Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Άρχισαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα «Γνωρίζω την Θάλασσα και Παίζω» που πραγματοποιεί ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Άρχισαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα «Γνωρίζω την Θάλασσα και Παίζω» που πραγματοποιεί ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πρώτη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο της Πιερίας, διοργανώνει και φέτος το πρόγραμμα «Γνωρίζω την Θάλασσα και Παίζω» από τις 27 Ιουνίου έως τις 27 Αυγούστου 2016.

Olympus Mountain Activities: Η πορεία της Κυριακής 29 Μαΐου 2016

Olympus Mountain Activities: Η πορεία της Κυριακής 29 Μαΐου 2016
Η πορεία της Κυριακής. 
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 σας προσκαλούμε για πεζοπορία στον Κίσσαβο με στόχο τον «Καταρράκτη "Καλυψώ"»
Απολαύστε μαζί μας τη θέα του μεγαλύτερου καταρράκτη (75 μέτρα) στον Κίσαβο ,περπατώντας μέσα στα σπλάχνα του φαραγγιού, που οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο απόμακρο, τρεχούμενων νερών, Βράχων ,καταρρακτών και κρυστάλλινων βάθρων.

Δήμος Κατερίνης: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ



Δημόσια καταγγελία δρομέα του ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ότι τον δάγκωσε σκυλί.



Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΕΑ ΤΟΥ Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ένα 10ράκι ρουτίνας ακολουθούσε, αφού άφησα και το παιδί στο τάε κβο ντο - είχα μια σκάρτη ώρα μπροστά μου, συνέβει το αναπάντεχο: μου όρμησαν σκυλιά!!!

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του "Φεστιβάλ Τουρισμού"

ΠΕΜΠΤΗ 26-5-2016
19.30 ΧΟΡΩΔΙΑ “ΚΟΡΑΗΣ”
(Πρόεδρος Στράτος Τσίχλας)

Ένα εύθυμο πρόγραμμα από το παγκόσμιο φεστιβάλ χορωδιών μιούζικαλ, με χορό και τραγούδι από τη 40μελή χορωδία και ορχήστρα “Κοραής”.

Εκδήλωση της Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας


Μέχρι 31 Μαΐου 2016 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος 2016-17

Μέχρι 31 Μαΐου 2016 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος 2016-17
Στις 31 Μαΐου 2016 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος 2016-17.
Η διαδικασία επιλογής των μαθητών για το σχολικό έτος 2016-17 θα διενεργηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 16 έως 22 Ιουνίου 2016. Στη διαδικασία επιλογής δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Ισχυρός σεισμός πριν από λίγο στην Κρήτη



Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ πριν από λίγο νότια της Κρήτης (Ιεράπετρα), δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν ζημιές. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Μετωποκροταφική άνοια – FTD (νόσος του Pick, λοβιακή ατροφία). Του Ιατρού-Νευρολόγου Κωνσταντινίδη Ηλία


*Του Ιατρού-Νευρολόγου
Κωνσταντινίδη Ηλία.

Τύπος άνοιας που παρουσιάζει εστιακή ατροφία στους μετωπιαίους και κροταφικούς λοβούς.
Χωρίζεται σε υποκατηγορίες όχι συχνών αλλά χαρακτηριστικών τύπων άνοιας. Δηλαδή έχει κάποια στοιχεία τα οποία είναι χαρακτηριστικά ως προς την εμφάνισή τους για κάθε υποκατηγορία. Κάποιοι τύποι της δυστυχώς έχουν γρήγορη εξέλιξη, δημιουργούν πολύ έντονη λειτουργική διαταραχή, λόγω των έντονων συμπτωμάτων και οι ασθενείς είναι πολύ «δύσκολοι» στην συμμόρφωση και στην διαχείρισή τους. Η φαρμακευτική αγωγή σε κάποιες περιπτώσεις δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 Το βραδινό της Δευτέρας 23 Μαΐου 2016 φιλοξένησε στην Αστική Σχολή Κατερίνης μουσική και έκθεση ζωγραφικής, με δημιουργούς Πιεριείς καλλιτέχνες. Βραδιά που αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων των «Εαρινών ημερών Μουσών 2016» τις οποίες διοργανώνει και φέτος η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Σειρά άρθρων Αντώνη Ζαρκανέλα: ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ: ΨΕΜΑΤΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. (9)

Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Αυτό που, όντως, κόστισε στο ΕΑΜ–ΕΛΑΣ ήταν η αποκήρυξη από την Ιταλική Διοίκηση Αθηνών του Ζέρβα με το ποσόν των 100.000.000 δρχ. για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Στις προκηρύξεις που ρίχτηκαν ή τοιχοκολλήθηκαν, υπήρχε εκτός από τη φωτογραφία του Ζέρβα, με πολιτικά, και σχετικό κείμενο, στα Ιταλικά, Γερμανικά και Ελληνικά, στο οποίο ο Ζέρβας αναφέρονταν σαν «ληστής.». Προφανώς οι Ιταλοί το όνομα του Ζέρβα το έμαθαν από το σημείωμα που άφησε ο Μυριδάκης στο εικονοστάσι.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 25 Μαΐου 2016