιων ρομπόλων
Βαθμός Δυσκολίας : A;
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
Απαραίτητη η χρήση Γκέτας, Μπατόν
Αναχώρηση: 08:00 από [ΚΤΕΛ-ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ- ΕΚΑΒΗ]
Κόστος συμμετοχής: 5€ ευρώ .
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές στα γραφεία του συλλόγου
Αλ. Ζαΐμη 3 (Δευτέρα -Τετάρτη 20:00 -21:00 ) τηλ., fax.: 23510-23102 κιν: 6977587345
Email: eoskaterinis@gmail.com Email: ttekiridis@gmail.com

Ξεκίνησαν με νίκη τα παιδιά του Πιερικού Αρχέλαου την τελική φάση Παίδων στην Θεσσαλονίκη. (Πλούσιο φωτορεπορτάζ!)


Η ομάδα από την Κατερίνη επικράτησε με 76-52 του Σπάρτακου Λάρισας.

Δεκάλεπτα: 23-19, 42-29, 62-42, 76-52
Διαιτητές: Τσούλης-Τζιοπάνος Γ.







ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Χατζηιωάννου): Τζαμακλής 2, Μπλέτσας, Μουρίκας, Σουκαράς 2, Φανούλης, Παρμακτσίδης 13(1), Ταρενίδης, Τσιλιγγαρίδης 21, Παπανικολάου 4, Ζησόπουλος 10, Βαβατσιούλας 22(4), Τζουνίδης 2.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ(Τζήμας): Στεργιούλας 4, Γκουντόπουλος, Παπαϊωάννου, Καραπάνης, Σπύρου 12(1), Σταθάκος 16, Τζήμας, Μπαλαμώτης Δ. 2, Μπαλαμώτης Μ. 3, Δάλλας 13(2).

Χθες το βράδυ έγινε η επίσημη έναρξη των «Υψηλαντείων 2015» από τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Το παρών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου έδωσε ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας.
Πλήθος κόσμου από όλη την Πιερία βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τις εκδηλώσεις.
Η κα Ελένη Μεγαλοπούλου Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μίλησε για «Τα Ταφικά Έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα και στον Όφι του Πόντου».
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Σούρλα «Στα βήματα του Ιερού Λόχου» και του απονεμήθηκε το βραβείο «Αλέξανδρος Υψηλάντης».

Μιλήσαμε με τον πρώην Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής τον κ. Γεώργιο Σούρλα που μας είπε: