Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Διευκρινίσεις για τη διδακτέα - εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών της Γ τάξης ΓΕΛ


Διευκρινίσεις για τη διδακτέα - εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών της Γ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής για το σχολικό έτος 2015 – 2016 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ (πράξη 8/10-03-2016 του Δ.Σ).

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 16 Μαίου



Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας  το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:
- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα 
- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ  σύστημα
- Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα
- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ  Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Η 'Ωρα της Γης 2016 Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης, 20.15’



Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας για άλλη μία χρονιά συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή δράση (EARTH HOUR), διοργανώνοντας μια βόλτα με τα ποδήλατά μας, στις γειτονιές της Κατερίνης. Καλούμε τους φίλους του ποδηλάτου να σβήσουν τα φώτα και να ποδηλατίσουν μαζί μας για μία ώρα 20.30’-21.30’.

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΚΕ, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να δώσει και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ β΄ βαθμού, με μερική απασχόληση, τη δυνατότητα πλήρους εργασίας.


Κοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ β΄ βαθμού με μερική απασχόληση.

Δήμος Κατερίνης: Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων, που φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο, κατά τη διάρκεια του «International Dog Festival - Thessaloniki 2016»

International Dog Festival - Thessaloniki 2016

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι ενήμερα τα φιλοζωικά σωματεία της Κατερίνης για αυτές τις κινήσεις του Δήμου Κατερίνης; Γιατί αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι επιδιώκεται η συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Άρα συνεργασία σημαίνει και ενημέρωση... Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επικοινώνησε με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας τα οποία δηλώνουν άγνοια για όλα αυτά!!!

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η Εκκλησία της Ελλάδος για την οργάνωση «Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα

Η Εκκλησία της Ελλάδος για την οργάνωση «Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα
Η Εκκλησία καταδικάζει την οργάνωση “Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις”

Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων & Κοζάνης, με αφορμή το θέμα περί της οργανώσεως «Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευσις», κοινοποιεί προς ενημέρωσή σας το πρόσφατο Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της εν λόγω οργανώσεως.

Διαβάστε την εγκύκλιο:

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου


ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου

Την Πέμπτη 17-3-2016 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα με τους βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.

Έπειτα από το όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τον σχεδιασμό του Κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου για δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων, στο χώρο του πρώην Ψυχιατρείου στην Πέτρα Πιερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης επικοινώνησε το μεσημέρι με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα. Οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα και κανονίστηκε η συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό.
     

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


O Δήμος Κατερίνης & ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, ανακοινώνουν ότι, η καθιερωμένη ετήσια Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση, για την «ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ», θα τελεστεί το Σάββατο 19  Μαρτίου 2016, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου.

Σχολή διαιτητών VOLLEY

Σχολή διαιτητών VOLLEY

Ο ΣΥΔΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με χώρους ευθύνης τους νομούς ΚΙΛΚΙΣ,ΠΕΛΛΑΣ,ΗΜΑΘΙΑΣ,
ΠΙΕΡΙΑΣ,ΣΕΡΡΩΝ,ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,ΚΟΖΑΝΗΣ και ΓΡΕΒΕΝΩΝ, διοργανώνει Σχολή Διαιτησίας βάση του Ν.2725/99 άρθρο 43 παρ.3),στην ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ KATΕΡΙΝΗΣ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Περίστασης Ολύμπου 2, την Παρασκευή 13/5/16 το Σάββατο 14/5/16 και την Κυριακή 15/5/16.

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης για το 1ο βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου»


Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, για το 1ο Βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου» που απέσπασαν με την εφημερίδα τους με τίτλο «ΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ» στον 3ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας, που διοργάνωσε το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στον οποίο έλαβαν μέρος 33 γυμνάσια και λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, για το πρώτο βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου», που απέσπασαν, στο πλαίσιο του 3ου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ Β΄ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος :

•        Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 20 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει και προεξάρχει της Λιτανείας των ι. Εικόνων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως.

•        Την ίδια ημέρα, 6.00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα για το κέντρο μετεγκατάστασης Διαβατών


Τη στενή και διαρκή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου με τη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Διαβατών - Ν. Μαγνησίας για το θέμα του Κέντρου Μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο 1090 (Αναγνωστοπούλου) αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έλαβαν το λόγο δύο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και δύο κάτοικοι των Διαβατών, ενώ κατατέθηκε έγγραφο με δέκα θέματα σχετικά με την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και την ενημέρωση των κατοίκων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ XXIV ΤΘΤ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

       
 Ανακοινώνεται ότι την 22 Μαρτίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ», στο Λιτόχωρο, η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεως της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, από τον Υποστράτηγο Τσώνο Ιωάννη στον Ταξίαρχο Πατσιά Ιωάννη, ο οποίος με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, τοποθετείται ως νέος Διοικητής της Ταξιαρχίας.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ο Αποκριάτικος χορός του Magic σε...84 sec!

Ο Αποκριάτικος χορός του Magic σε...84 sec!

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ.
ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ 6:30μμ στο ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Άνεργε, άνεργη, εργαζόμενε και υποψήφιε άνεργε,
Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ και η ομάδα ανέργων σε καλούν την Τρίτη 22 Μάρτη και ώρα 6:30μμ στη σύσκεψη με θέμα ‘‘Σύσταση Επιτροπής Ανέργων’’, στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης.
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 18 Μαρτίου 2016