Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μήλο της Έριδος ανάμεσα σε φιλόζωους και Δήμο Κατερίνης οι... πάπιες στο πάρκο Κατερίνης.

Μήλο της Έριδος ανάμεσα σε φιλόζωους και Δήμο Κατερίνης οι... πάπιες στο πάρκο Κατερίνης.

Τελικά η τοποθέτηση από πλευρά του Δήμου Κατερίνης, παπιών στις λιμνούλες του πάρκου δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα.
Έντονη είναι η αντιπαράθεση ανάμεσα στους φιλόζωους και τον Δήμο Κατερίνης.
Τι έγινε λοιπόν:




Σύμφωνα με αυτά που μας δήλωσε ο κ. Βαϊνας η άσπρη πάπια της φωτογραφίας που δημοσίευσε η "ΑΛΗΘΕΙΑ" χθες, φαγώθηκε από αδέσποτα σκυλιά.

Ο Δήμος Κατερίνης εδώ και μια εβδομάδα περίπου έφερε και τοποθέτησε πάπιες στις λιμνούλες του πάρκου Κατερίνης.
Να όμως που συνεχώς οι πάπιες... λιγοστεύουν και από την πλευρά του Δήμου αναφέρεται ότι υπάρχουν ήδη τέσσερις νεκρές πάπιες και καταλογίζουν την ευθύνη στα αδέσποτα σκυλιά που υπάρχουν στο πάρκο Κατερίνης.
Έτσι λοιπόν αποφάσισε ο Δήμος να απομακρύνει τα αδέσποτα σκυλιά από το πάρκο.

Σε επικοινωνία που είχε η "ΑΛΗΘΕΙΑ" με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βαϊνά μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ζωντανές μόνο δυο μικρές πάπιες, οι οποίες σώθηκαν χάρη στην πτώση ενός δέντρου χθες το βράδυ λόγω του δυνατού αέρα και βρήκαν εκεί καταφύγιο τα δυο μικρά παπάκια και σώθηκαν τελικά από τα αδέσποτα σκυλιά.

Εδώ είναι λοιπόν που αντέδρασαν τα φιλοζωικά σωματεία και διαμαρτύρονται λέγοντας ότι δεν ευθύνονται τα αδέσποτα σκυλιά για το θάνατο των παπιών και ζητούν να μην απομακρυνθούν τα σκυλιά από το πάρκο.

Οι φιλόζωοι διαμαρτύρονται επίσης ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν τους ενημερώνει για τις προθέσεις του, όπως αυτή την τοποθέτηση παπιών στο πάρκο αλλά και γενικά για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα αφού δεν συγκαλεί την αρμόδια πενταμελή επιτροπή.

"Δεν είναι δυνατόν να φέρνει ο Δήμος Κατερίνης ζώα στο πάρκο και να μην μας ενημερώνει, να μην ζητάει την βοήθεια και την γνώμη μας" δηλώνουν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" οι φιλόζωοι.

"Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με δικηγόρο για να διαπιστώσουμε αν τηρήθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες μεταφοράς και εγκατάστασης των συγκεκριμένων ζώων, αν ελέγχθηκαν από το υγειονομικό και αν υπάρχει η κατάλληλη άδεια" δήλωσαν οι φιλόζωοι στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" παρακολουθεί το θέμα και αν Δήμος και φιλόζωοι τα βρουν για τις... πάπιες θα σας το πούμε!