Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

H Aνάσταση της Ελλάδος

*Γράφει ο Δρ. Ηλίας Σταμπολιάδης

Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2018 ημέρα της Εθνικής Επετείου, σε μία εποχή που η Ελλάδα θεωρείται νεκρή, ακούστηκε κατά συγκυρία στους Ορθοδόξους Ναούς το κατά Λουκά Ευαγγέλιο (Η-40) για την ανάσταση της κόρης του Ιαρείου που αν και όλοι την θεωρούσαν νεκρή...

Το πρώτο ελληνικό Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν - ΕΠΙΠ θα είναι ο Ελληνικός Γύρος.

«Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο “Ελληνικός Γύρος” ως ΕΠΙΠ».

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ

Η Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων σας καλωσορίζει στην δεύτερη συνέντευξη τύπου Μικτών Ομάδων της ΕΠΣ Πιερίας.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΟΣΟ Ο ΠΕΛΕΚΑΣ (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ

Η Κατερίνη μας εξακολουθεί να μένει ανοχύρωτη πόλη μετά και τις πλημμύρες του περσινού Νοέμβρη!

Ένα χρόνο μετά και αφού είδαμε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου όλους τους θεσμούς (βουλευτές, περιφέρεια, δήμος, κομματικά στελέχη) να επισκέπτονται τον Πέλεκα...

Σήμερα στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" συζητάμε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και για την "Συμφωνία των Πρεσπών".


Σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στις 6:00 το απόγευμα στην ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή προσκεκλημένος είναι ο Νομικός Αναστάσιος Καραΐσκος Δικηγόρος - Δημοσιολόγος - Πολιτικός Επιστήμονας.

Μουσικό - Αφηγηματική Συναυλία. Με μία ξεχωριστή εκδήλωση γιόρτασαν τα τρία Δημοτικά σχολεία του Αιγινίου την 28η Οκτωβρίου του 1940.

100 και πλέον παιδάκια από τα 3 σχολεία του Αιγινίου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της χορωδίας Αιγινίου Canto Olympus Μιχάλη Καριοφυλλίδη, ερμήνευσαν ιστορικά τραγούδια του έπους του ’40 και απήγγειλαν αποσπάσματα κείμενων που αναφέρονται στα γεγονότα της περιόδου αυτής.

Περηφάνια για την νεολαία της πόλης μας!

Η Κατερίνη έχει κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθει υπερηφάνεια και αυτό είναι η νεολαία της! Όποτε χρειάστηκε οι νέοι και οι νέες της Κατερίνης βγήκαν στους δρόμους.

«ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ 4 ΜΑΡΤΥΡΕΣ (Αποκεφαλίστηκαν από τους Τούρκους το 1824)

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», τιμά την μνήμη των 4 Αγίων Μαρτύρων την Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018, με λειτουργία και Κόλλυβο, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018 - TANGO OLYMPO: «H MILONGA ΤΗΣ Κατερίνης» στην Αστική Σχολή

Μία αυθεντική νύχτα τάνγκο και μιλόνγκα, η οποία τιτλοφορείται: «MILONGA της Κατερίνης», διοργανώνει η ομάδα TANGO ΟLYMPO, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018», την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου & ώρα 21:30 στην Αστική Σχολή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το χρονικό της διπλής δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ·ΤΡΙΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Βουλιαράτες 28η Οκτωβρίου 2018

- Την εβδομάδα πριν την 28η Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε προσηχθεί τρεις φορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα – εικάζουμε για συστάσεις σχετικά με τον σημαιοστολισμό του χωριού του.

Πανεπιστήμιο & εγκληματικότητα: Το χαμένο στοίχημα της πόλης (Θεσσαλονίκη)

Συνδυασμός «Μένουμε Θεσσαλονίκη – Ούτε φυγή, ούτε υποταγή»

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που θα αντιμετώπιζε την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της Ελλάδας, θα συζητούσαμε για το πώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός γενικής ανασυγκρότησής της.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΑΡΘΡΟ 1ο – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ
Ο Διαγωνισμός διεξάγεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος η οποία θα αναφέρεται στο εξής ως «Διοργανώτρια Αρχή» με τα εξής στοιχεία:

Αετός Καταλωνίων - Πιερικός την Τετάρτη για το κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας.


60% των σπονδυλωτών και των πληθυσμών των άγριων ζώων έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη μας...

60% των σπονδυλωτών και των πληθυσμών των άγριων ζώων έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη μας τα τελευταία 40 χρόνια σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού WWF.

Ομιλία για τον μητρικό θηλασμό από τις Κόρες Πιεριών, οι Κατερινιώτισσες και το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου

Πρόσκληση σε γλέντι αλληλεγγύης.

10o Πανελλήνιο Θεολογικό Συνέδριο της ΠΕΘ

Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων
10o Πανελλήνιο Θεολογικό Συνέδριο

Η Εκκοσμίκευση του Χριστιανισμού
και η Επίδρασή της
στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παιδεία

ΑΟΚ Αιγινιακός - ΓΑΣ Αλεξάνδρειας 54-61


Ο Αιγινιακός ηττήθηκε με 54-61 από την Αλεξάνδρεια, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγινίου, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεωργίου τελέστηκε ο αγιασμός στο Πνευματικό-Πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου.

Φ.Σ.Λ. "ΟΛΥΜΠΟΣ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

1) Κυριακή 04/11/2018, ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Καταστατικού του Φυσιολατρικού Συλλόγου Λιτοχώρου «ΟΛΥΜΠΟΣ», προσκαλούνται τα μέλη του συλλόγου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση...

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1137 - Διεξάγεται η μάχη του Ρινιάνο μεταξύ του Ρανούλφου Β΄ της Απουλίας και του Ρογήρου Β΄ της Σικελίας.

Γιορτάζουν σήμερα: