Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΞΑΘΕΡΙ



Ο σύλλογος Κρητών Πιερίας ''το Ξαθέρι'' διοργανώνει , για δεύτερη χρονιά, Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και προσκαλεί όλα τα μέλη του αλλά και όλο το κοινό της πόλης μας να συνεισφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο προς το συνάνθρωπο.
Η αιμοδοσία θα γίνει στο χώρο του συλλόγου ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ 14 με την βοήθεια κινητού συνεργείου αιμοληψιών από το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης που ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά.
Με εκτίμηση
 το Δ.Σ.


ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ





Την Κυριακή 26 Απριλίου η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της διπλής επετείου του Ιερού Ναού Παντανάσσης Κατερίνης.

Ο Ιερός Ναός εόρτασε την ημέρα αυτή την επέτειο 60 ετών από τη θεμελίωσή του και 50 ετών από τα εγκαίνια. Την ίδια ημέρα εγκαινιάστηκε και η ενοριακή αίθουσα.

Να σημειωθεί ότι στην Ενορία Παντανάσσης Κατερίνης κατοικούν οι απόγονοι των κατοίκων του χωριού Καταύγιο Κοζάνης, που μετεγκαταστάθηκαν ομαδικά στην Κατερίνη, μετά την πυρπόληση του χωριού τους από τους Γερμανούς, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος και ο οικείος Αρχιερέας Κίτρους κ. Γεώργιος.

Ερώτηση της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τα απροστάτευτα τέκνα



Αθήνα, 23 Απριλίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΘΕΜΑ: Εκσυγχρονισμός Προγράμματος Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών είναι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την κοινωνική στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανικανότητας για εργασία και των παιδιών που έχουν στερηθεί τους γονείς τους. Τελευταία φορά που έγινε παρέμβαση στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4051/60, ΠΔ. 108/83 και ΠΔ 148/1997) ήταν το 1997, γεγονός που καταδεικνύει την αδιαφορία της πολιτείας για το εν λόγω πρόγραμμα και για παροχή ουσιαστικής προστασίας των παιδιών των οποίων οι γονείς αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Ένα κράτος δικαίου οφείλει ούτως ή άλλως να στέκεται στο πλευρό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ακόμα πιο επιτακτική γίνεται η υποχρέωση αυτή σε καιρούς όπου η δραματική αύξηση της ανεργίας έχει επηρεάσει καταλυτικά  το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα λοιπόν, όσον αφορά στο ισχύον Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών, καταδεικνύουμε και προτείνουμε τα ακόλουθα:

Παρουσίαση σήμερα το βράδυ στην Κατερίνη, στα Public του βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου «Τα παλιά Ασήμια». (Φωτογραφίες)





Μια από τις πιο υπέροχες παρουσιάσεις βιβλίων είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα το βράδυ στα Public Κατερίνης.
Η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου καλεσμένη των καταστημάτων Public παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Τα παλιά Ασήμια» με αναφορές σε ιστορικά στοιχεία και με βιντεοπροβολή φωτογραφιών από την περιοχή της Καππαδοκίας.
Η συγγραφέας αναφέρθηκε στο ταξίδι της στην Καππαδοκία, τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα που αποκόμισε, καθώς και την έρευνα της για την περιοχή και τα ήθη και έθιμα της Καππαδοκίας.


Μιλήσαμε με την κ. Κόντζογλου και μας είπε τα εξής:

Όταν ένα δένδρο....της Δομνίκης Καράντζιου



Όταν ένα δένδρο....
 

Η οδός 19ης Μαΐου στην Κατερίνη με τις υπέροχες κουτσοπιές.
της Δομνίκης Καράντζιου
το διήγημα διακρίθηκε με το 8ο βραβείο στον 1ο ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος 2014 της εθελοντικής ομάδας δράσης "Ο τόπος μου" Ν.Πιερίας

 Εισαγωγικό σημείωμα της συγγραφέας:


"Μια πόλη μπορεί να ξεχωρίσει από τα δένδρα της...η πόλη μας έχει αιωνόβια πλατάνια, υπέροχους πανύψηλους  κέδρους και έλατα στο πάρκο όμως κανένας δεν το έχει προσέξει πως μπορεί να τα  αναδείξει. Οι αναπλάσεις γίνονται με γνώμονα τα τεχνικά έργα και όχι την ανάδειξη των υπαρχόντων αγέρωχων δένδρων. Όπως ξετυλίγεται η ιστορία του διηγήματος έτσι και στην πραγματικότητα, χωρίς να το γνωρίζω όταν έγραφα το εν λόγω διήγημα και αν ισχύει η πληροφορία που μου έδωσε πρόσφατα μία φίλη, ένας φιλότιμος κάτοικος της Κατερίνης φύτεψε και φρόντισε τις κουτσοπιές για να απολαμβάνουμε αυτό το υπέροχο θέαμα στην 19ης Μαΐου κάθε άνοιξη! σε αυτόν τον ανώνυμο συμπολίτη μας αφιερώνω αυτό το διήγημα, που είχε την τύχη να διακριθεί και να ξυπνήσει τη φαντασία όσων, αιρετών και μη, δεν σκέφτηκαν ποτέ πως ένα δένδρο μπορεί να ξυπνήσει συνειδήσεις....."



Η Π.Ε. Πιερίας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, εντάσσοντας στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών για το 2015 το έργο SEATRACK για τα ΑΜΕΑ, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ





Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατάφερε να εντάξει στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών 2015,  το έργο: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRACK” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ», προϋπολογισμού 150.000 €. χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ, στον Άξονα 3 «Ενίσχυση Κοινωνικής Μέριμνας – Υγείας κλπ», στο Μέτρο «Κοινωνικές Υποδομές».

Το παραπάνω έργο αφορά την κατασκευή 3 εγκαταστάσεων  «SEATRAC» διευκόλυνσης πρόσβασης στη θάλασσα από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα κατασκευασθούν σε παραλίες της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Πιερίας αντίστοιχα, οι οποίες θα είναι κατάλληλες σύμφωνα με τα απαιτούμενα των τεχνικών προδιαγραφών  των κατασκευών.

Ποδηλατώ για την πόλη μου! Συμμετέχω!




Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την «Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας» και διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει. Στηρίζουμε έμπρακτα την κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να δώσουν το μαζικό παρών την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας ενεργά στην 8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ, που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 32 και πλέον πόλεις της Ελλάδας.

Από την ημερίδα του ΟΑΕΕ στο Επιμελητήριο Πιερίας.



Οι παράμετροι της ρύθμισης των 100 δόσεων στον ΟΑΕΕ:

«Δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι εκτός από τους αυτασφαλιζόμενους και όσους έχουν υποβάλει αίτηση για σύνταξη. Επίσης, υπάρχει και η «μετάπτωση», δηλαδή οι ασφαλισμένοι που έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση στο παρελθόν μπορούν με αίτησή τους να ενταθούν και στη νέα ρύθμιση».



Συναυλία τάξεων πνευστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης





Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης διοργανώνει συναυλία των τάξεων πνευστών του σχολείου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29/04/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πιάνου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης (κεντρικό κτίριο).
Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των τάξεων των καθηγητών Γ. Γκουτζαμάνη, Γκ. Μακοβέι και Δ. Καραπινίδη.
Είσοδος ελεύθερη.

«Εκπαίδευση Εφήβων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες & Αναπηρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Σήμερα το πρωί στην "ΕΚΑΒΗ" Κατερίνης.(Φωτογραφίες-βίντεο)



Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική-παιδαγωγική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην «ΕΚΑΒΗ» με διοργανωτή τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Τ.Ε.Ε. Ε.Α. Κατερίνης με ομιλήτρια την Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ. Πηλείδου Κωνσταντίνα.

Η κυρία Πηλείδου αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο όγκο θεμάτων που κράτησε το ενδιαφέρων των γονιών αμείωτο ενώ δεν ήταν λίγες φορές που οι γονείς παρεμβαίνανε με ερωτήσεις και απορίες για τα θέματα που τους ενδιαφέρανε.

Διάχυτη ήταν μέσα στην αίθουσα της «ΕΚΑΒΗΣ»,η οργή, το παράπονο και η απόγνωση των γονιών για την αντιμετώπιση που έχουν από την πολιτεία και οι λέξεις που έβγαιναν από τα στόματα τους συνοψίζονταν στο ότι έχουν αφεθεί μόνοι τους στην δύσκολη ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών τους.

Τα προβλήματα τους πολλά και η βοήθεια από τους φορείς ελάχιστη έως μηδαμινή..

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ



Το Σάββατο 25.4.2015 στο Δημοτικό γήπεδο Αγίας Τριάδας Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε ο πανελλήνιος αγώνας τοξοβολίας ανοιχτού χώρου.
Το τμήμα τοξοβολίας του ΓΑΣ Αρχελάου συμμετείχε με τέσσερις αθλητές.
Ο αθλητής μας Χαρίσης Ευάγγελος συνεχίζοντας την επιτυχή πορεία του κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Παμπαίδων Β΄ και το τρίτο μετάλλιο του σε ισάριθμους αγώνες.

Εκπληκτική εμφάνιση και από τις αθλήτριες Χαρίση Αικατερίνη και Λούλα Ελένη που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Πανκορασίδων στην παρθενική τους συμμετοχή σε αγώνες.
Είμαστε βέβαιοι πως το τμήμα τοξοβολίας, χάρη στη συστηματική δουλειά και γνώσεις του προπονητή Χαρίση Ιωάννη και την αγάπη και αφοσίωση που επιδεικνύουν οι αθλητές στην άσκηση της τέχνης της τοξοβολίας, στο εγγύς μέλλον θα φέρει και άλλους τοξότες στο βάθρο.
Το Δ.Σ. του Αρχελάου συγχαίρει τους αθλητές και τον προπονητή του τμήματος τοξοβολίας και εύχεται πάντα επιτυχίες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΕΛΑΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης με την παρούσα, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή μας στις διατάξεις του Νόμου 4177/2013 και τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους του Μαΐου και του Νοεμβρίου αλλά και της διευρυμένης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πρώτης Κυριακής των εκπτωτικών αυτών δεκαημέρων. Η παράλογη αυτή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εφαρμογή των εκπτωτικών δεκαημέρων έχει ήδη απαξιωθεί από την ίδια την αγορά καθώς προκάλεσαν επιπλέον προβλήματα στις επιχειρήσεις που προσπάθησαν να τη δοκιμάσουν με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση αλλά και δυσφορία στους καταναλωτές με τα χαμηλά ποσοστά εκπτώσεων στα καινούργια εμπορεύματα της θερινής και της χειμερινής περιόδου αλλά και αυτά της παλαιότερης σεζόν. Είναι εμφανής πλέον η προσπάθεια και η πίεση που ασκήθηκε από τα πολυκαταστήματα μέσω της διαφημιστικής παραπλάνησης των καταναλωτών για να παρασυρθούν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις σε εκπτώσεις οι οποίες τελικώς είναι επιζήμιες για τις ίδιες και δεν αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και οφέλη για κανέναν αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς γενικότερα. Εξάλλου, στις επιχειρήσεις μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πωλούμε τα προϊόντα μας με ιδιαίτερα μειωμένες τιμές προς τους καταναλωτές ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα, όταν το επιθυμούμε και κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο, να πραγματοποιούμε δεκαήμερο προσφορών σε συγκεκριμένα προϊόντα που εμείς θέλουμε να προσφέρουμε σε ακόμη πιο χαμηλές τιμές.

Ο Χάρης Τζαμακλής για τη δασοπροστασία και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου



Ο βουλευτής Πιερίας Χάρης Τζαμακλής συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη δασοπροστασία εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Οι πολιτικές των προηγουμένων ετών έπληξαν σημαντικά το φυσικό περιβάλλον, τον φυσικό πλούτο και τα δάση μας. Η χώρα έχει ανάγκη από μια σύγχρονη δασική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, που θα δίνει έμφαση και προτεραιότητα στην προστασία του δασικού περιβάλλοντος ως δημόσιου συλλογικού αγαθού. Η ολοκλήρωση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου. Πρόκειται για ουσιαστικό μέτρο που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη δασοπροστασία.
Δεδομένου ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το φυσικό περιβάλλον δεν συνιστά «κόστος», αλλά στρατηγική επιλογή για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας, ερωτάται ο κ. Υπουργός σχετικά με τον άμεσο σχεδιασμό, το προσωπικό και τα κονδύλια, που πρόκειται να διατεθούν για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά.

Εγκαίνια έκθεσης η βυζαντινή τέχνη και η εξέλιξη της ως σήμερα¨





Η εταιρία Μακεδονικών σπουδών και ο πανελλήνιος Σύλλογος Αγιογράφων, παρουσίασαν χθες με μεγάλη επιτυχία στην Πινακοθήκη Μακεδονικών Σπουδών,την έκθεση με θέμα η βυζαντινή τέχνη και η εξέλιξή της ως σήμερα.Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο συντοπίτης μας αγιογράφος Σπύρος Καρέλας.


Ο Σπύρος Καρέλας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1973.Από μικρή ηλικία εντάχθηκε με αγάπη στην κοινωνία των τεχνών εκ των οποίων ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην τέχνη της αγιογραφίας ή εκκλησιαστικής ζωγραφικής όπως κάποιοι θέλουν ν' αποκαλείται σήμερα. Η ανησυχία του τον οδήγησε σε πολλούς αγιογράφους ως μαθητευόμενο αντλώντας πάντοτε τα χαρίσματα αυτής της τέχνης. Μεγάλος σταθμός στα πρώτα μαθητικά του χρόνια υπήρξαν μελέτες σε θρησκευτικά μνημεία υψίστης σημασίας σε Κωνσταντινούπολη, Άγιο Όρος και Μυστρά. Το 1998 ξεκινούν οι πρώτες απόπειρες αγιογράφησης ναών στην ελληνική επικράτεια. Η πορεία μέσα από την εμπειρία τον ωθεί προς αναζήτηση νέων δασκάλων και τεχνοτροπιών. Αναλαμβάνει λοιπόν αγιογραφήσεις ναών στις ευρύτερες περιοχές των νομών Κορίνθου, Κώου, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής και Ημαθίας. Έχει λάβει συμμετοχή σε πληθώρα εκθέσεων. Από το 2012 συμμετέχει σε αγιογραφήσεις ναών στην Ρουμανία όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα. Παράλληλα ασχολείται με συγγραφικό έργο, βασισμένο στην ιερή τέχνη, του οποίου η έκδοση αναμένεται.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 0-2




   Νικηφόρο το πρώτο παιχνίδι των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πιερικού για το έτος 2015. Οι Κατερινιώτες επιβλήθηκαν της αντίστοιχης ομάδας των βετεράνων της Εορδαίας με δύο τέρματα που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι βετεράνοι Εορδαίας-παλαίμαχοι Πιερικού 0-2 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου 2015.
   Ο αγώνας που θύμισε αγωνιστικά στοιχεία του παρελθόντος και διακρίθηκε από το πάθος και τις περίτεχνες ενέργειες όσων συμμετείχαν, διεξήχθη στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του επινείου της Πτολεμαΐδας, στο δημοτικό διαμέρισμα της Άρδασσας του Δήμου Εορδαίας.
   Τα γκολ του Πιερικού σημείωσαν οι Ηλίας Τζιώκας (0-1) και Λευτέρης Φωτιάδης (0-2). 

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 27-04-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους  ΟΡΦΑΝΙΔΗ Κωνσταντίνο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο, Αθανασόπουλο Χρήστο Μέλος με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος  της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν  την 29-04-2015.  Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω.




ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ-ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ-ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2015

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ποδηλάτες της Πιερίας να δώσουν το μαζικό παρών την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας ενεργά στην 8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 32 και πλέον πόλεις της Ελλάδας.
Η διαδρομή θα είναι Κατερίνη - Παραλία - Κατερίνη. Κατά τη διάρκεια της πορείας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του. Ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο εφόσον επιτηρούνται από κάποιον ενήλικα. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τις ανάγκες σας και να διαθέτετε νερό, καπέλο και ό,τι άλλο ο καθένας κρίνει απαραίτητο.


Όπως κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδας θα ξεχυθούν στους δρόμους. Την Κυριακή 10 Μαΐου, σε δεκάδες πόλεις, θα διαδηλώσουμε για τα αιτήματά μας:

5o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 01-04-2015

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι
Τα θέματα που εξετάστηκαν είναι τα εξής:

Εκλογή αντιπροσώπων της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας για το συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας για το συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. θα διεξαχθούν την
Πέμπτη 14 Μαΐου 2014
Θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση από τις 9:00 π.μ. στο Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία από τις 12:30 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ. στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης.
Η ημέρα των εκλογών είναι συνδικαλιστική άδεια και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Για 1η φορά Γενική Συνέλευση και εκλογές θα γίνουν στον ίδιο χώρο.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Πιερίας