Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Η εκποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και η αναδρομική εξαίρεσή της.

Οι δωσίλογες μνημονιακές κυβερνήσεις της κατεχόμενης Ελλάδας, αρχής γενομένης από τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία με τους Σύριζα-ΑΝΕΛ, μεταβίβασαν απροσδιόριστό αριθμό μνημείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στο Υπερταμείο και κατ' επέκταση στους δανειστές.

Συλλόγος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΧΑΡΑ ΝΙΚΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) μετά από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δ. Κυριτσόπουλου, “για κακόβουλη (sic) άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής”. 

Φ.Σ.Λ. "ΟΛΥΜΠΟΣ" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Μέλος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδας).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ. ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-3

Άλλη μια νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι γυναίκες του Πιερικού, καθώς κέρδισαν μέσα στην Αλεξάνδρεια την τοπική ομάδα με 3-1 σετ, διευρύνοντας έτσι το σερί τους.

Οι αγώνες και οι διαιτητές του Σ/Κ για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας.


ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΜΓΣ Πανσερραϊκός

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τον Πανσερραϊκό την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 16η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η επίσημη απονομή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2017 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (κτίριο Τσίλερ, 1ος όροφος).

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών» στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών» της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού θα κάνει πρεμιέρα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΥΠΟΔΟΜΕΣ 2018-2019 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 02 & 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Διοργάνωση Ημερίδας από το Επιμελητήριο Πιερίας

Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει εκδήλωση - ημερίδα για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, με θέμα : "Η εφαρμογή του Ν.4583/2018 και οι Συνέπειές του", την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 , και ώρα 19:00, στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ"

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία του Μητροπολίτη μας, του Περιφερειάρχη, των τοπικών αρχών και πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, η Συνεστίαση του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν σύγχρονο Μαντέλα

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν σύγχρονο Μαντέλα - Μαθήματα ηγεσίας και εκλογικής συμπεριφοράς μέσα από τα μάτια του.

Tης Νένας Μεϊμάρη.
Μετάφραση από τα Αγγλικά: Κωνσταντινίδου Χαρούλα.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, που θα γίνει στις 4 Μαρτίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στο Δημαρχείο Κατερίνης...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ» ΤΟΥ BBC

Με νωπό ακόμα το μελάνι της υπογραφής της κυβέρνησης στην κατάπτυστη “Συμφωνία των Πρεσπών”, το BBC αποφάσισε να δημοσιεύσει, ένα θαμμένο επί οκτώ και πλέον μήνες, άρθρο περί καταπίεσης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Από αύριο Παρασκευή στην Αστική Σχολή η διάθεση των αριθμών συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «ΚΑΤΕRINI RUN»

Από αύριο Παρασκευή στην Αστική Σχολή η διάθεση των αριθμών συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «ΚΑΤΕRINI RUN»
- Περισσότεροι από 2000 αθλητές & αθλήτριες - άτομα όλων των ηλικιών στην αφετηρία.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης έκοψε την βασιλόπιτα του. (ΦΩΤΟ)

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα του έκοψε χθες το βράδυ ο Σύλλογος διδασκόντων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε μια όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα.


ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ - Διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο.

Ξεκινά το πρώτο 15ήμερo του Μαρτίου το Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Διδακτική Επίσκεψη μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου οι μαθητές μας του Γ4 και Γ5 πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα Διδακτική Επίσκεψη σε μονοπάτια στις παρυφές του Ολύμπου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, Αγίας Κόρης, Αγίων Αποστόλων, Παλιάς Βροντούς.

Βιβλιοπαρουσίαση παιδιών Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Με στόχο την καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στο βιβλίο και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, μαθητές και μαθήτριες του Γ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, προχώρησαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης.

ΟΛΜΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Τέσσερις μήνες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία στον Ν. 4589/2019 ( ΦΕΚ Α΄ 29-1-2019 ) γνωστοποιεί ότι οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής σε τρία από τα πέντε συνολικά τμήματα, και συγκεκριμένα...

ΟΛΜΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κινητοποιήσεις για τον 13ο – 14ο μισθό και για τους εκπαιδευτικούς που ήταν στη διαθεσιμότητα την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 12.30 μ.μ., στην Αθήνα (Υπουργείο Οικονομικών) και στη Θεσσαλονίκη (Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης).


Eίναι η δική σας φωνή !!!

Καθημερινά, σε κάθε εκπομπή που ξεκινά στις (10) δέκα το πρωί, φιλοξενούνται συνεντεύξεις και γίνονται συζητήσεις με θέματα άμεσου ενδιαφέροντος.

Προς απογείωση... το "Πρωινό" με την Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Στις 09:00 μετά το δελτίο ειδήσεων μαζί σας...
Συντονιστείτε στο Ράδιο Ενημέρωση στους 92,2 στα fm.

Καλά να περάσετε!!!

Αναχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την καθιερωμένη ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


- Ο καλύτερος ήχος, όταν τελειώνει η μέρα και έρχεται σιγά-σιγά το σκοτάδι, είναι ο ήχος της σιωπής.

28.000.000 ευρώ στους Δήμους για τα σχολεία - Τι ποσά έλαβαν οι Δήμοι του Ν. Πιερίας.


Α΄ Κατανομή ποσού 28.000.000,00 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2019, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους.

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης ολοκληρώνουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Η Κωμωδία στον Κινηματογράφο’, την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου με την ταινία ‘Δολοφονικά αμαξίδια’.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

202 π.Χ. - Ο Λίου Μπανγκ στέφεται αυτοκράτορας της Κίνας με το όνομα Κουατσού, ξεκινώντας τη δυναστεία των Χαν που κυριάρχησε στην Κίνα για τέσσερις αιώνες.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΚΥΡΑ
➤ ΜΑΡΑΝΑ - ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2019