Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Δυνατότητα υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων, που φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο, κατά τη διάρκεια του «International Dog Festival - Thessaloniki 2016»

International Dog Festival - Thessaloniki 2016

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι ενήμερα τα φιλοζωικά σωματεία της Κατερίνης για αυτές τις κινήσεις του Δήμου Κατερίνης; Γιατί αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι επιδιώκεται η συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Άρα συνεργασία σημαίνει και ενημέρωση... Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επικοινώνησε με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας τα οποία δηλώνουν άγνοια για όλα αυτά!!!

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ


Η ταυτότητα του δημοτικού κυνοκομείου Κατερίνης, το οποίο λειτουργεί ως ένας χώρος προσωρινής παραμονής των αδέσποτων σκύλων με σκοπό την στείρωση, τον εμβολιασμό και την σήμανση αυτών πριν την υιοθεσία τους, θα αναδειχθεί το διήμερο 9 - 10 Απριλίου, στη Δ.Ε.Θ.- Helexpo, Περίπτερο 13, στο «International Dog Festival- Thessaloniki 2016».

Παράλληλα, θα υπάρχει και η δυνατότητα απευθείας υιοθεσίας των σκύλων, που θα βρίσκονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου του δημοτικού κυνοκομείου και θα προέρχονται τόσο από το κυνοκομείο, όσο και από μικρά αδέσποτα που περισυνελέγησαν από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης στο φυσικό περιβάλλον, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η συμμετοχή του δημοτικού κυνοκομείου Κατερίνης στο διήμερο Φεστιβάλ εντάσσεται στις δράσεις που αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης για το θέμα της εγκατάλειψης, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.


Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Βαϊνάς: «Στο μέτρο του δυνατού υλοποιείται ουσιαστικό έργο στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων και της περίθαλψης των τετράποδων που εγκαταλείπονται. Είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια, είτε υιοθετώντας κάποιο ζώο εφόσον μπορούν, αλλά κυρίως μη εγκαταλείποντας τα κατοικίδιά τους. 

Παράλληλα, σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία προσπαθούμε να υπάρξει ένας τρόπος ελέγχου της κατάστασης, ενώ επιδιώκουμε και την συνεργασία με τις ζωοφιλικές οργανώσεις, καθώς ο στόχος είναι κοινός: η προστασία των ζώων, μέσα από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισής τους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με μια ευρύτατη ποικιλία από διαγωνισμούς και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων το «International Dog Festival – Thessaloniki 2016» στοχεύει στην ανάδειξη του σκύλου ως συντρόφου, φίλου, μέλους της οικογένειας, φύλακα, κυνηγού. Με μια πληθώρα εκδηλώσεων, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα στη διάρκεια του διημέρου να προσεγγίσει όλους τους ρόλους, που έχει ένας σκύλος στην κοινωνία.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.