Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Στατιστικά στοιχεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017/2018

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα στοιχεία που αφορούν στις στατιστικές Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) του σχολικού έτους 2017/2018.

Το φαράγγι του Ορφέα: Όσοι το πρωτογνωρίζουν μαγεύονται, όταν βλέπουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη απογοητεύονται...

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ακολουθώντας μια οργανωμένη ξενάγηση στα φαράγγια του Ολύμπου προβάλαμε τη μαγεία της διαδρομής, την μοναδική ομορφιά του τοπίου και την μεγάλη κοσμοσυρροή στο φαράγγι του Ουρλιά.

Οι αγώνες και οι διαιτητές του Σ/Κ για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας.

Ενημερώσεις από το «ΛΙΚΝΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ»

Το θεματικό πάρκο “MUSEIO”, είναι ένα έργο πνοής που αφορά σε όλη την Πιερική κοινωνία. Για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απαιτείται η συνέργεια όλων των φορέων και όλων των πολιτών της Πιερίας.

Επέστρεψαν οι πρωταθλητές του Αρχελάου Κατερίνης από το Πριγκιπάτο του Μονακό.

Με 3 κύπελλα επέστρεψε η Ελληνική αποστολή Ελληνορωμαϊκής πάλης από το πριγκιπάτο του Μονακό όπου συμμετείχε σε διεθνές προπονητικό camp με τη συμμετοχή 12 αποστολών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιδοτούμενα Προγράμματα για Εργαζομένους Ιδιωτικού Τομέα στον κλάδο του Τουρισμού στην Κατερίνη.

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού»...

Είμαστε «αιτούντες, ζητούντες και κρούοντες»;

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Πανηγυρίζουμε την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ (1940-41) και οι Μακεδόνες την απελευθέρωση μας (1912-13) από τον τουρκικό ζυγό 500 χρόνων. Ο ελληνικός Νότος στάθηκε πιο τυχερός, βίωσε μόνο 400 χρόνια σκλαβιάς.

Εξασφάλιση 40 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων.

Αίτημα πολλών δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Κατερίνης, το οποίο είχε μεταφέρει στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ικανοποιείται με τροπολογία που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Εκπτωτική περίοδος προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρ. 114 του Νόμου 4446/2016, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος – προσφορών του Νοεμβρίου 2019 θα ξεκινήσει...

Ευχαριστήριο μήνυμα προς το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και oι Μαθητικές Κοινότητες του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης ευχαριστούν και δημόσια...

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Μετά την παραίτηση της Ζαφείρως Κουσιοπούλου, για προσωπικούς λόγους, από τη διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), το νέο διοικητικό συμβούλιο διαμορφώθηκε ως εξής:

Ο Κολινδρός σήμερα με τον φακό του Αθανάσιου Χασαπέτη


1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ξεκινάει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στα πλαίσια της ένταξης στο «Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών», δράση φιλαναγνωσίας και σεβασμού στο περιβάλλον...

268+242 πόσο μας κάνει; "Παιδική χαρά" τα σύνορα μας...


510 αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας το τελευταίο 48ωρο!

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3
(12-25, 14-25, 18-25)

Ευχαριστήρια επιστολή ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ προς Απόστολο Στύλο & συνεργάτες.

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον μέχρι πρότινος προπονητή του, Απόστολο Στύλο για το έργο και τη συνεισφορά του στον ιστορικό σύλλογο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - 75 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ(1944-2019)

Έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης( 29-10-2019) , όπως κάθε χρόνο, ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Κατερίνης από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα ( 26 του Οκτώβρη 1944).

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

475 - Ο Ρωμύλος Αυγουστύλος ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ
ΑΜΠΛΙΑΣ
ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
ΣΕΛΕΥΚΟΣ
ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 31 Οκτωβρίου 2019.