Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Τα "σκιάχτρα" να απωθήσουν τα διόδια!



Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για τον αγώνα κατά των διοδίων.
Τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας τοποθέτησαν ένα μικρό στρατό από «σκιάχτρα» στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης σε μια συμβολική κίνηση που με την παρουσία τους, τόσο στην κέντρο της πόλης, όσο και στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς αύριο, αισιοδοξούν ότι θα κάνουν τη δουλειά τους και θα καταφέρουν να απωθήσουν όχι μόνο την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά την Αστυνομία και τις Δικαστικές Αρχές, που χαρακτηρίζουν την διαμαρτυρία κατά των διοδίων ως ποινικό αδίκημα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς και τους κάλεσαν να είναι την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, ώρα 12:00 στον Σταθμό Διοδίων της Λεπτοκαρυάς για να διαμαρτυρηθούν κατά των διοδίων.
Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα που είχε στήσει η Εθελοντική Ομάδα ένα ηχητικό μήνυμα ενημέρωνε τον κόσμο για τις δράσεις εναντίον των διοδίων.


Μιλήσαμε με τον μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας τον κύριο Τσολακίδη Ηλία, που μας είπε:

Τσολακίδης Ηλίας: « Οργανώσαμε σήμερα την εκδήλωση αυτή με στόχο να κοινοποιήσουμε στον κόσμο ότι αύριο 5 Απριλίου και ώρα 12:00 στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς θα συμμετέχουμε και εμείς στην πανελλαδική διαμαρτυρία κατά των διοδίων.

Γιατί δεν πάει άλλο.

Καινούργιοι σταθμοί φυτρώνουν σαν μανιτάρια, το κόστος είναι πλέον αβάσταχτο και δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στους δρόμους, για αυτό και βλέπετε οι εθνικοί οδοί είναι άδειοι από αυτοκίνητα.

Μετά την πανελλαδική συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου αποφασίστηκε σε όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν διαμαρτυρίες κατά των διοδίων.


Μεταξύ άλλων ζητάμε:



1. Να αποσυρθεί αμέσως η Αστυνομία από τους σταθμούς διοδίων. Δεν υπάρχει καμία λογική και νόημα η Αστυνομία μας να φυλάει και να προστατεύει έναν ιδιώτη!



2. Ζητάμε να καταργηθούν οι νόμοι Ρέππα και Βορίδη γιατί η άρνηση πληρωμής του αντιτίμου στα διόδια και η διαμαρτυρία θεωρείται ποινικό αδίκημα. Παρόλα αυτά η βουλή των Ελλήνων στο τέλος του έτους χαρακτηρίζει τις διαμαρτυρίες ως πολιτική πράξη και όχι ως ποινικό αδίκημα. Η Αστυνομία όμως συνεχίζει να παρεμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος διαμαρτύρεται στα διόδια.



3. Να μην κατασκευαστεί κανένας νέος σταθμός διοδίων, όπου υπάρχουν σταθμοί διοδίων υπό κατασκευή να σταματήσουν άμεσα, και επιτέλους να προχωρήσει η κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση.


Πρέπει άμεσα το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι στην διαπραγμάτευση όχι να σταματήσουν να υπάρχουν τα διόδια αλλά να επιστρέψουν οι εταιρίες τα χρήματα που έχουν πάρει και εισπράξει χωρίς να τα δικαιούνται.

1.2 δισεκατομμύρια ευρώ εισέπραξαν οι εταιρίες με την δικαιολογία ότι τα κέρδη δεν τους βγαίνουν επειδή έπεσε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της κρίσης... 
Δηλαδή κάθε πόσα χρόνια αν δεν τους βγαίνουν τα κέρδη εμείς θα πληρώνουμε για να παίρνουν το 10-12% του κέδρους που έχουν υπολογίσει!

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία!

Ζητάμε να καταγγελθούν οι συμβάσεις παραχώρησης και άμεσα να ανατεθεί ο έλεγχος και η διαχείριση σε δημόσιο φορέα.


Γιατί δεν μπορούν οι Δήμοι ή οι Περιφέρειες να κατασκευάσουν δρόμους;

Πως κατασκευάστηκε η Εγνατία Οδός