Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ξεκίνησε το σπάσιμο του καπνού στον κάμπο της Πιερίας

Εδώ στην Πιερία καλλιεργούμε μια εκλεκτή ποικιλία ανατολικού τύπου την ποικιλία Κατερίνης ( Σ 53 & Σ 79), που θεωρείται από τις πλέον καλύτερες στην κατηγορία των καπνών "γεύσεως", με καλή εμπορική τιμή. 

Όλοι όμως το ξέρουν ότι δεν είναι εύκολη η καλλιέργεια του καπνού. Σπάσιμο του καπνού πριν ακόμη βγει ο ήλιος μέχρι το μεσημέρι, στα γόνατα για το πατόφυλλό και διπλωμένος στα δύο για το πρώτο χέρι...όλη η οικογένεια.

ΤΩΡΑ TA ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΞΕΣ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


Το βλέμμα μου κι’απόψε στο κενό,
Τον τοίχο απέναντί μου, πάει να διαπεράσει,
Το βλέμμα μου κι’απόψε είναι θολό,
Με δύο ποτά, την απουσία σου, θέλει να ξεχάσει.

ΚΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ-Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα επείγοντα προβλήματα λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Επείγοντα ερωτήματα για τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καθώς η αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησής τους θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών και σε αποκλεισμό εκατοντάδων παιδιών. Η ερώτηση έχει ως εξής :

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δείτε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης που αρίστευσαν την σχολική χρονιά 2015-16:

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Δείτε τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2015-16


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ


Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο (25-06-2016) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 

Η αναβίωση του εθίμου του κλήδονα στον Κολινδρό


Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού «Νικόλαος Λούσης» με την ευκαιρία της γιορτής του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου αναβίωσε το έθιμο του «Κλήδονα» σε μια γραφική γειτονιά του Κολινδρού.
 

Βοηθάει αυτό το φανάρι;


Στον δρόμο από Παραλία προς Περίσταση Κατερίνης έχει τοποθετηθεί πρόσφατα ένα διπλό φανάρι στην δεύτερη έξοδο της Καλλιθέας. (Πριν το Σ/Μ του Πίτσια)

750 μέτρα νωρίτερα υπάρχουν τα παλιά φανάρια στην πρώτη έξοδο.

Έτσι όταν περνάς τα φανάρια στην πρώτη έξοδο με κατεύθυνση την Περίσταση, ξανασταματάς στην δεύτερη έξοδο στα καινούργια φανάρια, σε έναν δρόμο που δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση στην είσοδο και έξοδο του.

«Φύσηξε Νοτιάς και μύρισε Πολίτικη Κουζίνα»

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρουσιάζουν την Eυανθία Ρεμπούτσικα με την ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου

Έργα της γνωστής μουσικοσυνθέτιδας Ευανθίας Ρεμπούτσικα από τις ταινίες «Πολίτικη Κουζίνα» και «Νοτιάς», με την τιμητική συμμετοχή της αγαπημένης δημιουργού, παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 21.00, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Και τώρα ήρθε η σειρά μας…


«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί,» γράφει στο editorial το Bloomberg για την επικράτηση του Brexit. Ο πανικός δεν περιορίζεται απλά και μόνο στα ταμπλό των χρηματιστικών και πιστωτικών αγορών, αλλά έχει καταλάβει και τα επιτελεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέραν του Ατλαντικού. Φανταστείτε τον πανικό τους. Μέχρι δική τους βουλευτή δολοφόνησαν για να αποτρέψουν τη ψήφο στο Brexit και δεν τα κατάφεραν.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ο σύλλογος Τριτέκνων Nομού Πιερίας -Όλυμπος- ενημερώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησής του, και κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης του Ε.Κ.Κ.Α. και της Απόφασης υπ’ αριθμ..Δ23/17217/1352 Εργασίας, χορηγήθηκε Ειδική πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Οι Άγγλοι αποφάσισαν να φύγουν από την Ευρώπη. 52% προς το παρόν υπέρ της εξόδου!


Οι Άγγλοι ψήφισαν για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία τους!!!
Εμείς θα παραμείνουμε υπόδουλοι στο άρμα των Γερμανών;

Πρόγραμμα ιδρυτικής πανελλαδικής συνδιάσκεψης ΛΑΕ 24-26/06/2016 Σ.Ε.Φ


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΕ 24-26/06/2016 ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 24 Ιουνίου 2016