Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Προς Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά
Κύριε Κοτζιά,

Από τα λίγα που διαρρέουν στην δημοσιότητα είναι φανερό ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχουν φθάσει σε αδιέξοδο λόγω της υπαναχώρησης των Σκοπιανών αξιωματούχων να αποδεχθούν το ergaomnes και την συνταγματική αλλαγή.

Πλεόνασμα … υπεφορολόγησης

Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων

Όταν ακούει κάποιος Έλληνας για τρόικα και μνημόνια αυτόματα, συνειρμικά, του έρχεται στο μυαλό νέα μέτρα, υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι, περικοπές και λιτότητα.

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ, Θ. ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κυκλοφορεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ το μυθιστόρημα του συγγραφέα Μπικηρόπουλου Θεοχάρη με τίτλο «Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα».

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 2017-18 (ΦΩΤΟ-Αθανάσιος Χασαπέτης)



Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου στην Πιερία

Όλοι γνωρίζουν πως η απόσταξη κλασικού τσίπουρου γίνεται το φθινόπωρο και εννοούμε την απόσταξη από τα στέμφυλα του μένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ. Σταθμού Κατερίνης (ΦΩΤΟ)

Έγιναν σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ. Σταθμού Κατερίνης - Αφιέρωμα στον "EL GRECO". Στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Πολύ μεγάλη η προσέλευση του κοινού - Το αδιαχώρητο στην αίθουσα!

Κεραυνοί και καταιγίδες σε πραγματικό χρόνο. Δείτε την εικόνα στην Πιερία.


Δείτε σε πραγματικό χρόνο τον χάρτη με τις ηλεκτρικές εκκενώσεις (κεραυνούς) και καταιγίδες στην χώρα μας.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ 2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, συνεχίζοντας τις πολιτισμικές δράσεις του, έχει την χαρά της διοργάνωσης της 2ης Ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης Μικρασιατικών Συλλόγων του 2018 στην Κατερίνη. Για το λόγο αυτό προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου ότι διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή για τη Ρόδο στις 16 με 19 Μαΐου 2018.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Εκπαιδευτικό orienteering : πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον»...

Συνέντευξη Τύπου στην Πιερική Αναπτυξιακή για την προκήρυξη έργων δημοσίου ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της προγραμματικής περιόδου 2014-2020

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου, με καταληκτική ημερομηνία την 26η Ιουνίου, η πρώτη προκήρυξη του προγράμματος Leader που αφορά τα έργα δημοσίου ενδιαφέροντος, δηλαδή τα έργα που εκτελούν οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και οι φορείς τους, οι φορείς δημοσίου τομέα, καθώς και εκείνοι οι ιδιωτικοί φορείς που έχουν καταστατικούς σκοπούς που συνάδουν με τα προκηρυσσόμενες δράσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (28/4/2018)

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας απορρίπτει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις «Νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης», γιατί προωθεί ένα αυστηρό και γραφειοκρατικό μοντέλο της εκπαίδευσης μέσω του οποίου εξοικονομεί πόρους και προσωπικό, καταργεί και υποβαθμίζει υποστηρικτικές δομές...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/5

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 11/5/2018 και ώρα 13.00 στα Προπύλαια και την πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διεκδικώντας:

Δ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Πιερίας, σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑ.Λ. & το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, διοργανώνει και σας προσκαλεί σε εκδήλωση-ενημέρωση με θέμα: «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.»

Τιμήθηκε στη Χράνη η εορτή τής Αγίας Ειρήνης προστάτιδας της πρ. Ελληνικής Χωροφυλακής

Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, στη Νέα Χράνη Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η εορτή τής Αγίας Ειρήνης που είναι προστάτιδα του Σώματος της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής.

10 ΧΡΟΝΙΑ 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι δύο παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης: η πρώτη στον σχολικό χώρο για τους μαθητές (ένα ενθουσιώδες κοινό που παρακολούθησε με έκδηλο ενδιαφέρον) και η δεύτερη για το κοινό, το Σάββατο 5 Μαΐου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος (με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό για τις μαθητικές επιδόσεις).

68η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ από την "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" Κατερίνης

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το 18ο Φεστιβάλ Βιβλίου – αφιέρωμα στον Ποντιακό - Προσφυγικό Ελληνισμό, το 5ήμερο από την Τετάρτη 16 Μαΐου έως και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00

Αστική Σχολή Κατερίνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης 1941-1944...

Έντιμη συμφωνία ή επισφαλής συμβιβασμός;


Του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και άλλα που έγιναν στο εξωτερικό αλλά και δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν τη συνεχιζόμενη πατριωτική προσήλωση των Ελλήνων στην υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας και τη μη εκχώρησή του στα Σκόπια.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετείχαν στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με «όχημα» το βιβλίο και επιβάτες γονείς και παιδιά, οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετείχαν από κοινού στο πρόγραμμα: «Όνειρα...από τους εφιάλτες στην επιθυμία».

Δήμος Κατερίνης – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: Μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας

Μια μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού βιώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου.

Ξεκινούν τα καθιερωμένα «Χριστοφόρεια» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Επ’ ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των αυτοκινητιστών και των οδοιπόρων που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο για την μετακίνησή τους, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Ιερός Ναός Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου διοργανώνουν και φέτος τα «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ», με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε καραβάκια στο Αιγαίο, δε με βλέπετε, καλέ;


*Του Δημήτρη Καζάκη

Μετά το νέο συμβάν με την κανονιοφόρο Αρματολός του πολεμικού ναυτικού και το εμπορικό πλοίο της Τουρκίας Karmate, μάθαμε ότι όταν το πλοίο συγκρούεται εν πλω με ένα άλλο αυτό δεν αποκαλείται σύγκρουση, αλλά επακούμβηση! Ναι, ναι, μη γελάτε! Επακούμβηση!

ΝΕΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση με θέμα το μέλλον του συλλόγου και εκλογές, την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΚΟΒ εκπαιδευτικών Πιερίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι το «νέο» σχολείο που προωθείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, το οποίο θα αξιολογείται και θα επιβραβεύεται για τις καινοτόμες δράσεις του που θα το δένουν ολοένα και περισσότερο με τους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι το σχολείο των δεξιοτήτων και των εφήμερων γνώσεων.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

558 - Καταρρέει ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιουστινιανός Α´ διατάσσει άμεσα την ανακατασκευή του.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 7 Μαΐου 2018