Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ προσκαλεί τα μέλη του στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 20η Ιουλίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 μ.μ. στην ΕΚΑΒΗ (Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
- Αρχαιρεσίες εκλογής για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση.
Το Δ.Σ. του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Χαρά Νικοπούλου: ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΡΑΓΙΑΣ...


ΘΡΑΚΗ 2016... ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΡΑΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ..ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ..ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΑΒΑΦΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟ...

Βαγγέλης Αποστόλου στις Βρυξέλλες: Κάτω τα χέρια από την φέτα μας! (Εντάξει δεν το είπε και ακριβώς έτσι...)


Παρέμβαση του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας στις Βρυξέλλες για το θέμα της συμφωνίας της CETA για την "Φέτα".

Τι είπε ο Υπουργός:

Φιλοξενία δημοσιογράφων για τουριστική προβολή της Παραλίας Κατερίνης από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


H Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνεχίζοντας τις εντατικές τους προσπάθειες για την αποτελεσματικότερη προβολή της Πιερίας, φιλοξένησαν το Σαββατοκύριακο δημοσιογράφους από διάφορα ΜΜΕ.

ΟΙ ΚΑΗΜΟΙ ΜΑΣ ΞΕΝΥΧΤΑΝΕ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


Οι καημοί μας, ξενυχτάνε, πάλι απόψε,
Σεργιάνι πάνε, στις παλιές μας, γειτονιές,
Μ’ένα ολόγιομο φεγγάρι να φωτίζει,
Περπατάνε, μόνες, ψάχνουν,
Ξεχασμένες, μέσ’ τον χρόνο, αγκαλιές.

Το αδιαχώρητο στα ΚΕΠ Κατερίνης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το αδιαχώρητο στα ΚΕΠ Κατερίνης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Μεγάλες ουρές αυτές τις ημέρες στα ΚΕΠ Κατερίνης και ιδίως στα ΚΕΠ του Δήμου από πολίτες που υποβάλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ή ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Από ότι είδαμε η πλειονότητα των πολιτών που κάνουν τις αιτήσεις είναι αλλοδαποί.
Δυστυχώς τα κριτήρια για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα είναι απαγορευτικά για τον περισσότερο κόσμο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Παραλία Κατερίνης, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Καρυώτη.

Πλημμύρισε…. θεατές στη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος - Μουσική μυσταγωγία υψηλής αισθητικής από τους Κων/νο, Ματθαίο Τσαχουρίδη & Αρετή Κετιμέ


Ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης με ερμηνείες που καθαγιάζουν τις νότες και τους στίχους, βίωσαν οι χιλιάδες θεατές που …πλημμύρισαν χθες το βράδυ, το Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (γήπεδο Πιερικού). Την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, το οποίο συμπληρώνει φέτος 61 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, κοινωνικής διακονίας και προσφοράς.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SΙΕΜΕΝS ΖΗΤΟΥΝ 45 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Συνυπογράφει η Βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Αποφασισμένη να φτάσει σε βάθος η έρευνα για το ποιος ευθύνεται για την αναβολή της δίκης της Siemens είναι η Κυβέρνηση, ενώ 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα ζητούν με ερώτησή τους να γίνει έρευνα για ευθύνες εισαγγελέων. Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαίρη θα διενεργήσει την έρευνα ξεκινώντας από τους εισαγγελείς της προδικασίας και φτάνοντας μέχρι τον προϊστάμενο, μετά την διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου.

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ και ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ την Παρασκευή 22/7 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Η πιο πετυχημένη σύμπραξη του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού, έρχεται στο Δίον την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Χιλιάδες θεατές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα κ.α. έχουν ήδη παρακολουθήσει τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες στις 11 συναυλίες που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

Ο σπουδαίος Θάνος Μικρούτσικος με το μοναδικό ρεπερτόριο του και την πληθωρική παρουσία του επι σκηνής συναντά έναν από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών, τον Μίλτο Πασχαλίδη. 

Μαζί κάνουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Τέσσερα πλωτά αμαξίδια για ΑΜΕΑ στον Δήμο Κέρκυρας.


Τέσσερα νέα πλωτά αμαξίδια γαλλικής κατασκευής παρέλαβε ο Δήμος Κέρκυρας και πιο συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ Κούρκουρας, ώστε άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν προσβασιμότητα στη θάλασσα με την ανάλογη υποδομή.

500 εκ. € για τη στήριξη των αγορών των γεωργικών προϊόντων ανακοίνωσε ο Επίτροπος Γεωργίας


Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας- Αλιείας της 18/7/2016 τη χώρα εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη. Στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος που συνέβη στη Νίκαια την προηγούμενη εβδομάδα με τραγικό απολογισμό πάνω από 80 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, το Συμβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή.

Σ.Ι.Υ.Ν.Π.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»


Άλλη μια εταιρία, η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., στον κρίκο της αλυσίδας των επιχειρήσεων που εντάχτηκαν ή θα εντάσσονται στον πτωχευτικό κώδικα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για το ποιος θα εξελίξει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς στον κλάδο του εμπορίου και όχι μόνο. Θύματα του ξέφρενου ανταγωνισμού των μονοπωλίων είναι μόνο οι εργαζόμενοι. Αυτήν είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται και υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μήλο της Έριδος ανάμεσα σε φιλόζωους και Δήμο Κατερίνης οι... πάπιες στο πάρκο Κατερίνης.

Μήλο της Έριδος ανάμεσα σε φιλόζωους και Δήμο Κατερίνης οι... πάπιες στο πάρκο Κατερίνης.

Τελικά η τοποθέτηση από πλευρά του Δήμου Κατερίνης, παπιών στις λιμνούλες του πάρκου δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα.
Έντονη είναι η αντιπαράθεση ανάμεσα στους φιλόζωους και τον Δήμο Κατερίνης.
Τι έγινε λοιπόν:


Δήμος Κατερίνης: Παγκάκια με χρώμα και πρωτότυπα σχέδια και στην πλατεία Ελευθερίας


Τα πολύχρωμα παγκάκια με τα πρωτότυπα, καλοκαιρινά και ευχάριστα σχέδια, που μετά την πλατεία Δημαρχείου και το Πάρκο της Κατερίνης τοποθετήθηκαν από συνεργεία του Δήμου και στην πλατεία Ελευθερίας, αλλάζουν την όψη ενός ακόμη πολυσύχναστου σημείου αναφοράς, για την καθημερινότητα των πολιτών.

Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων ΠΕΒ: Αντίθετη η εισήγηση του ΙΕΠ για την μείωση της Βιολογίας


ΘΕΜΑ : Μείωση των ωρών διδασκαλίας της Βιολογίας στο Γυμνάσιο χωρίς εισήγηση του ΙΕΠ.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, με την από 14 6 2016 επιστολή μας εκφράσαμε την έντονη διαφωνία μας για την μείωση των ωρών διδασκαλίας της Βιολογίας στο Γυμνάσιο. Ταυτόχρονα ζητούσαμε να μας ενημερώσετε ποιος αποφάσισε την μείωση αυτή και σε ποια στοιχεία στηρίχθηκε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση σας, όμως η κοινοποίηση της εισήγησης του ΙΕΠ μας δίνει την απάντηση. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης εκφράζει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα Μαρινόπουλος. Μετά και το αίτημα της Μαρινόπουλος Α.Ε. για υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα, η επιχείρηση άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους στο σύνολο τους για τον μήνα Ιούνιο, ενώ έχει καταβάλει μόλις το 50% του επιδόματος αδείας.

Ακόμα μια επιτυχημένη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης που με τις προβολές της ομορφαίνει τα καλοκαιρινά βράδια μας!


Πυρκαγιά στους Πόρους Πιερίας.


Πυρκαγιά σε δασική έκταση στους Παλαιούς Πόρους στο Ν.Πιερίας.Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 40 πεζοπόροι, 1 ΟΤΑ, 2 Α/Φ.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 19 Ιουλίου 2016