Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αφιέρωμα στο νέο κολυμβητήριο της Κατερίνης. (Φωτογραφίες)

Αφιέρωμα στο νέο κολυμβητήριο της Κατερίνης. (Φωτογραφίες)

"Για μας ήταν όνειρο ζωής να φτιάξουμε ένα όμορφο κολυμβητήριο για όλες τις οικογένειες του Νομού Πιερίας. Στόχος μας ο σεβασμός και η αγάπη για το υδάτινο στοιχείο."
*Κώστα Ειρήνη.


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" βρέθηκε σήμερα στο νέο κολυμβητήριο της πόλης μας και δεν μπορούμε να το κρύψουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε με αυτά που είδαμε!
Ποτέ ξανά δεν είδαμε τέτοιες καταπληκτικές εγκαταστάσεις, ποιότητα υλικών, απεριόριστες δυνατότητες και ανέσεις  σε ένα κολυμβητήριο στην Κατερίνη!


Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Χράνη Πιερίας απέκτησε και σχολείο...

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Χράνη Πιερίας απέκτησε και σχολείο...

Με γοργούς ρυθμούς οι πρόσφυγες στην Χράνη Πιερίας απέκτησαν και σχολείο...
Εντάξει, μπορεί να μην είναι κανονικό σχολείο, άλλα είναι ένας χώρος που από ότι μάθαμε θα διδάσκονται Γαλλικά, Αγγλικά και Αραβικά από τους ίδιους τους πρόσφυγες.
Η ξύλινη κατασκευή ολοκληρώθηκε σε λίγες ώρες και για την κατασκευή τους εργάστηκαν ξένοι ή από κάποια ΜΚΟ ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ:Μήνυμα για την Ήμερα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. " 353 Χιλιάδες Ψυχές ζητούν δικαίωση"

ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ:Μήνυμα για την Ήμερα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.  " 353 Χιλιάδες Ψυχές ζητούν δικαίωση"

Η αποκατάσταση της αλήθειας και η δικαίωση 353 χιλιάδων ψυχών, Ελλήνων Ποντίων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, ήταν, είναι και παραμένει, ο ένας και μοναδικός στόχος που δεν ξεχνάμε ποτέ!

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας: Κανένας πρόσφυγας-μετανάστης στην παραλιακή ζώνη της Πιερίας

"Θεματοφύλακας του τουρισμού η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Κατόπιν αλλεπάλληλων επαφών με τον ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων "ΟΡΦΕΑΣ" και τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, δρομολογείται η απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών και από το Ξενοδοχείο "Ορφέας" στην Σκοτίνα Πιερίας. 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, ημέρα απόδοσης τιμής στους 350.000 Έλληνες του Πόντου, ημέρα τιμής και όχι λήθης, μας θυμίζει την επιτακτική ανάγκη της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αλλά και της διατήρησης της ιστορικής μνήμης ,απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, για την ανάπτυξη και την πρόοδο πάνω σε γερά θεμέλια και βάσεις ειρήνης και ελευθερίας.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός κατάφερε να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, να κρατήσει τις ρίζες, τις αξίες , τη γλώσσα και τον πολιτισμό του και να διατηρήσει τη μνήμη των ΄΄αλησμόνητων πατρίδων΄΄, χτίζοντας τη συνέχεια του Ποντιακού Ελληνισμού στη χώρα μας και σε άλλες χώρες όπου προσφέρει και διαπρέπει.


Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου, η οποία έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί μία ουσιαστική ευκαιρία να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας, μπροστά στην υπόμνηση της θυσίας των 353.000 Ποντίων αδελφών μας.

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις και αποτίει τον οφειλόμενο φόρο τιμής και σε όλους τους Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι στερήθηκαν τις πατρογονικές τους εστίες και οδηγήθηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς. Έλληνες, που κατάφεραν να επουλώσουν τις πληγές τους και να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Εκλογές στο ΤΕΙ Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκλογές στο ΤΕΙ Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκλογές σήμερα στα ΤΕΙ Κατερίνης και η "ΑΛΗΘΕΙΑ" παρών σας μεταφέρει το κλίμα της εκλογικής διαδικασίας.
Με δυο μόνο ψηφοδέλτια, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ να κατεβαίνουν υποψήφια και σύνολο εγγεγραμμένων φοιτητών 1068 να ψηφίζουν.
Ήρεμο κλίμα, μόνο οι αφίσες σε προδιαθέτουν ότι γίνονται εκλογές.
Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά την καθημερινή εφημερίδα ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ - ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΕ, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης και τον κ. Κωνσταντίνο Λ. Δανιηλίδη, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης και ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων «Κύματα» και «Μελβούρνη» για τη βοήθεια που προσέφεραν στην έκδοση της «Οδύσσειας» του Ομήρου σε κωμικογράφημα, έργο των μαθητών της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Η Διευθύντρια Ο Σύλλογος Διδασκόντων Σαμαρά Ελένη

«19 Μαΐου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης - 353. 000 ψυχές…. πως μπορούμε να ξεχάσουμε;»


Η 19η Μαΐου κάθε έτους είναι ημέρα Μνήμης και φόρου Τιμής, για όλους τους πρόγονούς μας, Έλληνες του Πόντου, που υπήρξαν θύματα μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης από τους Μογγολότουρκους του Μουσταφά Κεμάλ. 

Πάνω από 353.000 Έλληνες - ανάμεσά τους και οι πρόγονοί μου- σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν εκείνη την ημέρα του 1919. 

Με την κίνηση τους αυτή, οι Τούρκοι θέλησαν να δώσουν τέλος στην πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στα παράλια του Ευξείνου Πόντου. 

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το προγραμματισμένο για τις 22 Μαΐου αφιέρωμα στο φιλόσοφο της αρχαιότητας Αριστοτέλη, του Λυκείου Ελληνίδων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, αναβάλλεται λόγω κωλύματος των ομιλητών. Η νέα ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Η συμπλήρωση 97 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων καθιστά επιτακτική την ανάγκη να καθορίσουμε τη στάση μας όχι μόνον έναντι του γεγονότος αυτού καθ’ εαυτού, αλλά και έναντι των όποιων διφορούμενων προσεγγίσεων.

Συνάντηση της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Συνάντηση της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον Πρόεδρο της  Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας  για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας της Κατερίνης κ. Γιώργο Ζωγράφο με θέμα την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή και την περαιτέρω ανάπτυξή του τουριστικού της προϊόντος.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από το Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα και ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» προσκαλούν τους πολίτες την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 7.30 μ.μ., στο Θεατράκι Διαβατών (2ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών), σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ  - ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ
«Φορολόγηση ή μη του 2ου πυλώνα των κοινοτικών επιδοτήσεων του πρωτογενούς τομέα»

Κύριοι Υπουργοί

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στην οδό Αγίας Παρασκευής, για την ολοκλήρωση του 2ου δακτυλίου της πόλης

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στην οδό Αγίας Παρασκευής, για την ολοκλήρωση του 2ου δακτυλίου της πόληςΔήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στην οδό Αγίας Παρασκευής, για την ολοκλήρωση του 2ου δακτυλίου της πόλης
 Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και κρασπέδων, σε τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στην συμβολή της, με τις οδούς Παρμενίωνος & Λαχανά, από τις υπηρεσίες της  Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης.
Πρόκειται για κομμάτι, με το οποίο ολοκληρώνεται ο  2ος δακτύλιος της πόλης (οδοί: Κίτρους, Θεσσαλονίκης, Τερζοπούλου, Αγίας Παρασκευής, Πόρρου Αλεξανδρή, Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους, Νοσοκομείου, 7ης Μεραρχίας, Σβορώνου, Εθν. Αντιστάσεως, Κίτρους).

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Τρόφιμα για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων Ν. Χράνης και Μηλιάς


Μεγάλη ποσότητα τροφίμων παραδόθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο ΚΕΔΑ Σκοτίνας με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων της Ν. Χράνης και του κτήματος «Ηρακλής» στην Μηλιά Πιερίας.

ΚΥΚΛΩΝΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


                                           
Στον κυκλώνα των Αχρείων,
Όλων εκείνων των Γελοίων,
Που σου παίρνουν τα όνειρά σου,
Και σ’ αφήνουν στην σκιά σου.

3η θέση του τουρνουά ICGT στην Ολλανδία και Κύπελλο Fairplay στον Παναθηναϊκό, πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του τουρνουά ο κατερινιώτης Λάμπρου!

Η καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα, του τουρνουά ICGT στην Ολλανδία, η Κ20 του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Ιδανικό φινάλε για την Κ20 του Παναθηναϊκού, στο τουρνουά ICGT στην Ολλανδία, σε ένα από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά τουρνουά της περιόδου, στην κατηγορία των Νέων, που διεξήχθη στο Uitgeest στην Ολλανδία από 13 έως 17 Μαΐου 2016.Αυλαία με νίκη επί των Ολλανδών της Αλκμααρ και τρίτη θέση για τους νεαρούς παίκτες του τριφυλλιού,

Σήμερα έχει αγώνα! Τελικός Europa League. LIVERPOOL vs SEVILLA


Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 18 Μαΐου 2016