Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Οι πρώτες εκλογές στην Φιλοτελική Ένωση Πιερίας!



Την δημιουργία από την γέννηση ενός Συλλόγου, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε σήμερα το απόγευμα, και αναφερόμαστε στην  Φιλοτελική Ένωση Πιερίας που πραγματοποίησε τις πρώτες εκλογές της.
Ο ενθουσιασμός και η χαρά δεν κρυβότανε από κανένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης.
Η διαδικασία ήταν άψογη και πάντα με όλους τους κανονισμούς εκλογών των Συλλόγων.
Τα μέλη με ιδιαίτερη περηφάνια και ενθουσιασμό συνομιλούσαν για τις επόμενες ενέργειες τους και δεν ασχολούνταν με το ποιοι θα είναι στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου.
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» τους συγχαίρει και εύχεται να έχουν καλή επιτυχία στο έργο τους και να προσφέρουν και αυτοί με τον τρόπο τους κάτι παραπάνω στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Μια υπέροχη και συγκινητική βραδιά στον Ποντιακό Σύλλογο Παναγία Σουμελά στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Καπελούζου για τον Σάββα Κανταρτζή ( αύριο θα σας παρουσιάσουμε όλο το ρεπορτάζ, φωτογραφίες και δηλώσεις)



Tο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης στην Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης



Σήμερα μας επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης. Τα παιδιά συμμετείχαν στη δραστηριότητα της Κουζίνας, βοήθησαν στην προετοιμασία των πακέτων και είχαν μια θαυμάσια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την αλληλεγγύη όχι μόνο στην Κουζίνα αλλά και σε άλλες δράσεις. Τα αποτελέσματα της επίσκεψης θα τους βοηθήσουν στην ερευνητική εργασία που ετοιμάζουν με τίτλο "Εθελοντικές Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης" για την Α' Λυκείου.

Σύρου Δωρόθεος: Μαθαίνουμε στα παιδιά μας δύο και τρεις ξένες γλώσσες,αλλά δεν τους μαθαίνουμε τη γλώσσα για να γίνουν Άνθρωποι!




Του Μητροπολίτου Σύρου Δωρόθεου

Εδώ και δύο μήνες, περίπου, παρακολουθούμε, συγκλονισμένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι,την τραγική ιστορία ενός νέου παιδιού, που έχασε τη ζωή του υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες ακόμα αδιεκρίνιστες…


Επιστολή ΑΣΠΕ στους κ. Βουλευτές, για το ν/σ: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης..



 Θέμα: Παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών Οργάνων και λοιπές διατάξεις».

Αξιότιμε/η  Κύριε/α Βουλευτά.

Το νομοσχέδιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση και η Κυβέρνηση είναι άξια επαίνου για την πρωτοβουλία της αυτής, αρκεί να μην ακολουθηθεί η τακτική, που ευνοεί σκανδαλωδώς τους αγάμους και μεταχειρίζεται τους οικογενειάρχες και πολύ περισσότερο τους πολυτέκνους  χειρότερα από τους αγάμους.
Οι, επί του προκειμένου παρατηρήσεις – προτάσεις της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, έχουν ως κατωτέρω:

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί στις 11:00 πμ




Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 9 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

«Λέρωσαν» ξανά το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.



Παιχνίδι έχει γίνει για κάποιους το να γράφουν κάθε λογής συνθήματα στο άγαλμα της Ελευθερίας.
Τι να κάνει και ο Δήμος, να βάλει σκοπιά για να εντοπίσει τους υπεύθυνους;
Πάει να γίνει συνήθεια πλέον την μια μέρα να καθαρίζει ο Δήμος και μετά από λίγες ημέρες το άγαλμα να βεβηλώνεται ξανά.
Ίσως μια λύση θα ήταν η τοποθέτηση κάποιας κάμερας ώστε να δούμε κάποια στιγμή ποιοι είναι αυτοί που βάφουν το άγαλμα και δεν έχουν ίχνος σεβασμού πάνω τους.
Αν κάποιος έχει καμία άλλη ιδέα ας μας το πει και σε εμάς..




Το "Κόκκινο κουτί" στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ.



Στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ η συγγραφέας Γλυκερία Γκρέκου παρουσίασε το νέο της βιβλίο, «Το Κόκκινο κουτί.»
Αρκετός κόσμος και μικρά παιδιά βρέθηκαν στο βιβλιοπωλείο και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την συγγραφέα να τους γνωρίζει τον «Νικόλα» και τι κρύβεται μέσα στο «Κόκκινο κουτί.»

Μιλήσαμε με την συνιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Νέστωρ την Δέσποινα Νέστορα και φυσικά με την συγγραφέα Γλυκερία Γκρέκου.

Αποτελέσματα εκλογών δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας.



ΠΟΕ ΟΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(ΑΘΗΝΑ):
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 163
ΚΙΤΙΞΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 95
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 94
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ 67


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ:

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πιερίας: Δεν διαπραγματευόμαστε αρχές και αξίες.



"Μέσα σε 3 μόλις μήνες, ιδρύσαμε το ΚΙΝΗΜΑ μας, κατεβήκαμε στις εκλογές, κάναμε την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστικό διάλογο, ορίσαμε τους κανόνες της οργανωτικής μας διάταξης μέχρι το Συνέδριο, συγκροτήσαμε τους Τομείς, τα Παρατηρητήρια και τα Εργαστήρια για την υποβοήθηση της πολιτικής και οργανωτικής μας λειτουργίας. Και ήδη, έχουν συγκροτηθεί οι πρώτες Δημοτικές Ομάδες Πρωτοβουλίας. Για να βρεθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά. Να είμαστε μαζί στους αγώνες. Να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Τα "σκιάχτρα" να απωθήσουν τα διόδια!



Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για τον αγώνα κατά των διοδίων.
Τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας τοποθέτησαν ένα μικρό στρατό από «σκιάχτρα» στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης σε μια συμβολική κίνηση που με την παρουσία τους, τόσο στην κέντρο της πόλης, όσο και στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς αύριο, αισιοδοξούν ότι θα κάνουν τη δουλειά τους και θα καταφέρουν να απωθήσουν όχι μόνο την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά την Αστυνομία και τις Δικαστικές Αρχές, που χαρακτηρίζουν την διαμαρτυρία κατά των διοδίων ως ποινικό αδίκημα.

Επιστρέφει η μεγαλύτερη Τραινο-Ποδηλατο-Βόλτα στην Ελλάδα



«Δραπετεύουμε» εναλλακτικά: Φορτώνουμε τα ποδήλατά μας στο τρένο και πάμε εκδρομή...
Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 (06:00 π.μ), δεκάδες φίλοι του ποδηλάτου –και όχι μόνο- δίνουν ραντεβού στον Σιδηροδρομικό Σταθμό  Θεσσαλονίκης, φορτώνουν τα ποδήλατα τους στο τραίνο και πηγαίνουν … «Μεθοριακό Σταθμό» (Βυρώνεια, οχυρό Ρούπελ και λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες.

Τι…τρέχει σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου στην Κατερίνη!




Στις 12:00 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου στο
Βιβλιοπωλείο Νέστωρ η παρουσίαση του βιβλίου: "ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΤΙ " της Γλυκερίας Γκρέκου (Εκδόσεις Ψηχογιός)

Στις 6:00 το απόγευμα: Οι εκλογές της Φιλοτελικής Ένωσης Πιερίας, στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Αποτελέσματα εκλογών δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας.




ΠΟΕ ΟΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(ΑΘΗΝΑ)
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

Καλημέρα