Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Την Κατερίνη επισκέπτεται αύριο η βουλευτής Σερρών ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Θα μιλήσει στις 7:00 το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας.

Το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας.



Βαρδακώστας Γιώργος-Πρόεδρος
Συμεωνίδης Στάθης-Αντιπρόεδρος
Αντωνίου Χρήστος-Γενικός Γραμματέας
Γάτας Δημήτρης-Ταμίας
Κολόμβας Γιάννης-Μέλος
Χαραλάμπους Άννα-Μέλος

Ριαλάς Γιώργος-Μέλος

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν μεγάλη συμμετοχή των υποστηρικτών του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» στην προγραμματισμένη εκδήλωση στην πλατεία ελευθερίας στην Κατερίνη. Πληροφορίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» αναφέρουν ότι η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Πέμπτη την ίδια ώρα στην πλατεία. Σε λίγο φωτορεπορτάζ στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» από την σημερινή εκδήλωση.


Η ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ


ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Σήμερα Τρίτη 30-6-2015 και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου - 5ου ΓΕΛ Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», ένα γοητευτικό, λαϊκό παραμύθι, του Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσιάζουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου - 5ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο).
Την εποχή που γράφτηκε το έργο ο κόσμος έβγαινε από τα ερείπια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και προσπαθούσε να επαναπροσδιοριστεί για να χτίσει ξανά τη ζωή του. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1945 και έμελλε να γίνει από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα  έργα του Γερμανού δραματουργού και ποιητή, παγκοσμίως.

Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις



Αποστόλου: Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Επειδή η κινδυνολογία όσων θέλουν να συνεχίσει η χώρα να βαδίζει την καταστροφική οδό των μνημονίων έφτασε τώρα να ακουμπάει και τον αγροτικό τομέα και επειδή επιχειρείται η τρομοκράτηση των αγροτών με αναφορές σε δήθεν κινδύνους για τις αγροτικές επιδοτήσεις, οφείλω να ξεκαθαρίσω υπεύθυνα τα εξής:
1) Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον αγροτικό τομέα, είτε πρόκειται για τις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είτε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, είτε για τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τηρείται κανονικά και οι πληρωμές γίνονται και θα γίνονται στο χρόνο τους χωρίς κανένα πρόβλημα.
2) Οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε. ούτε συζητείται ούτε διακυβεύεται από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμος εταίρος της Ε.Ε. και έτσι θα συνεχίσει να είναι.
3) Οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών που, ειδικά με όσα προβλέπει για τον αγροτικό τομέα, αποτελεί ταφόπλακα για το παρόν και το μέλλον τους. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο όχι, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Κατερίνη που θα ανοίξουν από αύριο έως και την Παρασκευή για την καταβολή των συντάξεων από Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, και Attica


Eurobank: Εθνικής Αντιστάσεως και ΝΤΤ (πρώην Ταμιευτήριο)
Alpha Bank: Πλατεία Ελευθερίας και 16ης Οκτωβρίου
Πειραιώς:  Ίωνος Δραγούμη 9
Εθνική: Ειρήνης 5

Αττικής: 19ης Μαϊου και Ν. Δίκα.

Δωρεάν θα διατίθενται στους φιλάθλους τα εισιτήρια για το Euro U19 που θα γίνει στα γήπεδα της Κατερίνης, της Βέροιας και της Λάρισας, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, λόγω των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη:

«Η απόφασή μας να διαθέσουμε, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, τα εισιτήρια των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, ήταν αβίαστη εκ μέρους μας. Τη λάβαμε προ ολίγων ημερών και προχωρήσαμε στην υλοποίησή της σήμερα, διότι έπρεπε να διευθετήσουμε ορισμένα τεχνικά ζητήματα.

Το γεγονός ότι, σε δύσκολους καιρούς για όλους μας, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από πιθανά έσοδα, δεν ισοδυναμεί με πράξη γενναιοδωρίας, αλλά στοιχειώδους προσαρμογής στην πραγματικότητα. Άλλωστε, θεωρώ ότι επιβάλλεται να αρθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας ο καθένας αυτό που του αναλογεί με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Το ποδόσφαιρο, ως το δημοφιλέστερο άθλημα, δεν παίζεται ερήμην της κοινωνίας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα, το ποδόσφαιρο είναι μια ευκαιρία αναψυχής. Σ’ αυτή δυσχερή συγκυρία, λοιπόν, αν υπάρχει χώρος για διασκέδαση στην καθημερινότητά μας, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους της Πιερίας, της Λάρισας και της Ημαθίας να απολαύσουν “σήμερα” τα αστέρια του “αύριο” χωρίς καμία επιβάρυνση».

Η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων πραγματοποιείται από τα εξής σημεία:

Οδός Ακάστου, Κατερίνη. Άμεση ανάγκη ασφαλτόστρωσης!


Αναγκαία θεωρείται η ασφαλτόστρωση στην οδό Ακάστου στο Υδραγωγείο Κατερίνης ενόψει και του καλοκαιριού λόγου ανυπόφορης σκόνης των χαλικιών, αυτό το μικρό ταλαιπωρημένο κομμάτι, δημιουργώντας εδώ και αρκετούς μήνες προβλήματα στην μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των διερχομένων οχημάτων, μιας και δεν υπάρχει και φωτισμός στο κομμάτι αυτό κάθετα στην Εθνικής Αντίστασης με Κολινδρού. Ας μην μείνει σε εκκρεμότητα αυτό το μικρό τμήμα του οδοστρώματος, μιας και σε κάθε νεροποντή γίνεται αδύνατη η πρόσβαση των πεζών, κατοίκων της περιοχής. Ας επιμεληθούν οι αρμόδιοι του Δήμου, δείχνοντας κατανόηση μιας και από καιρό ήταν τα συνεργεία στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς υπάρχει και στον προγραμματισμό του Δήμου.  

Προς τους συνάδελφους οικοδόμους και τα συναφή επαγγέλματα


Συνάδελφοι οικοδόμοι .

Γνωρίζουμε όλοι, πως κατάφεραν τον πιο δυνατό κλάδο της οικονομίας να τον διαλύσουν.
Πέντε και επιπλέον χρόνια χωρίς ουσιαστικά δουλειά αλλά και όπου γίνεται μεροκάματο είναι μειωμένο . Όσο  για το ένσημο, αστεία πράγματα !!
Ταμείο ανεργίας δεν δικαιούμαστε , ούτε κάποιο βοήθημα. Στην  πραγματικότητα ψευτοεπιβιώνουμε. Εμάς τους οικοδόμους, το πιο περήφανο τμήμα των εργαζομένων, με την μεγαλύτερη αγωνιστική παράδοση στη χώρα, μας έχουν οδηγήσει με τις επιλογές τους στην εξαθλίωση .
Ένας ολόκληρος κλάδος πάνω από 400.000 συνάδελφοι  στην οικοδομή και στα συναφή επαγγέλματα έχουμε γίνει φαντάσματα .
Αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, μας ζητάτε τώρα να υπογράψουμε και προσωπικά ο καθένας μας, την εξαφάνισή μας, ψηφίζοντας ναι στο δημοψήφισμα .
Οι απανταχού χορτασμένοι μας κουνάν  το δάχτυλο, μας φοβερίζουν και μας εκβιάζουν, λες και δεν ξέρουμε ότι ποτέ ο χορτασμένος δεν κατάλαβε τον πεινασμένο.
Συνάδελφοι, εμείς που δεν φοβηθήκαμε την σκληρή δουλειά  της οικοδομής δεν πρέπει να λυγίσουμε .

Την Κυριακή 5 Ιουλίου όλοι να δώσουμε ένα μάθημα αξιοπρέπειας , περηφάνιας αλλά και επιβίωσης ψηφίζοντας:   


                                                         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
                                                         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ




                                                           ΔΙΟΝΥΣΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ

                                      Γραμματέας σωματείων οικοδόμων Κατερίνης  

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


Την Τρίτη 30 Ιουνίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κορινού Πιερίας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), συλλειτουργούντος και του οικείου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.
Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους κατοίκους του Κορινού είναι απόγονοι προσφύγων που ήλθαν από την κωμόπολη Άσπρος, σημερινή Μπιάλα (Biala), που βρίσκεται κοντά στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Το 2006 ίδρυσαν και Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

 Περίπτερο για να ενημερώσουν τους πολίτες της Κατερίνης στήσανε σήμερα το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Υποστήριξης του Όχι.
Εκεί ήταν ο Αστέριος Καστόρης, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ που μας είπε:

ΒΕΤΣΟΣ-ΧΑΪΛΑΤΖΙΔΟΥ-ΚΑΣΤΟΡΗΣ

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης. Το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό & την Ολυμπιακή Ακτή

Mουσικοχορευτικά σχήματα από τις εξής χώρες: Ουγγαρία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Γεωργία και Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Νέα Πρωτιά για το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης


 Πρωτιά στη Ρομποτική από το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης
Την 1η θέση  κέρδισε η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, στην κατηγορία  Λυκείου σε διαγωνισμό ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ενόψει της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Κατάρ.
Οι μαθητές της Γ’  τάξης Ζώγος Σωτήρης, Παπαδόπουλος Τριαντάφυλλος, Τζώρτζογλου Στέφανος και Φτάρας  Γεώργιος μαζί με τη συντονίστρια καθηγήτρια Πληροφορικής Παπακώστα Κατερίνα  συμμετείχαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Διευθυντής, οι Υποδιευθυντές , ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ αποτελεί υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας... Ας το αποδείξουμε έμπρακτα για μία ακόμη φορά, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας!
Την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, ειδικό συνεργείο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης θα βρίσκεται στη Στέγη του Συλλόγου (Νίκης 12 - 2351039364), για να συνδράμει προς αυτό το σκοπό!
Δίνουμε αίμα... χαρίζουμε ΖΩΗ!!!

Με εκτίμηση,


το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

«Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…» Την Πέμπτη 02 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου

Μουσικό αφιέρωμα στην Πανσέληνο, στο ολόγιομο φεγγάρι, σύμβολο της ζωής, της ομορφιάς,  του έρωτα συνδιοργανώνουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, την Πέμπτη 02 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου.
Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…» με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου να παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες ξένων και Ελλήνων συνθετών με σημείο αναφοράς την Πανσέληνο, που πλέκει όνειρα, ταξιδεύει και μαγεύει.
Fly me to the moon, Χάρτινο το φεγγαράκι, Φεγγάρι μάγια μου ’κανες, Moon river, Canzone  del  mal di  luna, Το φεγγάρι κάνει βόλτα κ.ο.κ. είναι ορισμένες μόνο από τις συνθέσεις, που θα ρίξουν φως στη νύχτα, ενώ υπόσχονται να διαμορφώσουν μουσική ατμόσφαιρα μοναδική και υποβλητική.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Διδασκαλία – Ενορχήστρωση – Διεύθυνση: Δημήτρης Καραπινίδης
Διδασκαλία φωνών: Μιχάλης Καρυοφυλλίδης

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Διδασκαλία – προσαρμογή φωνών: Παπαϊωάννου Μαρία – Βασιλειάδης Λουκάς
Διεύθυνση: Παπαϊωάννου Μαρία
Πιάνο: Βασιλειάδης Λουκάς – Παυλίδης Σάββας

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς υπογράφει ο Δημήτρης Σιακάρας, σκηνοθέτης – ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ



ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 - 2016»



           Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας γίνεται γνωστό στα σωματεία ότι οι προθεσμίες των εγγραφών, μετεγγραφών και αποδεσμεύσεων των ποδοσφαιριστών για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016 έχουν ως εξής:

Συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για τους χρήστες Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (Α.Τ.Μ.)


Συμβουλές για τους χρήστες Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (Α.Τ.Μ.)  
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ασφάλειά σας, όταν χρησιμοποιείτε τις Αυτόματες Τραπεζικές Μηχανές (Α.Τ.Μ.):

Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.

Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ


Να γιατί, την Κυριακή, ψηφίζουμε ΟΧΙ

Τι σημαίνει (μεταξύ άλλων) ψηφίζουμε ΝΑΙ  (στο τελεσίγραφο των θεσμών)

Για τους μικρομεσαίους-ελεύθερους επαγγελματίες:
- Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση
- Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά
- Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Για τους αγρότες:
-Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)

Για τους συνταξιούχους:
- Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
- Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6% τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις

- Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ
- Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.
- Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους
- Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις
- Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΖΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΑΡΙΝΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ




Αλλάζουν οι ημερομηνίες Κατάταξης στο Στρατό Ξηράς για την Δ΄ ΕΣΣΟ 2015! Τροποποίηση Διαταγής που αφορά την Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ.


1. Λόγω της προκηρύξεως του δημοψηφίσματος την Κυριακή 05 Ιουλίου 2015, και προς διευκόλυνση της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος των στρατευσίμων που προέρχονται από αναβολές υγείας και υποχρεούνται να καταταγούν με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, εξεδόθη τροποποιητική, όσον αφορά στις ημερομηνίες κατατάξεως, εγκύκλιος διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία οι στρατεύσιμοι της 2015 Δ΄ΕΣΣΟ που προέρχονται από αναβολές υγείας προσκαλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς, την Τετάρτη 08 και Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015 αντί την Τετάρτη 01 και Πέμπτη 02 Ιουλίου 2015.

     2. Τα Δελτία Κατατάξεως που έχουν ήδη εκδοθεί βάσει της υπ΄αριθμόν 41/2015 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΣΛ/2ο, θεωρούνται ισχύοντα και οι επ΄ αυτών αναγραφόμενες ημερομηνίες κατατάξεως αντιστοιχίζονται αυτοδικαίως – χωρίς να απαιτείται η αλλαγή τους από στρατιωτική αρχή – ως ακολούθως:

α. Η 01 Ιουλίου 2015 με την 08 Ιουλίου 2015.
          β. Η 02 Ιουλίου 2015 με την 09 Ιουλίου 2015.


3. Όλες οι στρατιωτικές αρχές, εφόσον παρουσιασθούν ενώπιων τους στρατεύσιμοι υποχρεούμενοι με την   2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, είναι εξουσιοδοτημένες να προβαίνουν αυτεπαγγέλτως σε αλλαγή των επί των Δελτίων Κατατάξεως αναγραφομένων ημερομηνιών, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 της παρούσας.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα: Διαδώστε την, τυπώστε την, ρίξτε την στην κάλπη!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της.
Ούτε η πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47 + 8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνονται γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, «ρίχνοντας» στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ:
Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ,
με το λαό στην εξουσία.


http://www.902.gr/eidisi/politiki/70561/i-protasi-toy-kke-gia-dimopsifisma-diadoste-tin-typoste-tin-rixte-tin-stin#/0


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


   Λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων, ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ μετά από αίτημα και του καλλιτεχνικού σχήματος, αναβάλλει την προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 πρεμιέρα του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ με τη μουσική παράσταση «πριν το χάραμα».
   Επίσης το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ γνωστοποιεί ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ παραμένει ως έχει..
   Για όλες τις εξελίξεις θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση.
  

                                 Το Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Ο πρεσβευτής της εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ του Γιώργου Καραγκούνη μετά από πρόσκληση του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Βασίλη Τσακιρίδη

Τη μοναδική ευκαιρία είχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στις 9/6/15 να γνωρίσουν από κοντά τον πρεσβευτή των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου Γιώργο Καραγκούνη στο σχολείο τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, στα πλαίσια το σχολείο ανοίγεται στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ΕΠΟ και η ΕΠΣ Πιερίας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου και στην επιθυμία των μαθητών να δουν από κοντά τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004  ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρου Γιώργο Καραγκούνη, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πιστέψουν ότι η επιθυμία τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα.